Chronická únava, co by mohlo pomoci?
Ahojte,je mi přes 20 a již delši dobu,trpim únavou.Mám to zjištěné z Energy studia činská medicína,jestli to znáte,jak vám tam měří na rukou tzv body.Pracuji na zkráceny úvazek v knihkupectvi .Můj denni rytmus ,ráno vstanu do práce odpoledne proběhnu krámy tak na 1,5 hod.Pak domů kde uklizim apod.Vypiju tak 1,5 litru denně.Děti nemám,byl mi doporučen Renol kapky a Skelenit tablety Je pravda že se i vypínám moc psychicky .Co by mi mohlo pomoci? děkuju
Preventivní prohlídka, pokud bude vše ok, zkusila bych psychologa, nekdy to bývá nedostatek železa
Místo pobíhání po obchodech bych vyběhla do přírody.
Vynechala bych kazdodenni litani po nakupech (i s bubnem staci, kdyz nakoupim jednou tydne, pecivo dam do mrazaku, abych nemusela nikam jezdit pro cerstve) a kazdodenni uklid 1,5h mi prijde extrem (mame dum cca 150 m2) a staci, kdyz se tomu venuju 2x tak 2 h tydne + nadobi denne, ale to nepovazuju za uklid ☺ Zatim mame teda spunta na ceste, tak uvidime, jak to bude pak. Hodne energie se mi vratilo po vysazeni HA. 1,5 l mi prijde malo - a otazka je ceho - vody, nebo tech sladkych sragor typu Cola, Sprite, TopTopic.... nebo 6 hrnku kafe a jedna sklenice vody??? A mozna i stravovani - svacinky mezi hlavnimi jidly.
Mluvim za sebe, ale kazda jsme nastavena samozrejme jinak 😉
I já občas vyhledám pomoc čínské medicíny a rozhodně ji nezatracuju, ale pokud máš takovýhle problém, tak je nejlepší postupovat pěkně od začátku. Jako nejlogičtější se tedy jeví si nechat odebrat a vyšetřit krev. Od toho bych se odpíchla. Já jsem chronická anemička a okolo 20tého roku mě to tak semlelo, že jsem ležela 2 týdny na transfuzích a po prvotních krevních výsledcích mě doktro upozorňoval, že tak špatný výsledky mívají leukemici, což se naštěstí pak nepotvrdilo, ale chci tím říct, že nedostatek železa dokáže napáchat dost škody. A z krve se zjistí fakt hodně. A pak můžeš kdyžtak postupovat dál...
Zkusila bych vynechat lepek, jakkoliv podivně to zní. Mě to moc pomohlo, nakonec jsem odstavila i laktózu a snažím se nepít kávu a paradoxně je mi nejlépe za posledních x let, ve 20ti jsem měla problémy se štítnou žlázou, v tom věku je to prý normální a taky jsem byla pořád unavená. A ještě mi pomohlo, když jsem začala jezdit na bruslích, protože jsem si vždy vyčistila hlavu a nadýchala se vzduchu, nakonec jsem po práci a bruslích doma udělala víc práce, než když jsem šla rovnou, to jsem hned usnula na gauči a večer mi bylo akorát špatně a v noci jsem špatně spala.
Tak snad to pomůže 🙂
Rok jsem s tím bojovala, resp. všichni mne přesvědčovali že je to CFS, protože mám EBV, CMV. Po roce jsem byla tak unavená, že jsem nebyla schopna ani umýt nádobí, pak už jsem i uvažovala o odchodu z tohoto života, protože to dle praktické dr. je na doživotí. No, z posledních sil jsem zajela za dr. Nouzou (imunolog) udělal mi všechny možné testy. Zjistilo se, že mi po očkování proti tetanu vyběhla geneticky zakodovaná nesnášenlivost lepku (celiakie) a laktozy. Na genetice mi to primářka vysvětlovala, jaká je souvislost s vyšší propustností střeva a očkování. No, dieta mi strašně pomohla, ale stejně minimálně deset let jsem se z toho hrabala pomocí všeho možného i alternativní medicíny... Oni holt když nevědí, tak dají diagnozu CFS, ale myslím si, že za tím vždy něco je a ne jen EBV či CMV, čili důkladně vyšetřit.
Ahoj holky dvacet šest bez dovolené bez odpočinku šest dětí i když manželství,vždy jsem byla na vše sama z manžela se postupně stával alkoholik a agresor.z toho mám pryč krční páteř a únava se dostavila,ráno po stavani umyjí nádobí vylučují,a cítím se unavene,že mi připadá,že jsem osm hodin kopala výkop.nevyjdu naráz šest schodů je to hrůza pijí dost nemohu ani nakoupit v řetězci,protože než dojdu k pokladně jsem na omdlení z té únavy ještě mám doma tři děti a připadám si,že už jsem na odpis pracovala jsem na noční směně i po dobu mateřské dovolené.ted nedám ani dvě hodiny intenzivní práce už nevím jak mám pokracovat
Cukru moc nemám nemám ráda sladké ve větším množství
@fifina1234 a co ostatne sacharidy ako knedle, omacky, pecivo, smazene jedla atd. a co nejake cvicienie a sport?
Cvičení já nemůžu krční páteř nedovoluje špatný pohyb,nebo spadnutí na zem omdlévání znamená ochrnutí a to celého těla to,že je to krční páteř je celková paraleza
Smažená jídla jako řízek je v mém případě minimalni
Dej si k snídani něco s bílkovinami, např. vařená vajíčka s chlebem s máslem.
@fifina1234 Šla bych k doktorovi.
To já právě chodím ano chodím a lékařka mne posílá od doktora k doktorovi už půl roku a ti nechtějí s tím mít nic společného.uz jsem v koncích má lékařka mi dává spolu s Ortopedie samé infuze,někdy dojdu domu bez kolize,někdy s kolizi.uz jsem absolvovala 42ks.
@fifina1234 jak bez kolize?

Furt bych spala