icon

Čím vás dokáže vytočit jiná maminka?

dzejdy
19. únor 2016

Nedávno jsem mluvila s bezdětnou kamarádkou a začala mi vyjmenovávat co jí všechno rozčiluje na matkách a mateřské. 😒 Zajímá mě, čím nejčastěji dokáží vás vytočit jiné maminky? 😀

hhranolka
22. únor 2016

nevim, zda vytocit, ale proste me to nebavi, kdyz mi jina mamina porad dokola vyklada, jak její díte umí tohle, jak uzasne namalovala tu kyticky, jak uzasne tohle a tamhle to, do takoveho hovoru se nezapojuju, nikoho netrumfuju.... zenský, všechny máme nejšikovnější a nejkrásnější dítě.... takže nemám potřebu to všude ventilovat a cpat to ostatním.... to je to co mě nejvíc ubíjí na matkách na mateřský

martiina_k
22. únor 2016

Mě osobně nejvíc štve, když přijde nějaká známá a chce poradit (s dětmi pracuji) a ptá se, co má dělat s tím nebo tím, jestli už to začít řešit, nebo jestli je ještě čas, co s dítětem dělat, já jí poradím a ona řekne - to on mi ale nebude dělat. Tak ať se neptá, tohle se mi ale stává fakt často. Když teda není ochotná to s dítětem zkusit, tak ať se neptá na radu. A pak mi rozčilujou maminky, které mají na všechno strááášně času. Však on až bude chtít, tak začne mluvit, jednou přece chodit začne, až bude chodit do školy, on se to naučí.... to je stopadesát tisíc výmluv a místo aby ten vývoj podpořily (když teda není normální, tam to neřeším), tak mají spoustu omluv, proč to nejde. A jak tu některé holky psaly, že je rozčilujou bezdětné, které přispívají do diskuzí, tak já jsem také bezdětná, ale to neznamená, že s dětma nemůžu mít zkušenosti a nemůžu mít na věci nějaký názor. Občas mi přijde, jako kdyby se mamky "povyšovaly" nad ty, které děti nemají.

vitoriova
22. únor 2016

Já si teda začala v poslední době všímat, že hrozně moc maminek říká svému dítěti malý "satan", nebo "satánek", malá potvora, uřvanec apod....drtivá většina z nich má milion fotek z toho jak dítě čekají, jak jim roste břicho, jak se strašně těší a pak když se narodí tak ho titulují všemožnýma názvama....já vím, že je to náročné, ale prostě přijde mi to dost divné....miláček náš, at už je tady a pak když má pár tádnů tak je to satan.....já nevím, ale mě je těch dětí líto...myslím, že hodně toho vnímají, ikdyž neví, co to znamená, ale stačí, že už se takové prostředí vytvoří....moje holčička má své jméno a jinak bych jí neřekla, rozhodně nic hanlivého! To mi hlava prostě nebere..... 😒

ivaflo
22. únor 2016

@vitoriova Cerpas v lednovkach? Tak to mi zas tak hrozny neprijde. Porad maji to dite rady a nevyspani je proste narocny.

mika251
22. únor 2016

@vitoriova ja by som toto moc nehrotila, teda, nepoznám kontext, ale ja už teraz v bruchu svoje dieťa občas pomenujem "opica", keď si ustelie na močáku a skáče mi po ňom že chodím každých 10 minút čúrať.
To neznamená, že by som ju milovala menej 🙂
Rovnako je mi úplne jasné, že i po narodení to nebude žiadne bambuľka sem, miláčik tam, ale sa zaradí do smečky krakenov - k našim dvom totálne pošahaným psom, ktorých milujem ako nič na svete, ale stejne im občas láskyplne poviem ty zmetek, hovado a podobne 🙂
Záleží na kontexte a tóne hlasu, u nás je ten spomínaný kraken úplne milé a pozitívne označenie tvora v domácnosti, ktorého energetická hladina je trošku nad normou a stojí viac síl ukočírovať jeho chovanie 🙂

hadeline
22. únor 2016

Mě nejvíc vytáčí nachcípaný děti v kolektivu jiných děti a pak taky, když dětičky dělaj bordel v kavárnách a restauracích a jejich rodiče dělaj, že to nevidí.

