icon

Čistidlo na stříbro - prý karcinogenní - mám obavy. Co dělat?

madeleine31
7. kvě 2021

Pěkný večer přeju a omlouvám se, že tady píšu tohleto, nicméně jsem trošku vylekana. Ráda bych zde našla podporu.
Jsem docela citlivá na své zdraví a dnes se mi stalo toto :koupila jsem si v drogerii čistič stříbra, tekutý. Doma nalila do skleničky a dala do něj prsten. Ten jsem tam nechala dýl, než dvě minuty, takže se trošku poškodil. Pak jsem ho otrela a zkusila na prstu. Sundala, umyla si ruce. Ponorila jsem tam ještě náušnice, vytahovala jsem je sice tužkou, ale když jsem je susila, tak jsem s tekutinou trošku do kontaktu přišla. Pak jsem šla na procházku a po ní do skleničky ještě namocila priteluv náramek. Až poté!!! jsem si všimla, že na obalu je napsáno : podezření, že způsobuje rakovinu. Byla jsem v šoku. Okamžitě jsem čistič i se skleničkou vyhodila, šperky umyla i mýdlem, ten prsten asi vyhodím. Vetrala jsem na maximum a vydesinfikovala povrch komody kde se dostala kapalina. Přesto mám strach, že se mi něco stane. Samozřejmě jsem si automaticky k tekutine pricichla, ale nijak cíleně jsem ji samozřejmě neinhalovala. Kdybych nebyla taková citlivka, bylo by mi líp. Přítel mě uklidňuje, že se mi nic nemůže stát. Ale ja se na sebe zlobím, že jsem si etiketu nepřečetla, bylo to vše hektické, ale to mě neomlouvá.

lida9
7. kvě 2021

jezis prestan resit blbosti, pulka veci v nasem zivote je karcinogenni! sla jsi dneska kolem projizdejicich aut? tak je tam asi stejna pravdepodobnost ze jsi vdechla karcinogenni castice z vyfuku! takze kliidek, nohy nahoru a tu lahvicku zlikviduj ekologicky a to neni vyhozeni do kose!

ivya
7. kvě 2021

Kdyby to bylo tak jednoduché, tak už bys byla stokrát mrtvá 😉 Kolikrát jsi už třeba prošla kolem kuřáka? 🙈

izzylka
7. kvě 2021

Tak pokud jste se v tom nekoupala, nebo to nepila, tak to bude fakt ok 🤣🤣 věřte, že se denně setkáte s horšíma věcma 😅

madeleine31
autor
7. kvě 2021

Holky, jsem v tomhle hrozná, uvažuji, co bych tak ještě mohla udělat, ale hlavně budu příště číst. Pokud je podezření, divím se, že to mohou prodavat. Ale máte pravdu, viz to s těmi auty. Děkuji za uklidnění. 😊

alilali
7. kvě 2021

😀😀😀 A ptáš se na to jestli teď budeš mít rakovinu? Ne, nebudeš ❤️

madeleine31
autor
7. kvě 2021

@alilali Díky, to jsem asi potřebovala slyšet :D

lachtanice86
7. kvě 2021

@madeleine31 uklidni se, nejhorší smrt je z vydeseni, mas k tomu solidně nakročeno

madeleine31
autor
7. kvě 2021

@lachtanice86 Snažím se být v klidu 🙂

alilali
7. kvě 2021

@madeleine31 Ne, promiň, mě přijde úsměvné. Buď naprosto v klidu, nic se ti nestane. Oni to na lahvičky musí psát, tím se zkrátka "chrání", to stejné na krabičce od cigaret atd...🙂