Čím vás dokáže vytočit jiná maminka?
Nedávno jsem mluvila s bezdětnou kamarádkou a začala mi vyjmenovávat co jí všechno rozčiluje na matkách a mateřské. 😒 Zajímá mě, čím nejčastěji dokáží vás vytočit jiné maminky? 😀
Holky pomoooooc, dnes a denně se mě a nebo mého manžela ptá hromada lidí, jestli jsem pořád ještě v celku a tak podobně. Mě už na to nebaví odpovídat. Před chvílí jsem na FB vkládala fotky, kde jsem s manželem a s bříškem. ( Konečně taky fotky kde jsme kompletní a ne jen já) a k těm fotkám i odepisuji a v tu chvíli se mě kamarádka na fb zeptá jestli jsem ještě v celku 🙄 🙄 Měla jsem jí sto chutí odpovědět že ne, že jsem krájená 😖 Ale vydýchala jsem to a napsala jsem jí, že ano, pořád v celku. Mě to asi umoří než porodím. Nečekala jsem, že mi to bude lézt takhle hodně na nervy :-O
@katkacze Tak to chápu, já jsem přenášela a dnes a denně telefony.....
@katkacze Já jsem do toho telefonu jednoho dne začala řvát, - odnesl to zrovna můj táta, že jestli to někomu nevadí, tak že mne akorát stresují a bylo....
@magdalenax Ale na kafe nepřijde nikdo a to jsem doma od prosince. Až pak budu doma s malou, tak se dveře nejspíš netrhnou. No asi vypojim zvonek a manželovi dám instrukce 😀 Jako že zrovna spíme a tak podobně 😀 Zvonek asi ale vypojím opravdu, protože některým lidem nedojde, že mimi může spinkat a nerada bych, aby jí zvonek pak budil. No necháme se překvapit.
@magdalenax Toho se taky bojím, že mi rupnou nervy u někoho komu bych tím ublížila. Ještě že plánuju rodil dál od místa bydliště. Takže za mnou přijdou jen rodina a nebo někdo, komu na mě opravdu záleží. Možná pak budu mluvit jinak a budu toužit po jakékoliv společnosti, ale zatím to tak není.
@katkacze Rovnou, - návštěvy pouze ohlášené a né dříve, než po šestinedělí. Na dveře cedule Nerušit. Hotovo. Zvonek vypnout, protože letákoví doručovatelé zvoní pořád. Když mne probudí po noční, nebo vytáhnou z vany, nejsem skoupá na slovo ...
@magdalenax Mojí rodině jsem řekla, že bych velmi ocenila, kdyby se u mě doma stavili až když je pozvu. Nevím jak na tom budu a jak to budu zvládat. Přeci jen to bude hodně jiné a pro mě nové a potřebuji se nějak adaptovat a zvyknout na novou situaci. Třeba to půjde hodně dobře a za týden budu volat ségře, at kouká naklusat. 🙂
@domca89 jojo - první 3. měsíce jsem uvažovala, že si pro procházky na vesnici vyrobím ceduli na čelo "ANo, kojím!" a ještě se mi strašně líbilo, jak to ty tetiny na dědině tuhle (pro mě hodně intimní ) otázku doplňovaly posunkem, kterým ukazovaly na obě prsa😀 fakt mazec.... ale čím mě dokáže vytočit kdokoliv je mateřský plurál - to já prostě nesnáším a na otázky typu: "a už kakáte do nočníčku? Kolik už máte zubů" odpovídám zásadně "ne, já chodím normálně na záchod. No já mám kvůli rovnátkům vytržené 4, ale jinak mám kompletní druhý chrup." 🙂
@katkacze No, možná to ta bude..., miminko většinu dne hajinká, takže jde o obsah kaťátek a o jídlo, tedy hlavně. Já jsem používala pleny látkové, vysypala do wc, vymáchala, hodila do kýblu, večer vyvařila (ano, v hrnci), ráno je prudkým proudem vymáchala a ještě dala dovymáchat do pračky. Pověsila a bylo hotovo. Nějaký ten oběd pro nás dospěláky, žehlení hadříků a plen jsem si nechala na večer, když prcek usnul.
Fakt se nemáš čeho obávat. Joooo, když začnou lézt, tak je volnosti méně, ale pořád je to proti tomu roku, kdy začnou chodit, procházka růžovým sadem. Ale zase, něco odpadá. Je méně plen díky nočníku, jsou schopné samostatně pít z lahvičky.., prostě se to tak nějak otočí jiným směrem
@domca89 😊 já žádala u druhého syna své rodiče, ať přijedou týden po příchodu z porodnice, abychom se my jako rodina sžili. Přijeli den poté, co jsem přišla z porodnice....
