Co si mám přečíst za knížku? Prosím o rady

kukujda
3. kvě 2016

Holky, doporučíte mi knížku? Už nevím co si mám číst. Mám ráda fantasy (Tolkien, Lewis, Paolini apod), s chutí jsme si přečetla Twillight sérii, Hostitele, četla jsem i Hru o trůny (nic moc, je to zvrhlík) nebo tu sérii Skoromrtví, Brzomrtví Nemrtví atd. Dokonce jsem v zoufalství přečetla i Monyovou (dobré, ale po pár knihách se to začalo opakovat). Ráda čtu i starší věci - sestry Bronoteovy, Balzac, Remarque, Maupassant - teď jsem si znova přečetla Pýchu a předsudek a chtěla bych něco nového v tom duchu jak jsem psala. Akorát už jsem toho přečetla fakt docela dost a nemůžu najít nic dalšího.

Nepiště prosím nejnovější novinky, chci to do čtečky, takže aby se to dalo sehnat. Něco ne moc "náročného" - Mistr a Markétka by mě zrovna teď zabil, stačilo jednou. Snažím se najít nějaký nový zdroj čtenářského potěšení 🙂

lenbenn
3. kvě 2016

@kukujda Jestli Vás zaujala Šifra mistra Leonarda, tak muzu od Browna doporučit i Anděle a démoni, Inferno....je to podobna tématika.

kukujda
autor
3. kvě 2016

Browna jsem ještě nečetla, vadí mi jeho filozofie, ale mohla byc hto zkusit, děkuju za tip

kacca11
3. kvě 2016

Já můžu doporučit Kinga 🙂

kukujda
autor
3. kvě 2016

@kacca11 Stephena Kinga? To jsou thrillery, že?

kacca11
3. kvě 2016

@kukujda ano 🙂 Thrillery a horory.

kukujda
autor
3. kvě 2016

@kacca11 Bezva, já mám teď s malým horory každou noc, tak že bychom tomu ještě přitnuli 😀 Děkuju za tip 🙂

majkoz
3. kvě 2016

Kateřina Tučková- Žítkovské bohyně - to jsem zhltla snad na třikrát. Potom, co mě v poslední době nadchlo, tak Bernard Werber- Mravenci( to je fakt super příběh, je to sice sci-fi, to já moc ne e, ale tohle je prostě výborný!), no a co mě nikdy nezklame je G.G. Màrquez - za ty klasiky;)

kukujda
autor
3. kvě 2016

á, vida , na bohyně jsem zapomněla, měly dobré recenze... děkuju i za ostatní tipy

veverun
3. kvě 2016

Mně se teď naposled líbila Pod sněhem od Soukupové. Právě čtu Babky na divoko od Holcové a taky moc doporučuji.

petrajurinova
4. kvě 2016

@kukujda k tomu co jsi uvedla že čteš, bych asi doporučila skusit něco od Clive Barker (Imagika se mi líbila), pokud máš ráda nenáročné příběhy o dracích tak Ann McCaffrey - napsala desítky knih o Drakenech (jezdcích na dracích) z Pernu (planeta na které žijí).
Ze starších klasik se mi dost líbila Čachtická paní od Jožo Nižnanského, nebo Desirée od Annemarie Selinko (příběh z Napoleonské doby)

lavita
4. kvě 2016

série sirotčinec pro podivné děti, zlodějka knih, posel

kukujda
autor
4. kvě 2016

@veverun to neznám, zkusím sehnat 🙂
@petrajurinova Barker a ostatní vůbec neznám, Drakeny jsem četla, nebyla to vyloženě pecka, ale ta fantastika byla zajímavá
@lavita to zní zajímavě.. akorát jsem si při prvním čtení přečetla blbě a ze zlodějky knih jsem udělala zlodějku postelí 😀