Co se stane, když si nevyzvednu nezaplacený balík?

baterie
2. čer 2015

Nemáte prosím někdo zkušenost, co se stane, když si nevyzvednu nezaplacený balík? Pošlou ho zpět a bude to po mně ten obchod nějak vymáhat? Děkuji.

hanyzka11
2. čer 2015

@baterie Nevím jistě, ale myslím si, že se balík normálně vrátí jako nepřevzetý a hotovo. Záleží, co to bylo, jestli je v obchodních podmínkách nějaká věta o tom, že se objednává věc závazně a může se to třeba zrušit do 24 hodin. Opravdu asi záleží na konkrétní věci. Taky by mě docela zajímal důvod nepřevzetí. Peníze?

baterie
autor
2. čer 2015

@hanyzka11 jo jo, je to trapný, ale je to tak. Měla jsem dostat nějaké peníze na víc, tak jsem si celá šťastná konečně objednala něco na sebe, za ne úplně málo peněz no a bohužel se tak nestalo a já na to teď prostě nemám.

nov777
2. čer 2015

@baterie Podle me se ten balik vrati odesilateli. Problem ale asi bude postovne a balne. Urcite te budou kontaktovat, protoze to nebudou chtit zaplatit ze sveho.

baterie
autor
2. čer 2015

@nov777 no a když mi poštovné ani balné neúčtovali?

mandala
2. čer 2015

Nejsem si úplně jistá, ale dle mého bude balík ležet na poště asi měsíc, pak se vrátí zpět a poštovné si myslím vymáhat nebudou. Ptala jsem se na to na poště, protože jsem cosi prodávala a kupující pak odmítl převzít, no a já byla naštvaná, protože balík ležel měsíc na poště a poštovné v čudu.

leniczka23
2. čer 2015

@baterie Nebudou to chtít..Tím jsem si téměř jistá..

nov777
2. čer 2015

@baterie Pokud ho neuctovali, tak nic.

baterie
autor
2. čer 2015

Něco jsem si teď na tohle téma našla a prý by v případném soudním sporu (kam bych to samozřejmě nenechala zajít 🙂 ) by museli prokázat, že jsem to skutečně objednala já a to je téměř nemožný. Je to velký obchod, tak se tím asi zabývat nebudou. Nejsem na sebe pyšná, už si na to dám pozor.

papalinka
2. čer 2015

@baterie minimální slušnost by byla tomu obchodu sdělit, že si balík nevyzvedneš. Platí 14 denní doba na vrácení zboží bez důvodu, do toho se vejdeš, nic po tobě chtít nebudou. Taky je fajn, přečíst si obchodní podmínky.