Dobrý den, co si o tom myslíte? Pes se nám vyválel v hov*ech. Manžel ho umyl obyč šamponem, který není antibakteriální. Přitom jsem ho poprosila, aby psa umyl i antibakteriální mýdlem. Jsem těhotná a nechci chytit toxoplazmózu nebo nějakého parazita, až se budu s pejskem mazlit. Odmítl, že prý ho vydrhnul šamponem a to stačí. Nakonec jsem ho musela umýt já a klidně mě nechal ohrozit miminko. Myslím že když vidí, že mám strach o miminko, mohl psa normálně umýt i antibakteriálním mýdlem. Vůbec se mi nelíbí jeho chování, je mi z něho úplně špatně. Vůbec teď nevím jak reagovat. Vůbec ho nechci ani vidět, ani slyšet jeho výmluvy. Cítím to jako zradu a jeho selhání, že mě v tom nakonec tak nechal. Asi jen potřebuju, aby se k tomu postavil čelem a uznal že se nezachoval nejlépe. Jenomže to on neudělá..
Vidim to na rozvod 😂
A nebo se jenom potřebuješ nadechnout a zkusit se zamyslet, jak moc jsi ovlivněná hormony a jestli to nepřeháníš.
Jediný, kdo je tu úplně mimo, jsi ty. Možná hormony, Možná tvoje povaha. Každopádně chudák chlap. Tebe bych doma nechtěla.
Opravdu je to těhotenstvím . Já v té době myslela, že jsme každý z jiné planety.🥴
"Existuje mylná představa, že antibakteriální mýdlo je účinnější než obyčejné mýdlo a voda. Výzkumy však naznačují že tomu tak není, dokonce může být při dlouhodobém používání škodlivé.
V roce 2019 Úřad pro potraviny a léky (FDA) zakázal výrobcům uvádět na trh antibakteriální mýdla obsahující triclosan a triclocarban (hlavní účinné"
https://www.netoxickadomacnost.cz/Co-jste-o-myd...
Tehotensky hormony jsou svina. Zkus to chlapovi nejak vysvetlit, ze to s tebou clouma a je to narocny, snad to pochopi.
Moc nechápu pojem antibakteriální mýdlo. Mám celý život za to, že mýdlo je zkrátka antibakteriální za své podstaty. Jak jsou na tom šampony vlastně netuším. Každopádně psi se obvykle válí v "lidovcích", ty budou nejspíš bez toxoplazmózy 😀.
Jinak souhlas s ostatními, nádech, výdech, klid a pak se zkus omluvit a vysvětlit, že hormony jsou průšvih.
@eviicka reklasmni tahak. To samy ty slavny proteinovy jogurty. Proste normalni tvaroh :D ale chapu ze protein zni prodavatelneji
@lis6 mozna ty eroticky pomucky kamosku, či zvlastni vztah s matkou😀
To je opravdu mimo. Toxoplasmu mají teda hlavně kočky...když už. Ale samozřejmě že vše smyjes i normálním mýdlem. Každopádně na spa máte používat mýdlo psí. Tímhle vaším a kór antibakteriálním, jste mu pěkně vysušili kůži a mohli mu zadělat na problémy.
Pokud jsi autorkou všech těch příspěvků, které se tu poslední dobou objevují typu " Jsem na začátku těhotenství, můžu XXX" tak bych začala pracovat sobě.
Nejvíc miminku škodí ta přehnaná hysterie ze všech článků na internetu, které čteš.
Hormony dělají svoje ( to jsem si zažila v šestinedělí), ale
nemůžeš tím omlouvat všechno fo nekonečna. Jednou to bude pro chlapa přes čáru a začnou pořádné hádky.
Tohle chování se fakt nedá snášet dlouhodobě - větší strach bych měla z toho, že zůstanu na dítě sama než z toxoplasmózy od psa.
Jsem v 6. měsíci. Normální psí šampón není antibakteriální a určitě víte, že parazity a bakterie ( kterých jsou hovínka zvířat plné, kor divokých zvířat jako kuna či jezevec, máme jich tu v okolí spousty..) normálním šamponem nesmyjete. Určitě to neřeším jen kvůli těhotenství. Psa bych umyla antibakteriálním mýdlem i kdybych nebyla těhotná, probůh vždyť se s ním mazlíme i naše starší dítě ho pusinkuje atp. Svádět to na přehnané těhotenské reakce dle mě není na místě. Jsou to normální hygienické návyky. Já ale řeším to, že manžel viděl, že potřebuju jeho pomoc a nechal mě - těhotnou - v tom. Probírala jsem to včera se sousedkou- lékařkou- a není to ideální situace mít v těhotenství psa od ho*en, riziko tu je.
Sice se mi tvuj prispevek zda zvlastni,jak pisou holky vyse,ale odpovim. Vis co,kdybych byla na miste tveho muze,tak se taky vyprdnu na to,umyvat psa podruhe,kdyz umyty je a jenom ty si zabejcene trvas na antibakterialnim mydle,ktere ale vyjde nastejno. Nemusela jsi ho umyvat znovu. Pry probirala jsem to se sousedkou-lekarkou. Ze je nebezpecne myt psa od hoven. Vsak ten vas,kdyz jsi ho myla,uz na sobe zadna nemel. Nechtela bys na nej rovnou vylit nejakou desinfekci?
V životě jsem nemyla svého psa antibakteriálním šamponem, v životě jsem neměla doma antibakteriální mýdlo a to ani v době covidu. Tělo se s tím musí poprat, pak se lidé diví, že jsou stále nemocní. Manželovi fandím, má nervy ze špagátu, já bych s tebou vyběhla.
