icon

Čím vás dokáže vytočit jiná maminka?

dzejdy
19. únor 2016

Nedávno jsem mluvila s bezdětnou kamarádkou a začala mi vyjmenovávat co jí všechno rozčiluje na matkách a mateřské. 😒 Zajímá mě, čím nejčastěji dokáží vás vytočit jiné maminky? 😀

olusenka
9. bře 2016

@japona jo, docela znám, když jsem ještě neměla děti a kamarádka přijela na pár dní se synem, vypadalo to, že přijela na dovču, my museli jejího syna okřikovat, dávat na něj pozor, ona to brala, a´t si zvykáme předtím, než budeme mít vlastní, a že ona si odpočine. Štvalo mě to. Dneska, když mám dvě vlastní děti, snažila bych se kamarádku i jejího syna přimět k tomu, že u nás doma platí vlastní pravidla, takže její syn bude sedět a jíst u stolu s našima dětma, a ne někde pobíhat a dělat bordel.

magdalenax
9. bře 2016

Dneska telefon...- čau co děláš, máš chvíli? Tak kamarádce říkám, že ani moc ne, protože má přijít návštěva, ale že než zazvoní, může povídat. Tak na mne vychrlila, že jde akorát od právníka, že ani nešla na Ospod, že chce zvýšit alimenty ze 2500 na 5200 alespoň (na jedno dítě). Tak se jí ptám, jak k takovému zvýšení přišla. Prý její kamarádka má na jedno dítě 7500, ale ten manžel tý kamarádky vydělává podstatně jiné peníze.... . Když jsem se jí zeptala, kolik vydělává otec dítěte, tak mi řekla, že je to tak kolem devíti tisíc, že stálou práci nemá, jenom brigády.... . Načež jsem jí musela, promiňte, ale říct, že tráva ještě tak nějak neroste, aby se mohl pást. Ano, dává jí 2500 na syna, kterýmu bude pět let, ale kupuje měsíc, co měsíc buď boty, nebo oblečení v hodnotě cca 800 korun minimálně, aniž by musel a ještě jí syna vrací s nákupem

kika_21
9. bře 2016

@letadlo13 To je legrace. Doufám, že měl s babičkou trpělivost. Vidíš, ani by mě to nenapadlo, v těch čističkách jsou tyhle filtry.Chudák babička! 😀

dokument
9. bře 2016

@dzejdy Ničím. Pokud se samy nezacnou navazet do syna. At si hledi sveho. Svagrova, bratrova zena, vzdy jsem ji pokladala za fajn zenskou, super matku tri kluku, mi sem tam predhodi - on spi s dudlikem (nikdy nespal, ani jako mimiko, jednou ho videla, kdyz usinal jako malinky asi 5 mesicni a na usinani dudlik mel tehdy), on jeste nechodi? nasi chodili uz davno, Uz rika jak delaji zviratka? (v 6 mesicich), to Kuba uz davno umel! (tonem, jako, ze nas je uplnej debil v 6 mesicich, pritom od 1 roku mluvi a od 1,5 roku ve vetach), ta chuze! to je hrozny! chodi jak rocni! (ve 2 letech), nech ho chodit! (a co delam asi?)...to mi prijde takovy hnusny, stipance, aby nahodou nas nebyl v necem sikovnejsi nez jejich. Pritom ja na jejich nereknu nic takoveho. Mam je rada. Jinak je mi uplne jedno co kdo jak dela, jak mluvi. Je to jejich zivot. Muzu si o tom neco myslet, ale ze by me to az tak vtahovalo, ze by mi to moc vadilo, to ne.

