icon

Citát Kay Pollaka. Povzbuzuje vás?

21. srp 2025

Souhlasíte s tímhle citátem – povzbuzuje vás?

"Co si myslíš o jiných lidech, vypovídá víc o tobě, než o nich." - Kay Pollak

... pokud vám nepřijde vůbec povzbudivý, to je oukej, každému něco jiného pomáhá. Jaké jiné vás povzbudí a motivují – myslím takové, co nenabádají lidem škodit?

reeeza
22. srp 2025

Proč zase anonymní příspěvek??

Já to znám pod:" To nejsem Já, kdo si myslíš, že jsem...to jsi Ty."

To se přece nedá generalizovat.
Přece když je někdo blbý, tak si myslím, že je blbý..a neznamená to, že, jsem blbá já😅

Spíš se to vztahuje na tzv. projekci, kdy projikujeme své vnitřní nevědomé vzorce a osobnostní rysy na druhé.

Na druhou stranu ten citát se dá použít jako velmi snadná obrana na jakoukoliv zpětnou vazbu, což také není ok.

uzivatelkapetra
22. srp 2025

Neboli "podle sebe soudím tebe"

anonym_146ff9
22. srp 2025

Ne, mně to energii spíš ubírá, a i samotná autorka na mě působí tak, že mi bere chuť.

anonym_146ff9
22. srp 2025

Asi se vyplatí občas čeknout slovenský Modrý koník.

stelica51
22. srp 2025

@anonym_146ff9 To jako přidával ten samý člověk, nebo jak to mám chápat? 😀

anonym_146ff9
22. srp 2025
@stelica51

@anonym_146ff9 To jako přidával ten samý člověk, nebo jak to mám chápat? 😀

@stelica51 Ano, je to zřejmě stejný člověk, který píše na Slovensku a u nás v Čechách to přeloží do češtiny a píše anonymně.

cilkat
22. srp 2025

Myslím, že ten citát rozhodně není motivační. Je to "náplast" na to, když tě někdo seřve, že to nemusí být vždy nutně tvoje vina. Nebo jenom tvoje vina, ale že by měl nějak primárně povzbudit? Že by to mělo být moto, se kterým jdu do jakékoliv interakce? Ne, tam by spíš škodil. Protože dost sklouzává k postoji "stejně tomu druhýmu nebudeš nikdy rozumět, tak proč se snažit?"

barulina
22. srp 2025

@anonym_autor souhlasím, slyšela jsem ho teprve nedávno, trošku v jiném podání, ale smysl stejný a ano, je to můj pohled na daného člověka, věc. Takže pokud je podle mě někdo debil, tak je to můj názor, nekdo jiný ho mít stejny nemusi