Psa od hoven nebo od rozloženého chcíplého ptáka či ryby (ano, byl to miláček) jsem zásadně myla psím šampónem. A ano, je to dostatečná hygiena. A ano, jsi dost hysterická, jistě že tě omlouvá těhotenství, ale bacha, ta výmluva neplatí donekonečna. Kamarádka lékařka je expertka na zvířecí parazity a obsah mýdel?
Mýt psa antibakteriálním mýdlem? Chudák pes 🙄 To nemáte nějaký normální psí šampon? Já jsem teda dost opatrná atd., ale tohle mi přijde fakt přehnaný. Já v těhotenství čistila klece králíkům, a taky jsem nic nechytla 🤔
Promiň, ale nikdy jsem svého psa antibakteriálním mýdlem nemyla. A to se mi jednou u řeky vyválel v mrtvé rybě a o chvíli později v hovně. Jindy zase v lidském hovně ve křoví. Tvoje úzkost je až moc přehnaná a normální šampon psům škodí. Pokud jsi schopná ničit kvůli své úzkosti zdraví psovi, co potom budeš dělat u dítěte? Malé děti rádi strkají vše do pusy. Třeba i odhozené vajgly, kamínky počůrané nejen od psů atd.
Sousedka lékařka říkala... 😀
Jak to psala ai30 u jiného tvého příspěvku? Nereagovat? Má recht, to je asi jediná cesta, jak se tě zbavit...
Já tě chápu a ty reakce tady jsou přehnané. Nebudu řešit účinnost šampónu, ale jsi těhotná, tak je normální, že jsi opatrná - i třeba moc. A chlap by mě taky nasr. Ať si myslí, co chce, ale udělat to - už pro tvůj klid, jak chceš ty, je to nejmenší. Nicméně teď už bych nad tím mávla rukou - pes je čistý, tu situaci už nezměníš, tak se tím dál nestresuj.
@suzanna123 aha, takže aby měla klid, tak zničí psovi kůži. To je logika 🤦♀️
O něco jsi ho požádala, on to neudělal. Chápu, že jsi naštvaná, já bych byla taky. Na druhou stranu “nechal ohrozit miminko”, “nechal mě v tom”, “je mi z něho špatně”, “cítím to jako zradu” mi přijde jako přehnaná reakce na to, že neumyl psa podle tvých představ.
@mishka87 ty piš někomu o hysterii…🙄
@suzanna123 nikdy bezdůvodně nehysterčím.
@suzanna123 já to vnímám podobně. Reakce tady vůbec nechápu, ani na ně nereaguji.
@mishka87 ale hysterčení znamená ztropit scénu, což já nedělám a ani v tomto případě jsem neudělala. Vše co zde píši jsou mé pocity, které ale na manžela hystericky nehulákám.
@mishka87 jedná se o antibakteriální mýdlem na ruce. Nám to kůži nevyžralo, psovi taky ne. Nedrbá se, je v pohodě. Ale ano, na prvním místě je u mě určitě dítě, potom až pes.
Jo,kdyz uz se radis s lekarkou ohledne psich hoven,porad se jeste s veterinarem,co by ti rekl na to,myt psa antibakterialnim mydlem pro lidi. Samozrejme se nemusi stat nic,ale proc myslis,ze jsou sampony pro psy? Protoze kuze psa je jina nez u lidi. Taky by se ti mohl pes udrbat. Ale hlavne,ze ho muzete libat 😀 Vis kolik hoven a ch...nek venku ocichal a olizal 😀 A hubu mu pak taky prolevas Listerinem? 😀
Mno, ale nechavas si je pro sebe , namisto abys mu rekla jak se citis. Ze vnimas ze te v tom nechal.a nechavas to hnit a zivis krivdu. Coz neni vubec dobre. Co takhle mu to v klidu rict. A on to pak treba rekne svuj nazor, kterej muze bejt stejne validni jako tvuj. Jako treba ze mu to prislo uplne zbytecny, mejt psa po druhy. Btw- on ho umyl ze sra**k. Nijak te v tom nenechal.spinavou praci udelal on. Odmitl myt psa podruhy - a vzhledem k tomu, ze uz byl pes vycidenej ( a jak jsem psala driv, normalni mydlo rozbiji bakterialni membrany MINIMALNE stejne ucinne jako antibak., )tak ho ani ve snu nenapadlo, ze bys to mohla vnimat ze te klidne nechal ohrozit dite ( protoze ho navic nijak neohrozil, ten pes uz byl cistej). Toz tak.
Píšeš, že reakce tady vůbec nechápeš a ani na ně nereaguješ. Jeden, možná 2 příspěvky minimálně z 20 s tebou souhlasí a ty ses ty, co nesouhlasí rozhodla ignorovat. Nehodláš ani připustit, že mohou mít pravdu a pes byl dostatečně umytý? To znamená, ze jsi úplne bez sebereflexe a chceš ji po manželovi?
Mne by teda hodne mrzela reakce manzela, ze proste na ni nebere ohledy a "neprekona" se kvuli ni, kdyz je tehotna. Ja bych to treba pro druheho cloveka proste udelala. Vidim, ze dotycnemu na necem zalezi, ma z neceho strach, tak projevim dobrou vuli... ale jestli ho prudi i se zampiony, majonezou atd tak to uz bych ho chapala..
Možná by to chtělo dát si pizzu se žampiony a zajíst to jogurtem s višněmi a hned budeš víc v klidu