Chronická únava, co by mohlo pomoci?
Ahojte,je mi přes 20 a již delši dobu,trpim únavou.Mám to zjištěné z Energy studia činská medicína,jestli to znáte,jak vám tam měří na rukou tzv body.Pracuji na zkráceny úvazek v knihkupectvi .Můj denni rytmus ,ráno vstanu do práce odpoledne proběhnu krámy tak na 1,5 hod.Pak domů kde uklizim apod.Vypiju tak 1,5 litru denně.Děti nemám,byl mi doporučen Renol kapky a Skelenit tablety Je pravda že se i vypínám moc psychicky .Co by mi mohlo pomoci? děkuju
Preventivní prohlídka, pokud bude vše ok, zkusila bych psychologa, nekdy to bývá nedostatek železa
Vynechala bych kazdodenni litani po nakupech (i s bubnem staci, kdyz nakoupim jednou tydne, pecivo dam do mrazaku, abych nemusela nikam jezdit pro cerstve) a kazdodenni uklid 1,5h mi prijde extrem (mame dum cca 150 m2) a staci, kdyz se tomu venuju 2x tak 2 h tydne + nadobi denne, ale to nepovazuju za uklid ☺ Zatim mame teda spunta na ceste, tak uvidime, jak to bude pak. Hodne energie se mi vratilo po vysazeni HA. 1,5 l mi prijde malo - a otazka je ceho - vody, nebo tech sladkych sragor typu Cola, Sprite, TopTopic.... nebo 6 hrnku kafe a jedna sklenice vody??? A mozna i stravovani - svacinky mezi hlavnimi jidly.
Mluvim za sebe, ale kazda jsme nastavena samozrejme jinak 😉
I já občas vyhledám pomoc čínské medicíny a rozhodně ji nezatracuju, ale pokud máš takovýhle problém, tak je nejlepší postupovat pěkně od začátku. Jako nejlogičtější se tedy jeví si nechat odebrat a vyšetřit krev. Od toho bych se odpíchla. Já jsem chronická anemička a okolo 20tého roku mě to tak semlelo, že jsem ležela 2 týdny na transfuzích a po prvotních krevních výsledcích mě doktro upozorňoval, že tak špatný výsledky mívají leukemici, což se naštěstí pak nepotvrdilo, ale chci tím říct, že nedostatek železa dokáže napáchat dost škody. A z krve se zjistí fakt hodně. A pak můžeš kdyžtak postupovat dál...
Zkusila bych vynechat lepek, jakkoliv podivně to zní. Mě to moc pomohlo, nakonec jsem odstavila i laktózu a snažím se nepít kávu a paradoxně je mi nejlépe za posledních x let, ve 20ti jsem měla problémy se štítnou žlázou, v tom věku je to prý normální a taky jsem byla pořád unavená. A ještě mi pomohlo, když jsem začala jezdit na bruslích, protože jsem si vždy vyčistila hlavu a nadýchala se vzduchu, nakonec jsem po práci a bruslích doma udělala víc práce, než když jsem šla rovnou, to jsem hned usnula na gauči a večer mi bylo akorát špatně a v noci jsem špatně spala.
Tak snad to pomůže 🙂
Rok jsem s tím bojovala, resp. všichni mne přesvědčovali že je to CFS, protože mám EBV, CMV. Po roce jsem byla tak unavená, že jsem nebyla schopna ani umýt nádobí, pak už jsem i uvažovala o odchodu z tohoto života, protože to dle praktické dr. je na doživotí. No, z posledních sil jsem zajela za dr. Nouzou (imunolog) udělal mi všechny možné testy. Zjistilo se, že mi po očkování proti tetanu vyběhla geneticky zakodovaná nesnášenlivost lepku (celiakie) a laktozy. Na genetice mi to primářka vysvětlovala, jaká je souvislost s vyšší propustností střeva a očkování. No, dieta mi strašně pomohla, ale stejně minimálně deset let jsem se z toho hrabala pomocí všeho možného i alternativní medicíny... Oni holt když nevědí, tak dají diagnozu CFS, ale myslím si, že za tím vždy něco je a ne jen EBV či CMV, čili důkladně vyšetřit.
Ahoj holky dvacet šest bez dovolené bez odpočinku šest dětí i když manželství,vždy jsem byla na vše sama z manžela se postupně stával alkoholik a agresor.z toho mám pryč krční páteř a únava se dostavila,ráno po stavani umyjí nádobí vylučují,a cítím se unavene,že mi připadá,že jsem osm hodin kopala výkop.nevyjdu naráz šest schodů je to hrůza pijí dost nemohu ani nakoupit v řetězci,protože než dojdu k pokladně jsem na omdlení z té únavy ještě mám doma tři děti a připadám si,že už jsem na odpis pracovala jsem na noční směně i po dobu mateřské dovolené.ted nedám ani dvě hodiny intenzivní práce už nevím jak mám pokracovat
@fifina1234 a co ostatne sacharidy ako knedle, omacky, pecivo, smazene jedla atd. a co nejake cvicienie a sport?
Cvičení já nemůžu krční páteř nedovoluje špatný pohyb,nebo spadnutí na zem omdlévání znamená ochrnutí a to celého těla to,že je to krční páteř je celková paraleza
To já právě chodím ano chodím a lékařka mne posílá od doktora k doktorovi už půl roku a ti nechtějí s tím mít nic společného.uz jsem v koncích má lékařka mi dává spolu s Ortopedie samé infuze,někdy dojdu domu bez kolize,někdy s kolizi.uz jsem absolvovala 42ks.

Furt bych spala