jarkakr
22. únor 2016

@martiina_k Taky jsem si všimla, že se ženy občas dělí na matky a nematky. Beru to jako vtip a vzpomínám, jaká jsem byla nematka.

martiniquest
22. únor 2016

@mika251 Já zase našemu psovi říkám "čuníne" nebo "smraďochu". A o malém v břiše jsem včera mluvila jako o teroristovi - z důvodu toho, že mě pořád šťouchal a ono to není moc příjemné, resp. docela mě to bolí.

zuzineckah
22. únor 2016

@vitoriova Ač ti to může znít hanlivě, tak bych se vsadila, že žádná mamina to nemyslí špatně, spíš naopak. Akorát tím popisuje nějakou situaci, které by slovo "miláček" zrovna neodpovídalo 🙂 Manžel třeba taky o synovi řekne, že je zmetek, ale v životě jsem neviděla nikoho říct to slovo s tak obrovskou láskou, jakou má při tom v očích (obvykle to slovo použije, když mi popisuje, co vše na něj zkusil, aby nemusel spát 😀) . A předpokládám, že takhle nějak to je myšleno ve většině případů a rozhodně to neodpovídá nějaké atmosféře kolem dítěte 😉

mika251
22. únor 2016

@zuzineckah ja občas hovorím svojmu mužovi - miláčku, ty si proste poklad. len kopať a kopať 🙂)

zuzineckah
22. únor 2016

@mika251 a neodpoví ti "ženu ani kytkou neuhodíš! ...rovnou květináč hodíš" 😀 ?? To s oblibou vtipkují moji bráchové 😀

lucka024
22. únor 2016

@zuzineckah musim se přidat 😀 připomnela jsi mi jeden vtipek.S ženou se ma zachazet jako s kvetinou svazat a hodit do vody 😀

zuzineckah
22. únor 2016

@lucka024 nebylo to původně o tchyních? 😀 😀 😀

lucka024
22. únor 2016

@zuzineckah tož to nevim 😀 ale je pravda že na tchyne se to hodi vic.... 😀

vitoriova
22. únor 2016

Ok,tak asi to vidím jinak nez ostatní...

filija
9. bře 2016

ahoj, prestala jsem chodit do mat. center, matky si tam sednou ke kafi a já nakonec hlidam cizi deti, to je nám lip doma a nevyžádané rady? máme adopt. dítko, tak jsem si vyslechla kde co, snazim se zit se svou rodinou, bohužel mé kamosky maji deti už větsí... kdybyste byla nektera z liberce a chtela se setkat budu rada

kika_21
9. bře 2016

@vitoriova Já to vidím stejně. Jelikož ta slova si od dětství uchováváme v paměti a dítě ironii a naše falešná pojmenování nechápe, neschvaluji, když někdo říká zmetek, blbec atd. 😉

vitoriova
9. bře 2016

@kika_21 jedna známa svému chlapeckovi říkala frajere a druha holčičce potvoro....nepamatuji si,ze by mi rodice nas takto oslovovali....nelibi se mi to proste,ale asi je to dnes moderní...

kulatakosticka
9. bře 2016

@vitoriova to není o modernosti, z mé generace si pamatuji např hlupáčku, ochechule... Spíš to bude o osobní zkušenosti každé z nás...

vitoriova
9. bře 2016

@kulatakosticka no jsem ráda, že mí rodiče mě tímto nečastovali....

japona
9. bře 2016

Nejvíc me štvou matky, které mají dojem, že jejich děťátka jsou ty nejúžasnější a nechají je dělat bordel, ubližovat ostatním dětem atd. Pozvěte si takovou kamarádku domu a můžete po spratkovi vysavat, vytirat a pomalu malovat, protože kdyby jedl normalne u stolu (jako vaše děti), narušila by se tím jeho individualita..
No na par facek! Ale pro tu matku🙂

aguaverde
9. bře 2016

@vitoriova 😕 😕 😕 😕 já svým dětem už v břuchu říkala jedné Zvíře a druhé Tvaroh 😕 myslím , že ujmu na psychice nemají 😕 teď je oslovuju jménama (a občas si vyslechnu, že chudáci děti když mají dvě jména, že jim pletu hlavu - ne nepletu!! obě ví jak se jmenují, a slyší na obě jména) ale nemám problém říct, že jsou to dítka ďáblova, malé potvory nebo dokonce satani 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale kdo mne zná, ví, že oslovení Satan je lichotka 😀 😀 😀 😀 😀

vitoriova
9. bře 2016

@aguaverde tak když Ti to tak vyhovuje....

