icon

Covid opatření. Jak řešíte, když máte přítele v jiném okrese?

nevimjake1
28. únor 2021

Zdravíčko,jak řešíte když máte přítele v jiném okrese?🤔jako tři týdny se nevidět to je trošku moc ....

ruzenka95
28. únor 2021

A jak bys to chtěla řešit, když je to zakázané? Tak bud budete nařízení respektovat a nebo porušovat. Nic mezi tím není. A jako tři týdny jsou úplně v pohodě. Ach jo.

levandule_k
28. únor 2021

@ruzenka95 Tak chtěla bych mít tvou víru, že to nařízení bude platit jen tři týdny.

ruzenka95
28. únor 2021

@levandule_k to psala zakladatelka. Záleží na L lidech, když se někdo pořad chová jako s prominutím blb ve smyslu já na všechno se*u, tak se se z toho nevyhrabeme nikdy. Ale to si musí v hlavě srovnat každý sám. 😉

krtcice
28. únor 2021

@ruzenka95 mno, neumím si představit 3 týdny bez přítele.

krtcice
28. únor 2021

@nevimjake1 jestli chceš napiš mi IP. Omlouvám se ale veřejně už tady psát nebudu, nebaví mě se stále dohadovat.

levandule_k
28. únor 2021

@ruzenka95 Vzhledem k tomu, jak pořád prodlužovali nouzový stav na podzim, něco vyhlásili a řekli 14 dní to nebudeme měnit a za 3 dny už zase přitvrdili, tak fakt nevěřím, že za 3 týdny budu moct jít ke kadeřníkovi nebo si jít koupit boty. Obchody před Vánocemi povolili beztak jen proto, že by je čekala defenstrace, jelikož si lidi chtěli nakoupit dárky a věci, co potřebovali...

gramar
28. únor 2021

@nevimjake1 A co se na ty tři (?) týdny sestěhovat... Pak už je jen varianta emigrovat 😂

levandule_k
28. únor 2021

@ já vím, co psala zakladatelka, nicméně ty píšeš, že 3 týdny jsou v pohodě. Tři týdny by skutečně byly v pohodě, ale ono to bude víc týdnů než 3, vzhledem k tomu, jak to vypadalo minulý rok.

terezz29
1. bře 2021

Kdyby na to lidi nesrali, tak už jsme z toho venku, je to jen naše nezodpovědnost. Až si tihle ignoranti virus prodělají, tak zjistí, že to není prdel. Omluvte můj slovník, ale už toho hledání kliček a porušování mám plný zuby. Ze 3 týdnů bez partnera ještě nikdo neumřel. Pokud se milujete, tak to přežijete.

1772
1. bře 2021

@levandule_k Taky myslím, že to není pravděpodobné. Bez ohledu na chování lidí a výsledky. Už jsme mockrát slyšeli slova o tom, jaká bude změna za 2-3 týdny. A jak už finišujeme.

lachtanice86
1. bře 2021

@terezz29 ja virus prodělala, britskou mutaci a pravá chřipka me na kolena srazila, o tomhle jsem nevěděla, tak tohle bububu je dost zbytečné

terezz29
1. bře 2021

@lachtanice86 my jsme virus taky prodelali a legrace to zrovna nebyla. Tata lezi uz mesic na ARu. Takze tak. Bububu nebubu.

ruzenka95
1. bře 2021

@lachtanice86 tak bud rada, ze si měla lehký průběh, ale mysleme na ty, který to L štěstí neměli...

lida9
1. bře 2021

@lachtanice86 jsem rada, ze ty jsi mela lehky prubeh, fakt jo... bohuzel me pribuzenstvo takove stesti nema a ja na dalsi pohreb jit fakt nechci! takze jestli bububu nebo ne bubu je uplne irelevantni... zakladatelce navrhuji se sestehovat, aspon si vyzkousi jaky maji vlasten vztah!

pexi
1. bře 2021

Záleží na okolnostech... aneb byla doba, kdy můj přítel byl na půl roku v zahraničí a naživo jsme se viděli jen 1x... dneska jsme spokojení manželé 🤷‍♀️

drep
1. bře 2021

@lachtanice86 ano, to je prima, že ti nic nebylo. Akorát je to naprosto irelevantní. Protože to je tvoje jedna zkušenost a o populaci nic nevypovídá. Sice mi to přijde marné vysvětlování, ale těch 1500 lidí, co jsou momentálně na jip/aro v těžkém stavu by s tebou úplně nesouhlasilo. A ne, fakt na aro nemáme sociální hospitáizace a jiné městské legendy, já měla během dvou hodin tři příjmy a ačkoliv nejsem žádná stará bréca, tak jeden štíhlý zdravý muž je o deset let mladší než já 🤷‍♀️

glimmer
1. bře 2021

@lachtanice86 tak to buď ráda, že jsi to měla takto, můj švagr (35) má taky britskou mutaci, a od pátku je v umělém spánku ... takže já jsem pro dodržování všeho nastaveného, i když si upřímně myslím, že za 3 týdny to nebude o moc lepší ... ☹

krtcice
1. bře 2021

@lachtanice86 asi tak, já kdybych si měla vybrat, tak beru kovid radši než chřipku všema deseti. Obojí jsem měla. Čímž reda nerozporuju, že to má každý jinak, ale moje zkušenost je taková, jaká je.