dayella
9. bře 2016

Jednou jsem byla jako kuchařka na soustředěni, kde přijelo pár 8-letých holčiček s maminkami. Jedna z nich měla celiakii, podle toho, jaké bylo zrovna naplánované jídlo, mi maminka té holčičky nosila pro malou vhodnější potraviny. Co mě ale vytáčelo do nepříčetnosti, že malá seděla u stolu 3 minuty, 3-krát si kousla a někam odběhla. Strávila takovýmto jezením asi 45 minut a přitom snědla sotva půlku, ani to ne. A přístup její maminky byl: Prosím, sedni si, dáme další sousto, no přišlo mi, že ji mladá naprosto ignoruje a nerespektuje, dle mého mínění jasný rozmazlenec. Kdybych měla tu holčičku na starosti já, tohle bych ji netolerovala. Kdyby to jinak nešlo, přivázala bych ji k židli, dokud jídlo nedojí a pak teprve bude moct odejít, tak jako všechny ostatní děti, které tam jedly.

kamino
9. bře 2016

@dayella Jéé, takovou ideu jsem měla taky.. dítě bude sedět a jíst. poté co se mi párkrát demonstrativně pozvracel a v židličce dělal takové scény, že by jí převrhl, vzdala jsem to a ať si lítá, kde chce, hlavně ať do něj nějakou tu lžičku dostanu. Je nejedlík, ve 3 a půl letech má 13 kg. Od malinka příkrmy odmítal, byl kojený do 2 let. Takže bych se soudy byla opatrnější.. nikdy nevíš, jaké to bude pak 🙂

terezapetrova
10. bře 2016

@dayella asi jako psala Kamino...

kokoska21
10. bře 2016

Urcite je tezke deti pr jidle udrzet na miste, na druhou stranu, jestli bylo holcicce 8 let, to uz byla celkem velka na to, aby 10 minut posedela u stolu.

cukrik123
10. bře 2016

mě teda žene do vývrtky ten typ mamin co dávají nevyžádané rady, hlavně na dětských bazarech na netu.
prodejní předmět nosítko. a pod tím koment "toto nekupujte je to vysítko a ničí to dětem záda......." a ještě hromada řádků s citacemi odborníků a podobně. nebo Botičky "ty jsou s pevnou patou a z tvrdé kůže dítko v nich trpí, radši koupit bearfood (nebo jak se to píše) ty jsou zdravé".... pod tím následuje jiný koment opačného ražení a najednou se strhne pod inzerátem pomalu bitka. ale KOHO TO SAKRA ZAJÍMÁ!!! kdo bude chtít koupit nebo prodat tak to udělá i kdyby tam byl celý román o tom proč toto ne.

dayella
10. bře 2016

@kamino
@terezapetrova
@kokoska21
No právě, myslím, že v 8 letech už by to měla zvládnout. Ve školce nebo škole asi taky netolerují běhání během jídla. Jenom říkám, že jsem se za těch 9 let, co tam vařím nesetkala s dětmi, které by kolem jídla běhaly, sice třeba nesnědly všechno, ale pojedly, uklidily po sobě a šly. Možná, že v případě té holčičky tam byl rušivý element její maminky, třeba by se pod dohledem cizích chovala jinak. Nevím, nemohu soudit.

comadreja
10. bře 2016

Nelaskave komentare briska v tehotenstvi- ty snad cekas trojcata,..to na mne to v patem mesici jeste nebylo videt atd.😊 Pak okolo terminu porodu- tak co jeste drzis pohromade? Mimcu se nechce ven? Nemysli to spatne, ale uz se skoro bojím nekoho potkat 😊 Naopak pokud nekdo nekomentuje, jenom se treba hezky podiva nebo zepta jak se mam, to je v tu chvili balzam na dusi.