drakenn
9. bře 2016

Souhlasím s těmi jmenovkami dětí. Kamarádka ma "Zlobivce" a fakt je, že on zlobivec je. Prostě to od něj tak nějak už tím jménem očekává.. a dítě vás má rádo a ochotně vám vyhoví... nejdrsnější pro mě je, že pořád ho někde "pomlouvá" jak je HROZNÝ a STRAŠNÝ a ZLOBÍ
Zkuste dát psovi jméno Satan či Rváč a pak ho pustťe k dětem - holt Nomen Omen.

letadlo13
9. bře 2016

Hláška: Vždyť už měl rok, jak se probudí, posaď ho na nočník a on se vyčůra.
To bych to torpédo musela ulovit, a k nočníku přivázat, jinak než se otočím bude 3 metry dál s nočníkem na hlavě. Když se počůrá 3x za hodinu, tak kdybych ho vydržela bavit 20 minut (nemožné), tak se jako můžu chvástat, že už chodí na nočník? 😀 To jsou ale blbé nápady, hlavně od lidí, co žijou tím, jak jejich děti v roce všechno uměly. 😀 😀 😀

iveta93
9. bře 2016

Ahojky já se teda přidám protože mě tahle diskuze docela zaujala. Mě tada nejvíc štvou maminky co mají kojení za modlu a pokud nekojím dítě do maturity tak jsem špatná. Spousta ženských kojit chce, ale nejde jim to. Spousta jich kvůli tomu brečí... A potom přijde nějaká paní co vás ani nezná a máte opět deprese. 😀 To mi teda vadí nejvíc. 🙂 A potom takové ty chytré rady, že už by měli umět tohle a tamto. Potom naopak něco ještě umět nemá. Já nikomu do výchovy nekecám tak ať nikdo nekecá do mojí výchovy. 😀

hrosatko87
9. bře 2016

@iveta93 Moje řeč 🙂

letadlo13
9. bře 2016

Ale asi nejvíc mě vytočí, když mě někdo označí jako "alternativní". To je dneska prakticky nadávka. Takže proto, že mám látkové plenky, spím na futonu a nejím maso (mimochodem, jako by to spolu souviselo...), jsem nějaký magor, co se živí kořínky, pere na valše a uznává jenom batikované oblečení??? 😲 😀 😲 Někdy mě to baví, někdy uráží. Dokud člověk nemá děti, tak je zajímavý a má osobitý styl. Jak nastoupí na mateřskou, je z něho blázen, co nedá v roce děcku ani bebe brumík (však přiotrávit se může i později, a něčím chutnějším). Najednou se všichni zajímají, co chudinka malý, jestli nebude jíst maso, určitě zahyne hlady, a ani je nenapadne, že ten maso normálně jí. Takové rýpavé řeči mě fakt baví a vysloveně toužím všem okolo vysvětlovat, že i bez litrů sava mi bakterie v záchodě zadek neohryzávají 😉

kika_21
9. bře 2016

@letadlo13 No ale Savo Ti ho docela slušně vykousat může. Já ho tam teda leju, když je střevní chřipka. Nechci, aby ji měli všichni. Pak to oplachuju, nerada, ale kouše to. 😀

letadlo13
9. bře 2016

@kika_21 to mě nikdy nenapadlo, ale my zpravidla nemoci jeden od druhého nechytíme 🙂 já savo snad ani nevlastním 😉 Asi bych maximálně vyzabíjela všechny bakterie v čističce. To doma dělávala babička. Taťka koupil bakteriální mikroflóru do čističky za spoustu peněz a babička odtrhla záchod chloraminem. To byly pak doslova "peníze spláchnuté do hajzlu" 😉

Strana