Copak to je za kytičku?

duhovakony
28. únor 2018

Ahoj holky prosim,nevite nektera jmeno teto kyticky? Dostala jsem ji ale zadnej popisek nic,jen ze chce min zalevat.. diky 😊

ajja87
28. únor 2018

Myslím si, že je to tzv.sloni noha,ale nejsem zahradnik,jen mi to připomíná, když jsem si ji koupila já Ale měla jsem jen jednu tu kytičku v květináči.

hojda
28. únor 2018

Taky bych řekla sloní noha možná se jmenuje latinsky nolina????

rousse
28. únor 2018

ano, holky správně - sloní noha, také se jí říká nolina - latinsky, byť bych jako biolog měla vědět🙂 , nevím🙂

duhovakony
autor
28. únor 2018

Dekuju. Jste zlatéé😊

duhovakony
autor
28. únor 2018

@rousse a kdy je vhodne ji presazivat?pocitam že na jare? 🙂 a muzu ty ,,cibulky" rozdelit,a nebo nechat to po kupe jak je?

rousse
28. únor 2018

@duhovakony přesazovat na jaro, nožičky můžete rozdělit, vypadají, že nejsou srostlé....jinak péči speciální nevyžaduje - málo zalévat (je to rostlina původem z hodně teplých oblastí, takže vodou opravdu šetřit), teď jaro a léto bych občas přihnojila hnojivem na listy. Jinak vděčná rostlinka, kterou neumoří ani velcí kytkoví ingnoranti🙂)

ajja87
28. únor 2018

@rousse souhlasím, je to vděčná kytička.mě normálně každa kytka chcípne,ale tuhle už mám asi 8 let,sice nic moc velký pokrok v růstu oproti známé,která ji má přibližně stejnou dobu a kupovanou přibližně stejně velikou.

rousse
28. únor 2018

@ajja87 ony ty sloní nohy rostou velice pomalu, proto když narazíte v květinářství na nějakou velkou, tak i ta cena je poměrně velká, protože to musí být opravdu stará rostlina.... já zkoušela vypěstovat ze semínka, sadila jsem je tak před 7 letama a je zhruba taková jako je na té fotce nahoře🙂))

duhovakony
autor
1. bře 2018

@rousse tak to pojmenovani proste sedi 🙂

duhovakony
autor
1. bře 2018

@rousse jeste bych se chtela zeptat,chci aby mi vydrzela vanocni hvezda...a na netu jsem cetla ze az odkvete tak zastinit...me odkvetla takto znovu ji narostly listy tak mam ji tedy i presto zatemnit? Napadlo me dat ji takhle uz do sklepa tam je tma a momentalne i 15 stupnu..

rousse
1. bře 2018

@duhovakony s tím zkušenost nemám, já tyhle hvězdy moc nemusím a nekupuju to. Ale zkusila bych to stříhnou ty staré listy, nechat nové, zastřihnout ty staré stonky....prostě ať to nějak vypadá a udržovat tak.....do sklepa už bych teď nedávala. Jen si myslím, že vyhnat pak znovu do květu na Vánoce bude možná trochu oříšek.... ale třeba překvapí🙂