@rousse Jj a já měla problém, málo mlíka, nerozjelo se to a tak byl malý na UM. Těch doplňujících otázek, proč? A víš, že je kojení zdravější? A zkoušela jsi to dost dlouho? A fakt se to nedalo? A to jako málo sál? Nebo odmítal bradavky? Věřte že na návsi před obchodem, kudy chodí i ostatní lidé, mě omývalo z těch dotazů.
@kulatakosticka Proto teď nikomu nic neříkáme. Rodiny se to dozví až po porodu.
@blecha94 No tvl, tak ta by jela jak rychík na Pardubice
@domca89 Ona je vehementní kojná, takže asi těžce nesla, že jsem kojení vzdala až po týdnu protože ona se trápila dva měsíce a nevzdala to. To byl asi její největší životní úspěch, tudíž to dávala na odiv, a když se narodilo dítě mně, takhle mi to vytmavila... 😀 Vlastně měla vždycky něco proti všemu, co jsem dělala a dělám, asi mi záviděla klidný a spokojený dítě. 🙄
@magdalenax Stýkám se s ní jednou v roce na Vánoce. 😀 A jen kvůli manželovi.
@blecha94 ty jo tak to by mi někdo vyzkoušel říct jednou a asi bych se neudržela 😀 😀 hele proti tomu by asi výbuch atomovky byl slabý odvar 😀 já měla problém s tím kontaktem jako takovým, tak jsem odsavala a po 5 týdnech o mlíko přišla. A taky jsem si vyslechla, jak to MUSIM zkusit, a bla bla bla. Už v těhotenství jsem věděla, že přímo kojit nechci, ale nechtěla jsem malou ochudit o výhody MM....všichni mi tvrdili, jak to odsavackou neutahnu atd...Ale důvod, proč jsem o mlíko přišla byla laktacni psychoza....takže tak. Když se mě někdo na to ptal a byl dotěrný, párkrát jsem se neudržela a na otázku odpověděla otázkou, zda mají často sex....To většinu rozhodilo a pochopili, na jak intimní věc se mě ptají 😀
@blecha94 já jsem byla od 2 měsíců na sunaru (narodila jsem se mamce mezi 4. a 5. ročníkem VŠ) a 30. už jsem zdárně oslavila a dokonce jsem stihla odpromovat na Mgr. už ve 22 - že vzkazuju švagrové 😀 😎 ale jinak to kojení je taky super věc - hlavně jak tomu všichni rozumí a všichni si myslí, že to funguje na čudlík "kojím". Taky jsem s tím bojovala, od 3. měsíce malá 2 týdny u prsa 24 hodin - já už byla zralá na chocholouška, tak jsem prostě nasadila příkrmy a to bylo!!!! Cožeee??? Ve 4 měsících příkrmy, když kojíš??? Proč? Dyť mléko je pro ni daleko zdravější! V tu dobu jsem vytáhla prso a řev a vytáhla jsem lžičku a zeleninu a tu by zblajzla klidně i s tou lžičkou....ale ne - všichni to věděli líp než já, co je pro moje děcko lepší...
@teenyel s tím sexem to je hodně dobrý - škoda, že mě to nenapadlo taky, protože co se intimity otázky týče, tak pro mě je to stejně... píšu si, až to někdy v budoucnu budu opět řešit a opět budu na mory už jen v okamžiku, kdy budu chystat potenciální druhé dítě na vycházku🙂
Holky, jak tady ty vaše příspěvky čtu, tak jsem došla k závěru, že né na každou obranyschopnost fungují vitamíny....🙂 dobrou
@teenyel Lidi jsou prostě absolutně netaktní, co je jim do toho? A k čemu to vlastně potřebujou vědět? 😀 Nikdy mě nanapadlo ptát se ženský, jestli, jakým způsobem a jak dlouho kojila... k čemu by mi ta informace byla? 😀
@rousse Já jsem adoptovaná, takže na Sunaru od narození, ATB 2x v životě (oboje v dospělosti), na nemoci netrpím, a když už omarodím, tak na dva dny. Skončila jsem maturitou, pak jsem neplánovaně otěhotněla, ale vždycky jsem patřila k nadprůměrným žákům, na SŠ jsem byla po celé čtyři roky třídní premiant... Nemyslím si, že by studijní úspěchy dokonale mapovaly inteligenci, ale zkrátka - imbecil nejsem. 😀 Taky proto mě její poznámky nechaly poměrně chladnou, vím, že se nemusím bát, že by dcera kvůli umělé výživě musela navštěvovat pomocnou školu... Ale někdo to holt vidí jinak. 🙄 😀
@blecha94 🙂 V tom případě bude moje dcera absolutní idiot (měla asi tak 3 kapky mleziva) a syn na tom taky nebude zrovna dobře 😅
Nejlepší je když se na kojení ptají cizí chlapi....to rostu. Jinak totálně to zabil manžel kamarádky. Jeden z těch, co nutně potřebovali vědět vše o mém kojení. Prohlásil tehdy : "Téda ty s Katkou (jeho žena) jste dva extrémy. Kačí kojí už víc jak dva roky (v překladu : je skvělá matka, protože jen skvělé matky jsou schopny kojit) a ty nekojilas skoro vůbec" V záplavě sprostých slov, která mi prolétla hlavou jsem to uzavřela tím, že jsme moc bohatý, tak nekojím, abych mohla utrácet za UM. Myslím, že tomu snad i věří.
