Koronavius. Proč si myslíte, že vznikla taková nemoc?

19. říj 2020

Ahoj, prosím aby ste se zde v případě, že někdo, bude mít odlišný názor nehádali. Zajímá mě proč si myslíte že taková nemoc vznikla? Jasně, jsou i jiné horší nemocí. Ale covid, je něco, nevím jak to říct, nikdo o ní pořádně nic neví a zasáhla úplně každého člověka. Já osobně, si myslím že je to kvůli lidém. Nejsem svatá, ale vždy jsem se snažila být hodná a šlušna. Ale nepřijde mi, že by takových lidích bylo tolik kolik by mělo být.

klokanka31
19. říj 2020

Po celá staletí se objevovaly nové nemoci... Mor, španělská chřipka... Teď je to korona, a to že se o tom moc neví... To bude tím že je to nová nemoc... Za padesát let se o tom bude vědět víc.

autor
19. říj 2020

@klokanka31 já osobně si myslím že covid je horší

palja
19. říj 2020

Já si myslím, že je to uměle vytvořený virus, který unikl z laboratoře, proto je tak zákeřný. Tuto teorii jsem i někde četla, že Čína chtěla takhle eliminovat stárnoucí populaci a úplně se to vymklo kontrole.
Myslím, že je to důsledek i toho, že jsme tady všichni žili v blahobytu, měli jsme všechno, ničeho jsme si nevážili a najednou přijde tohle.

klokanka31
19. říj 2020

Tak si najdi na internetu co miliónů lidí umřelo během dvou let na španělskou chřipku.

gruyerre
19. říj 2020

Horší než mor? .... Buď si se jen nějak špatně vyjádřila, nebo o moru nic nevíš, nebo máš dost zvláštní měřítka na to, co je horší.
A ke tvé otázce, myslím, že za vznikem covidu není nic jiného než za všemi ostatními nemocemi, prostě vznikla jako všechny předešlé nemoci, bohužel téhle se podařilo expandovat do celého světa. Nemyslím si, že byla uměle vypěstovaná, ani že ji sem přitáhli mimozemšťani ani nic podobného.

astyna88
19. říj 2020

Mě se zase nelíbí, jak se bagatelizuje chripka. Měla jsem ji vloni, večer jdete spát v pohodě, v noci zimnice a ráno je z vás hadrova panenka se 40 na několik dní, v krku mate knedlík a sipete. Paralen je vás kámoš a jste rádi, když něco vypijete... Manželův kolega má protilátky v krvi, prý to prodělal, nevi kdy a nepochybuju, že my už taky.

K dotazu, já si myslím, že pravda bude někde uprostřed. Na to, že by byl přírodní, je až moc odolný a nejde izolovat. I když, prý je typ koronaviru i rýma a chripka... Ale nejsem v virolog, jen jsem to slyšela.

astyna88
19. říj 2020

@klokanka31

Víc než je obětí obou světovek, že? Hrozně číslo. Co nezvladla první světová, dorazily následně komplikace, infekce, hladomor, pak další světová...

klokanka31
19. říj 2020

@astyna88 Přesně, já měla před pár lety spojenou hnisavou angínu s pravou chřipkou. Já myslela že bude po mně, jídlo i pití mi způsobovali nepředstavitelné bolesti v puse, horečky 41...

klokanka31
19. říj 2020

@astyna88 Tak to zas nevím kolik je obětí válek...

j.a.n.i
19. říj 2020

Myslím, že je to zcela normální nová nemoc, jaká se prostě v pravidelně nepravidelných intervalech vyskytuje, akorát my jsme měli pocit, že se nás nic takového nemůže týkat.

marcicek84
19. říj 2020

https://www.lidovky.cz/domov/prymula-na-twitter... tady doporucim to prvni video od Prymuly,vypada to na unik z labiny...

vendes
19. říj 2020

Srovnávat mor a covid mi přijde jako srovnávat otevřenou zlomeninu a záděru.
Epidemie byly a budou, jen tahle se díky globalizaci rozšířila super rychle.

jednaholkaa
19. říj 2020

Ja jenom doufam, ze nas neceka neco horsiho nez Covid. Abysme na to jeste nevzpominali “v dobrem”. Nemoc u ktere pouhe 4% nakazenych potrebuji nemocnicni peci a dokaze takovym zpusobem socioekonomicky ochromit zemi..

adamkovapetarus
19. říj 2020

Berme to jen jako varování a přípravu na něco, co by mohlo být mnohem smrtnější...
Takový políček 🙂

priefi
19. říj 2020

Horší než mor? Horší než španělská chřipka? Jako vážně?

