icon

"Covid pas". Kde získat pro děti?

martasek
1. črc 2021

Holky, jak získat EU Covid certifikát(tzv. Covid pas) pro děti? Jsem z toho jelen, nikde to nemůžu dohledat. Jde mi o 13-ti letého syna, který prodělal Covid.
Děkuji.

jitkacv
1. črc 2021

@martasek https://ocko.uzis.cz/ tady prihlásiš syna buď první nebo druhou variantou a pas pak ztáhneš.

martasek
autor
1. črc 2021

@jitkacv ano, tam jsem si bez problémů stáhla certifikát pro sebe. Ale jak to udělat pro dítě, které nemá OP a žádnou jinou identitu?

hojda
1. črc 2021

Přístup na portál bude umožněný „zadáním data narození, emailu a telefonního čísla, následně přichází na zadané číslo autentizační SMS a po zadání do portálu se zobrazí certifikát,“ píše se na stránkách ústavu.
To je pro cizince, kteří nemají OP, není to i pro děti?

martasek
autor
1. črc 2021

@jitkacv Moc děkuji! Já jsem tuhle možnost ani nezkoušela, myslela jsem, že je to jen pro očkované. Děkuji🌼

hanafaustyna
1. črc 2021

Nemám to ověřený,ale když jsem šla s dcerou na prohlídku tak sestra ověřený papir dávala matce s tím že dětem může vystavit jen doktor

martasek
autor
1. črc 2021

@hanafaustyna děkuji, už jsem to vyřešila na stránkách uzis.

blka
18. črc 2021

@martasek fungovalo vám to? Mne to nejde. Píši svůj telefon a email a synovo datum narození.

martasek
autor
18. črc 2021

@blka ano, fungovalo mi to. A zrovna dnes jsme jeli do Chorvatska a na žádných hranicích nikdo nechtěl nic vidět, takže asi tak humbuk kolem Covid pasů😐

blka
18. črc 2021

@martasek humbuk to asi bude. Hm, to je zvláštní. Mně to píše neplatné údaje. Ještě zkusím u telefonu zadat +420, jestli to pomůže 🤔