lachtanice86
1. bře 2021

Se klidně všechny vzteknete. Fakt je mi to jedno. Pisu svou zkušenost.. mela jsem to já, manžel, dcera, muj bracha, svagrova, dvě jejich deti, sestra manžela, moji rodiče, moji prarodiče, manželovi rodiče i prarodiče a svete div se, jsou tam i lidi v rizikových skupinách, kuřáci, obézní, morbidne obézní, po operacích, s imunitním onemocněním, astma, nemoci srdce, atd.. a nikdo z nich neměl těžký průběh, všichni pouze lehký nebo bez příznaků.. to je moje zkušenost, tečka.

terezz29
1. bře 2021

@lachtanice86 věř si nevěř, ale můj táta je byl naprosto zdravý a teď bojuje o život, tečka.

krtcice
1. bře 2021

@lachtanice86 mám to úplně stejně, všichni z rodiny, rizikový atd, a ok.

levandule_k
1. bře 2021

@terezz29 Blbé je, že někoho to hodně postihne a někdo o tom skoro neví.

terezz29
1. bře 2021

@levandule_k ano, bohužel. A proto je potřeba být solidární s těmi, co s tím bojují a s těmi, co by s tím bojovat mohli,takže je nenakazit. Tudíž zbytečně necestovat....o tom to je. Jenže když na to budou ostatní kašlat,tak budou další umírat a nikdy se z toho nevyhrabeme.

ilonne
1. bře 2021

@krtcice
@lachtanice86 Tak vám dámy gratulujeme, měli jste stesti. Ti pacienti v nemocnicích a mrtví bohužel ne. Tak buďte prosim ohleduplne a myslete i na ně. I když slovo ohleduplnost začíná alespoň na MK spadat do kategorie sprostých slov.

ilonne
1. bře 2021

Asi takto - jste dospělí, věřím že hlavu používáte oba k tomu, k čemu slouží a víte, že je tady vážná situace. A bez sebe to vydržíte. Nebo jste se se stěhovali k sobě. Pak taky existuje WA, Skype a jiné podobné věci, kdy si můžete volat a dokonce se i vidět.

levandule_k
1. bře 2021

@terezz29 Já jsem skeptická vůči lockdownu a navíc jeho cena je drahá.

Tím, že je utlumená ekonomika, odvádí se méně daní a jsou zvýšené výdaje ze státního rozpočtu na různé kompenzace, tohle nejde držet do nekonečna. Tvého otce je mi líto, ale není jediný, koho virus sejmul. Já se děsím odložené prevence, odložených zákroků, které teď nejsou "akutní". (Jindy, kdybys to chtěla odložit, tak tě doktor sprdne na 3 doby, jestli jsi normální, že je to nutné.) Takže bude hůř. Lidi, co se dostali kvůli restrikcím do insolvence, dluhů, tak se to na nich také podepíše. (Nárůst psychických onemocnění.) Navíc tím, že jsou rok zavřené školy, tak se to na dětech strašně podepisuje. Úpadek vzdělání, bohužel ne všechny školy zvládají distanční výuku dobře, děti mají málo pohybu, tloustnou =>rozvoj civilizačních chorob => zátěž pro zdravotní systém =>nižší dožití =>nebudou čerpat starobní důchod (to je zase pozitivní pro veřejné finance, když se sníží výdaje), psychické následky (deprese, úzkosti, frustrace), protože jsi omezena v kontaktech, ztráta sociálních dovedností - práce ve skupině, komunikace. Zvládat domácí výuku dětí a k tomu svoji práci je náročné, klobouk dolů před rodiči, kteří to tak mají.

Jsem ekonom, neřeším konkrétní případ, i když se někoho velmi dotýká a je tragický, ale tohle je celospolečenský dopad.

Klidně kino obětuji návštěvu kina, restaurace, fitka, wellneska atd. na 3 týdny, ale musela bych mít vidinu, že když to vydržím, budu moct normálně fungovat. Opravdu jsem skeptická, že si za tři týdnu budu moct jít koupit sukni a boty. (Já si to musím zkoušet.) Nebaví mě vybírat oblečení po netu a platit za to poštovné a opravdu bych se ráda legálně ostříhala a šla o víkendu na pořádnou procházku do přírody, když bude svítit slunce a ne sedět doma.

klea81
2. bře 2021

@terezz29 nikdo není 100% zdravý, na každém se něco najde, třeba nějaké autoimunitní onemocnění, které právě kovidu nahraje na smeč. Tím to nechci zlehčovat, ale mladých zdravých fotbalistů už umřely stovky a to byly předtím vyšetřeni sportovními lékaři a označeni jako zdraví a schopní. Mám v okolí 2 ženy, obě k 70letům, jedna s dlouhodobě nízkou imunitou a druhá na dialyze, po amputaci nohou a obě velmi lehký průběh kovidu. 🤷‍♀️A ještě taková perlička mluvila jsem minulý týden s ředitelkou naší pohřební služby a dozvěděla jsem se, že má zaměstnance povinně doma, že nemají koho pohřbívat. Prý těch důchodců teď umírá mnohem míň, možná i prý kvůli tomu, že jim došly léky na tlak a cholesterol 😁