icon

Co znamená přezdívka domovnice ve školce?

22. říj 2021

Dostala jí pětiletá dcera ve školce od učitelek (!!!). Než s nimi o tom promluvím, tak si chci udělat průzkum, co to vlastně znamená? Já to znám ve smyslu drbna, nebo taková zapšklá baba, co donáší, poslouchá za dveřma, plete se do čeho nemá, atd., tak jestli to třeba nemá taky nějaký pozitivní význam.

Strana
z2
palja
23. říj 2021

Jak už je tady psáno, opravdu to zavání šikanou. Taky bych to začala řešit. Kdyby jí to řekli jednou ze srandy, tak možná ok, ale když jí tak říkají i děti, tak mi to normální nepřijde.

janina228
23. říj 2021

A jak se dcera projevuje v kolektivu? Možná by chtělo s ní do budoucna probrat i to.. A jinak takhle - všeobecně se mi nelíbí když učitelky říkají dětem jinak než jejich jménem nebo odvozenou zdrobnělinou jejich jména. Vadilo by mi, i kdyby jí říkali šikulko. Prostě nálepka jako nálepka.

sigyn
23. říj 2021

Pod domovnici si představím ženu, co se stará o dům - uklízí nebo řeší problémy. Ale já znám jen ty z 1. Republiky (z knížek)

zrzeckas
23. říj 2021

Asi bych se prvni zeptala, proc ji tak rikaji a zkusila z jejich odpovedi vycist jestli v dobrem nebo spis ve spatnem.... I kdyz vidim v tom spise srandu nez dobro ci zlo jako takove. Zlo delaji az deti, ktere nevi, oc se jedna...... Mohou to vzit tak, (v dobrem) ze pomaha jim - diriguje uklid a uklizi vic jak ostatni a rika jim, co se to deje. Muze to byt tak, (ve zlem) ze je to otravuje, ze furt za nema chodi a rika, co kdo kde dela, ze komanduje ostatni at si uklidi. Nebo z toho muzou mit "jen" srandu a neuvedomit si, ze x lidi to vidi jinak + (at tak, ci onak) k tomu vsemu jim nedoslo, co tim zpusobi..... Takze optat se proc ji tak rikaji a pak rict, ze se to dceri nelibi a to be uz vubec ne.....

gracetheworld
26. říj 2021

Jak to dopadlo? Byla jste se zptat ve školce proč dceři tak říkají? Docela by mě zajímala reakce školky.

autor
11. lis 2021

@gracetheworld Ptala jsem se, ředitelka (zároveň učitelka ve třídě) byla překvapená a nic o tom prý neví. Ale zrudla u toho a koktala... Každopádně po týdnu je výsledek ten, že už jí tak nikdo z učitelek neříká a kluk, co to začal opakovat skončil párkrát v koutě, a už toho taky nechal.

pipi_puncocha
11. lis 2021

Tak to je super, skvělé, že ses ozvala.😊

zelenaesmolda
11. lis 2021

@apacheee
Ja teda bych v tom hruzu videla,ucitelky ji nemaji co davat prezdivky a uz vbec ne takove,ktere ji zesmesnuji.

zelenaesmolda
11. lis 2021

Kluk co ji tak rikal skoncil v koute?Koukam,ze ta skolka ma same "lepsi" praktiky.Nejdriv to vymysli,dite zesmesnuji a je to v poradku a pak za to deti najednou trestaji a jeste takovym zpusobem?Pokud to jde asi bych se poohlidla po jine skolce...

hezz17
11. lis 2021

@zelenaesmolda to stání v koute me teda taky dostalo. Hned jsem se dcery ptala, jestli kdyz nekdo zlobi, tak jde do kouta/loznice/umyvarky proste pryc. Koukaala na me jak na zjeveni a ze ne.
V jedne skolce tady u nas maji "premysleci zidlicku" 🙄 premyslej, proc jsi na hanbe.

Strana
z2