petule284
10. bře 2016

@mika251
Zdravím, nedá mi nezareagovat.
A víte co i přes komentáře ostatních maminek ohledně oslovování dětí, jsem se já osobně teda chytla pěkně za čumák. Máte recht, až jsem se zastyděla, když mi došlo, že to dělám taky a že to není nic pěknýho. 😅 Mám holčičku 4,5 měsíce a taky už to jelo : uřvanec, potvora malá, ďábel v růžové.... 🤐 Někdy je to náročné, ale mimi si to nezaslouží. Teda v těhotenství bylo zvíře moje, ale to bylo myšleno láskyplně. 😉
No a u těch větších dětí to "hanlivé" oslovení už je dle mého akorát na založení nízkého sebevědomí. Sama jsem to zažila a dodneška mám vzpomínky velmi živé i to, jak jsem se u toho cítila, i když to bylo řečeno "láskyplně" (nešika, trdlo, "na co sáhneš to shoří", atd. ani se mi to nechce psát). ☹ Obzvlášť malé děti berou rodiče doslova a vážně. Jedna moje teta oslovovala děti celý roky fagani - mě to bylo strašně proti srsti. To je jakoby vás partner oslovoval "krávo". No hlavně, když to bude říkat "láskyplně".... 😠 A navíc od oslovení "zmetku" jak jsem tady postřehla (svýmu manželovi bych za tohle asi jednu natáhla) je už jen krůček v pozdějším věku k drsnějším výrazům....Toť zkušenost z okolí. No tak jsem se vykecala a valím vařit. 😀

japona
10. bře 2016

@olusenka Jj, přimět jejího syna nelze, ona to bere jako útok proti sobě a svoji "respektujici" (tzn. harantovi nikdo nemuže nic říct) vychovu... no už ji nezvu🙂

petule284
10. bře 2016

Ještě poslední věc k tématu.
Já taky jako bezdětná (dlouhodobě se snažící ) měla hrozný kecy ohledně dětí (miminek) a po vlastní zkušenosti jsem se pak dotyčným maminkám omlouvala za hloupé řeči. 😅 Jako, že já bych to dělala/nedělala tak a tak a ona je taková a maková.... 😅 Takže něco na tom bude, dokud nemá člověk vlastní zkušenost, měl by se zdržovat poučujících komentářů. Nejen co se týká dětí, ale i v jiných životních oblastech. Někdy by to chtělo víc pokory a respektu. 😉

mika251
10. bře 2016

@petule284 ja myslím, že je veľký rozdiel, keď sa takto o deťoch napríklad vyjadrím v ich neprítomnosti v uvoľnenom rozhovore s kamoškami a keď ich takto častujem priamo z očí do očí.

To prvé mi proste príde v pohode, na uvolnenie emocií, pobavenie, podfarbenie situácie, hlavne keď sú poslucháči z rovnakého cesta a berú to s nadsázkou.

Oslovovať dieta priamo "fagan" mi príde cez čiaru a nevhodné, nech to človek myslí akokoľvek.

petule284
10. bře 2016

@mika251
Jé, omlouvám se, reakce byla pro jinou uživatelku ( vitoriova ) . 😅

terezapetrova
10. bře 2016

@dayella nemuzes soudit hlavne proto, ze nemas kazdodenni zkušenost s vlastním dítětem /predpokladam dle profilu/ a to vlastní tam hraje dost roli. preju Ti aby Tve dite jidelni problémy nemelo.. 😉

terezapetrova
10. bře 2016

@petule284 napsala jsi to vyborne

terezapetrova
10. bře 2016

i když me to to sedi na ještě uplne jinou uživatelku 🙂

dayella
10. bře 2016

@terezapetrova Mám zkušenost s vlastní sestrou. Bylo mi 18, když se narodila, teď je jí 12. Jako malou jsem ji hlídala, koupala, přebalovala a pak jako větší i krmila, pomáhala jsem mamce. Když jsem ji měla na starost, platila moje pravidla a sestra je musela respektovat. Samo, že nemůžu vědět, jaké bude moje dítě, dokud se nenarodí, ale malovat čerty na zeď budu, až to bude aktuální 🙂

petule284
10. bře 2016

@terezapetrova
Asi se pořád nemůžu trefit. 😀 Tak snad je poznat na čí příspěvek jsem reagovala. 😉

bm77
10. bře 2016

Mě tedy vytočí ty maminky, které dávají nemocná dítka do školky anebo s nimi trajdají všude možně a roznášejí bacily.

blecha94
10. bře 2016

@terezapetrova Sorry, ale dítě školou povinné (6+) prostě nemá nárok chovat se jako vzpurný batole, na to člověk absolutně nepotřebuje mít vlastní dítě. Jednalo se o holku, která sedí každý den několikrát 45 minut v lavici, tudíž to, že odbíhala od stolu s jídlem, očividně bylo pochybení matky a její nulová autorita.

