icon

Co dělat, když očkovaný manžel má pozitivní test na covid?

blanca82
12. lis 2021

Ahoj holky, prosím o radu. Manžel je očkovaný na covid a teď mu vyšel pozitivní test. Jak dál pokračovat?

merope
12. lis 2021

Pokud mu vyšel pozitivní antigen, tak optimum je volat obvoďákovi a nechat si poslat kód na PCR test. Alternativně jako očkovaný má nárok na 2 PCR testy měsíčně zdarma na pojišťovnu, takže tím to může urychlit (potvrzení o očkování vzít s sebou).

kristrin
12. lis 2021

@blanca82 Ahoj, nechat si napsat doporučení od PL na PCR test pro muže, pokud bude i ten pozitivní, nechat si napsat doporučení na PCR test i pro sebe pro kontakt s nakaženou osobou. Držím palce, ať je vše O.K.!

zuzkasim
12. lis 2021

Objednat se co nejdřív na PCR test, jako očkovaný ho má zdarma 2x do měsíce, takže není nutné čekat na pondělí na praktického lékaře. Byla jsem přesně před týdnem ve stejné situaci🙂 Ty se objednej na test až pokud mu vyjde ten PCR pozitivní a to 5. - 7. den od jeho pozitivního PCR testu, dřív to nemá smysl, pokud ti nic není. Přeju lehký průběh, mě už je 2 dny dobře.

rencinka87
12. lis 2021

To same muj muz pred tydnem - bylo mu blbe, sel ns test, test pozitivni, je na dva tydny v izolaci, deti v karantene a ja s nimi (nemusim byt, jsem ockovana a pred rokem jsem mela sama lehky prubeh, ale nechci riskovat - byla jsem teda dvakrat v krame), dnes jsme byli vsichni na testech, starsi uz zacal kaslat. Tak uvidime, snad do vanoc si vsechny karanteny stihnem odbyt 😁
Prejeme mirny prubeh, manzel byl ko dva dny, pres vikend se jeste dolezel a od pondeli ma normalne homeoffice 🙂