elencze
19. říj 2020

Můj osobní názor. Doplácíme za prvé na "čínskou" medicínu, kdy v jejím rámci sežerou, na co přijdou. Nejen ochuzují planetu, ale jak je vidět ohrožují i velice přímo naše zdraví. Takže věřím přenosu z nedovařeného netopýra. Svět je natolik propojený, že se teď nový vir přenesený ze zvířete na člověka velice rychle rozšířil. Problém je, že k tomu došlo navíc v době sociálních sítích, internetu, takže během pár minut víme, kolik lidí je nakažených kde jinde po světě, zatímco ještě u španělské chřipky by obyčejný člověk neměl pořádně dostupné informace v rámci dnů ani o sousedním okrese. K tomu si přidejme vytěsnění smrti, kdy naše blízké strčíme do domovů a nemocnic, nějaký automatický předpoklad, že tady budeme všichni aspoň do 80 a najednou jsme strašně vyděšení z uvědomění si, že smrt je skutečně jednou nevyhnutelná v případě každého z nás a medicína není všemocná. A kolo paniky se roztáčí. Což navíc mnohým vyhovuje a tak ji trochu přiživí.

jako_mala_holka
19. říj 2020

Mor, cholera, spanelska chripka, x ruznych valek... vazne? Trolle

jako_mala_holka
19. říj 2020

Ja mela jednou anginu a jednou chripku, no nic super to nebylo, spis naopak... a ne, chripka neni to same jako viroza (nachlazeni, ryma,...)

elencze
19. říj 2020

@jako_mala_holka přesně tak, já ještě měla tu kliku, že jsem měla pravou chřipku asi v 7. týdnu těhotenství. Na neschopence jsem byla měsíc a cestou z parkoviště do ordinace (max. 500 metrů, spíš míň) jsem se třikrát pozvracela z námahy. Takže nechápu, proč někomu přijde srovnání s chřipkou (ne virozou) jako zlehčování.

xxx3d
19. říj 2020

Proč vznikla? Tak planeta je přelidněná, takže od lidí, pro lidi. (ležérně podáno, za mě.)

j.a.n.i
20. říj 2020

@elencze No, treba protože na chripku umre asi 0,2% tech, co ji chyti a covid bude mit to % minimalne nad 1.

zrzeckas
20. říj 2020

@marcicek84 jukla jsem na to a prvni, co me naskocilo.... To budou i horsi nemoci, kdyz jim toto jen tak uniklo z laborky a neni to poprve 🤔 ja mam za to, ze to tam nekdo udelal schvalne 🤷🏻‍♀️ ale pravdu se nikdy nikdo stejne nedozvi a od Cinanu uz vbc ne.....

zrzeckas
20. říj 2020

@j.a.n.i ty cisla umrti ani nebudou pravdive.... Segrine zname umrela babicka. Prirozene, starim, ve spanku v klidu aniz by mela kovid. Dosel ji umrtni list a oni zustali cumet... Umrti Covid. Tak tam volali a pry covid nemela, ale oni za to maji penize, kdyz napisi, ze jo.

marcicek84
20. říj 2020

@zrzeckas no, tak je jasné, že to nikdo nepřizná, nevíme, jestli čína nebo USA, která v tom wuchanu údajně měla pronajaté nějaké labiny, nevíme, zda to mělo nějaký účel nebo vyšší cíl, nebo šlo o nešťastnou náhodu, to se zjistí zase až časem...

vendes
20. říj 2020

@zrzeckas O tom jsem slyšela, vždy je to známý známé. Myslím si, že je to covidový hoax.

elencze
20. říj 2020

@j.a.n.i tohle je komplikované, nejsem odborník, hodně o tom čtu, takže vycházím jen z toho, co si čtu z relevantních zdrojů a vychází mi, že u covidu jsou čísla nakažených nejspíše hodně podhodnocená, vzhledem k počtu asymptomatických jedinců víme možná jen o každém desátém nakaženém, což by smrtnost výrazně snížilo. Navíc u chřipky se velice často jako příčina úmrtí neuvádí chřipka, ale spíše třeba bakteriální zápal plic, kterému chřipka otevřela cestu. Pokud by se tito lidé započítali mezi úmrtí způsobená chřipkou, jako se to dělá u covidu, měla by zase chřipka vyšší čísla. Nechci covid zlehčovat, ale ani z něj dělat šíleného strašáka.

j.a.n.i
20. říj 2020

@elencze No, statisticky taky vychází kolem 4%, takže to, že se o všech neví už jsem zahrnula (A tedy nemyslím, že bych jich asymptomatických bylo 90%) A máš snad pocit, že se o všech případech chřipky ví? Plus tedy na konstatování, že aktuálně se jedná o závažnější onemocnění než chřipka, mi nepřijde nic, že bych z něčeho dělala šíleného strašáka, to je prostě fakt a ti co trvdí, že tomu tak není ho zlehčují. Ano, nejspíš se časem na úroveň té chřipky dostane, jak se s ním populace setká a "naučí pracovat", ale teď to neplatí.

zrzeckas
20. říj 2020

@vendes kdyby to nebyla tak blizka situace, tak si řeknu jedna baba povídala,kdo vi jak to vse vbc je. Oni z toho maji penize a navic i priplatek za rizikovou osobu.....

syslounek
20. říj 2020

A co takové neštovice. Kolik ty zabily lidí. A rozhodně z žádné laborky neutekly. Až laboratoř, věda a medicína je dokázaly zastavit.

marcicek84
20. říj 2020

@syslounek spíš jestli to nebyla vyšší hygiena, která je zastavila...čím více lidé dbali na hygienické návyky, tím se tyto nemoci objevovaly v historii méně a méně...