Samozřejmě, když má člověk malé dítě, které sotva rozumí, co se po něm chce, nedá se s ním domluvit a ještě má trable s jídlem, tak děláme lecjaké ústupky, abychom do děcka dostaly pár soust, ale osmiletá holka je absolutně jinej případ a já osobně bych tohle netrpěla.

katkacze
10. bře 2016

@comadreja To si zažívám teď. Ty jsi pořád ještě celá? ( ano jsem, vždycky jsem byla a vždycky budu 😀. Opravdu nebudu napůl) Nemáš už náhodou rodit? ( Ne nemám, kdybych měla, tak už rodim) ,A čekáš fakt jen jedno? ( Ne čekám paterčata, ale chci to utajit 😀) Tak co, už? ( Už co? Ne pořád ne)...........A ve chvíli, kdy toto píšu manžel telefonuje a slyším jak do telefonu někomu odpovídá: Ne ještě je pořád 2v1 😀 😀 😀 Mě trefí.

terezapetrova
10. bře 2016

@dayella vlastní sestra není vlastní ditko ma zlata 😀

terezapetrova
10. bře 2016

@blecha94 za me nechapu proc by osmileta nemohla mit problem jídlem 😉

terezapetrova
10. bře 2016

@petule284 v pohode 🙂

tulikiss
10. bře 2016

me dokaze s jistotou vytocit kecy druhych ze to nemuzes chapat protoze nemas dite, pockej az budes mit dite...jo jasne clovek pred detma ma spoustu idealu, ale ten zaklad zustava. treba s tim behanim u jidla, to je o vychove co komu vadi nebo nevadi. moje deti ji u stolu a to vsechno, i kdyz byl syn jednu dobu nejedlik a snedl treba dva jogurty za den proste u jidla sedel u stolu. mela jsem tenhle nazor uz pred detma a mam ho i s nima. nemyslim si ze jenom proto ze nekdo ty deti ma tak ma "lepsi" nazory. jasne kdo je nema tak to nezazil, ale v tom pripade nemuze nikdo nikomu nic radit ani ty co maji deti protoze taky nezazil jaky to je mit to konkretni dite, nebo projit si tou konkretni situaci. me silene vadi to ze nektere zenska maji pocit, ze jenom proto, ze maji dite tak jsou neco vic nez ty bezdetne a ocekavaji stale ohleduplnost, vyhody a podobne, treba v praci ze bezdetne kolegine si zvoli dovolenou az podle toho jak to bude vyhovovat tem detnym.

tulikiss
10. bře 2016

@dayella to ti jeste nerekli ze ti v porodnici implantuji neco do mozku a pak diky tomu uz asi budes dostatecne svepravna mit vlastni nazor, protoze doted nejsi asi plnohodnotny clovek co by mohl vyjadrit svuj nazor 😉 😀 😀

blecha94
10. bře 2016

@terezapetrova Ma-li takto stare dite problem s prijmem potravy, nebo vydrzet 15 minut u stolu, jednoznacne si to zada lekarskou peci. ;) Osmileta holka je dost rozumna na to, aby chapala, ze se ji sporadane u stolu. Ocividne nemela problem s jidlem (nebylo to o tom, ze nechtela), ale se spolecenskym chovanim, tudiz je jasne, ze za to mohla chyba ve vychove, nikoliv jeji nechutenstvi a podobne.

Strana