Co dělat, když očkovaný manžel má pozitivní test na covid?
Ahoj holky, prosím o radu. Manžel je očkovaný na covid a teď mu vyšel pozitivní test. Jak dál pokračovat?
Objednat se co nejdřív na PCR test, jako očkovaný ho má zdarma 2x do měsíce, takže není nutné čekat na pondělí na praktického lékaře. Byla jsem přesně před týdnem ve stejné situaci🙂 Ty se objednej na test až pokud mu vyjde ten PCR pozitivní a to 5. - 7. den od jeho pozitivního PCR testu, dřív to nemá smysl, pokud ti nic není. Přeju lehký průběh, mě už je 2 dny dobře.
To same muj muz pred tydnem - bylo mu blbe, sel ns test, test pozitivni, je na dva tydny v izolaci, deti v karantene a ja s nimi (nemusim byt, jsem ockovana a pred rokem jsem mela sama lehky prubeh, ale nechci riskovat - byla jsem teda dvakrat v krame), dnes jsme byli vsichni na testech, starsi uz zacal kaslat. Tak uvidime, snad do vanoc si vsechny karanteny stihnem odbyt 😁
Prejeme mirny prubeh, manzel byl ko dva dny, pres vikend se jeste dolezel a od pondeli ma normalne homeoffice 🙂

Pokud mu vyšel pozitivní antigen, tak optimum je volat obvoďákovi a nechat si poslat kód na PCR test. Alternativně jako očkovaný má nárok na 2 PCR testy měsíčně zdarma na pojišťovnu, takže tím to může urychlit (potvrzení o očkování vzít s sebou).