Co vám chybí u vašich dětí oproti vaší výchově?
Co je vám líto, že vaše děti neumí jako vy? Že vy jste v jejich věku byli na něco hodně šikovní a ony jsou naopak hrozně nešikovní? Jaké "rodové" dovednosti nezdědily?
(Diskuze spíš pro pobavení, je jasné, že každé dítě je úplně jiné, umí něco jiného a není naší kopií.)
Syn má hudební sluch, krásně zpívá, pamatuje si texty, ale nechce chodit do hudebky🙈 predstavovala jsem si, jak budou děti hrát na nějaký hudební nastroj jako já, mno tak to vypadá spíš na fotbal a hasiče 🤦♀️
Mlčet. 🤭
Ja a manžel jsme sileny protiklady, on je do vseho moc hr, ja zas tisíckrát premyslim, než se k něčemu dokopu. Tak jsem doufala, ze syn podedi tuhle vlastnost po nem a takovou vseobecnost ve sportu, manžel hrál závodně basket. Jenže ten nas kluk je cely ja 😅 kolo je velký nepřítel, u míčových her stoji v rohu a nejaky prudší pohyb neni pro nej. 🙈
Přesně to jsem chtěla napsat, jak často se tu objevuje zmínka o knihách... ano, já taky byla knihomol, četla jsem cokoliv a kdekoliv... a starší synové jsou absolutně nečtenáři, maximálně dají komiks, ale tak jeden za rok... a to máme doma hodně knížek, každý rok k vánocům dostávají knížky, tak jako jsme byli z domova zvyklí já i manžel... ale často ani tu knihu nestihnou za celý rok přečíst... tak uvidíme, jak se k tomu postaví nejmladší syn, ten ještě číst neumí a dcera je malinká, tak třeba ke knížkám přivedu je
@la_amanita asi záleží na věku děti, ale naše děti takhle chodí spat 😃🙈. Jen tedy chodí tak v 8 a čtu jim večer krátkou pohádku, ale pak prikreju, pohladim, dam pusu a odcházím 🙂.

@valelinka to by mohlo být tím... syn má knížky rád, ale většinou si na ně nevzpomene, protože si vymyslí dost jiných aktivit. Když ale třeba přijdeme z knihovny, nebo dostane novou (nebo přijde čtyřlístek), tak je schopný si číst celé odpoledne a je otrávený, když ho někdo ruší. Třeba to ještě přijde, až bude líp číst, ale na druhou stranu mi přijde skvělé, že má tolik jiných možností.