@blecha94 ale je neuvěřitelné, co jsou lidi schopni vypustit z pusy, aniž by si uvědomili, že to opravdu říkají nahlas, že?🙂 i když třeba to neřeknou na férovku přímo "bude blbá", stačí to nějak zaobalit i tak to dokáže docela nas... 🙂)) ale je to všechno o tom, že spousta lidí prostě buď má nulovou sociální inteligenci anebo prostě fakt nepřemýšlí... i když v tom tématu kojení si myslím, že velkou roli hraje aktuální kult kojení. To je v poslední době stejný hit jako palmový olej podle mého názoru 😎 😀
@nininka23 Tojo, chlapi načichnutí důležitostí kojení od své drahé polovičky, to je kapitola sama pro sebe... 😀 Než se jim narodilo mimino, mysleli si, že prsa jsou na pomazlení, ale najednou jsou z nich erudovaní odbornící na laktaci a mají potřebu předávat své nekonečné vědění mezi nekojící trýznitelky.
@rousse Nojóno, je to tak. Aby nedošlo k mýlce a někdo mě tu zase nesepsul: za mě dobrý, je fajn trochu to kojení oprášit a vysvětlit, že je to prostě první volba co se výživy dítěte týče. Ale! všeho s mírou, a pokud to nejde, nebo se nechce (co je komu do toho, vyčítat to mámě může jedině dítě, nikdo jiný), tak by si každý měl uvědomit, že to absolutně není jeho problém a není-li tázán o rady, měl by držet pysk.
@veverun 😀 Jó, to bych jí bývala řekla ráda, ale víš jak, dobré rodinné vztahy... 😠
Švagrová kojila dlooouho, dodnes neteř neusne bez kozenky v puse (jsou jí tři roky). 😅 Mojí dceru poprvé viděla v jejích devíti mesících, do té doby byla pořád nějaká nemocná... Tolik k jejímu zdraví, očividně ani hektolitry MM nepomohly. 😀 Chytrá je, bohužel taky dost rozmazlená a panovačná, takže to není moc vidět.
Mně vytočí, když mi řekne, že tomu nerozumím, protože děti nemám. Kdyby věděla... :(

@terezapetrova Co si budem povídat, ale tohle je nejlepší odzbrojení blbých lidí. A teď něco ještě ze života .... . Já sedím u kamarádky a piju v klidu kafe. Měla byt 1 + 1, ale velký. Takže my v té kuchyni sedíme, ona odbíhá ke sporáku, pak si zase sedla. Jenže, no, přiznám se, zastavila jsem se u ní, že jsem šla kolem a to po dost dlouhé době..., s tím, máš-li čas, půjdu dál, nemáš-li čas zdravím a jdu. Ale prostě mě pozvala dál.
Jak jsem zmínila výše, sedíme a povídáme a najednou něco zaslechnu. Povídám ji, hele, co to bylo? Ona na mne - no miminko, a já ...jaký? Ona jak z filmu S tebou mě baví svět.... - no přece moje! Zvedla se a šla vedle, já oči vykulené, vůbec jsem o jejím druhém těhotenství nevěděla. Holčičce byly asi dva měsíce, já koukala jako blázen. Už jen pro tu její pohodu, všude pořádek, kluka měla ve školce. Vůbec nebylo jak na ní, tak v bytě poznat, že je tam miminko.
Prostě, tak to v životě funguje nejlépe, - jak se máš, já? - skvěle, sice nemám miliony, a nestrádám, bydlet mám kde, já i dítě máme vše, co potřebujeme. Tím člověk "na..re" každého, kdo od něj očekává, jak si bude stěžovat...., a není tomu tak?
Jo, a Tebe Danuško, pokud sem chodíš, srdečně zdravím, od té doby, co žiješ v Anglii jsem Tě viděla jednou a to už je hezká řádka let