Covid ve třídě. Stalo se to někomu?

lajochova84
9. pro 2020

Dámy, je možné, aby synův spolužák byl pozitivní na covid a nechali celou třídu dál normálně chodit do školy? Stalo se to někomu? Jde o střední školu.

martt
9. pro 2020

@lajochova84 Pokud byli po celou dobu v rousce, tak to možné je. Ted jsme řešili něco podobného na pracovišti. Kolegyně je pozitivní na covid my co s ní máme společnou šatnu jsne šli do karantény a provozní, která měla celou dobu roušku do karantény nemusela. Hodně záleží co ten kluk nahlásil na hygienu.

kakba
9. pro 2020

Jak ja bych byla rada kdyby se to konecne uz neresilo nejaka karantena. Proste prodelat si to a je to. Nicmene abych odpovedela. Dcera byla s pozitivnim a sla do karanteny. Ucitelka nesla, mela rouskou.

snahnah
9. pro 2020

Záleží jestli se hygieně chce zrovna pracovat 😉 a jestli měli roušky,tak nemusí, to už přece dávno vymyslel Babiš 🤣

lajochova84
autor
9. pro 2020

@snahnah aha, tak to asi bude ono.

lajochova84
autor
9. pro 2020

@kakba jako já to chápu jak to myslíte,ale zrovna teď budou Vánoce. Naši rodiče už jsou v důchodu, máma je onkologický pacient. Druhý děda taky. Fakt jim to tam nechci přitáhnout. Pozitivnímu spolužákovi nic není, nás může být bez příznaků taky a pak to prsknem na babi nebo dědu.

kakba
9. pro 2020

Je prece uplne jedno jestli jsou nebo nejsou Vanoce. A chytnout to muzete jinde a ne jen ve skole. Zda se bojis, nech dite doma. Promin, ale me tahle situace uz strasne vadi. Tedka vse otevreli. Po Vanocich zase vsechno zavrou. Debilove. Ja uz na to nemam slov.

lajochova84
autor
9. pro 2020

@kakba no tak úplně jedno to není, když k našim jezdím jednou za měsíc. A zrovna je nechat samotné na vánoce se mi nelíbí. Když nebude zbytí tak ano. Ale on není jejich vnuk, ten tam nepojede, ale k druhému dědovi asi ano. No a navíc je dospělý, těžko mu zakážeme chodit do školy. (Což je teda věta úplně postavena na hlavu 😂)

bara88
9. pro 2020

@lajochova84 tak pokud už to chytil od spolužáka tak je jedno jestli bude v karanténě ne?ale myslím že když ho necháš doma tak to taky nikdo řešit nebude

bara88
9. pro 2020

@lajochova84 tak když je dospělý tak to za něj neřeš ne?

20190418
9. pro 2020

@lajochova84 tak si udělejte testy, ne? Moc nevím, co řešíš? Chceš celou třídu poslat do karanteny, abys mohla mít indikovaný test a alibi pred svým svědomím, kdyz půjdeš na návštěvu k rizikovým příbuzným? To potřebuješ, aby ti to někdo nařídil nebo jsi v téměř čtyřiceti letech schopna převzít osobní zodpovednost?

lajochova84
autor
9. pro 2020

@20190418 no tak jste tu slepice nebo co? Já se jen ptala na to jak to je a že mám strach, abych případně nenakazila rodiče a tchany. Za prvé dospělý je, ale pod naší střechou... Takže co si budem povídat. Za druhé ano, raději bych celou třídu poslala do karantény, protože se pak nemůžeme divit, že tu opět roste nemocnost nejspíše právě tím otevřením škol a opět budou restrikce, uzavírání krámu a hospod a tisíce lidí budou zebracit. Opravdu raději poslat pár stovek děti do karantény a udělat jim testy. Notabene já nepotřebuju testy hradit pojišťovnou o to tu vůbec nejde. Můžeme na ně chodit obden celá rodina, peněz máme dost. Bohužel zdraví a život jen jedno jako všichni.
I pro
@bara88

20190418
9. pro 2020

@lajochova84 pravidla jsou nastavena tak, že vzhledem k tomu, ze se učí s rouškou, nemusí všichni do karanteny. Navíc stovka dětí nepůjde na návštěvu za vašimi příbuznými. Půjdete tam vy s dětmi a je na vás, abyste je nenakazili. Tak ať je syn doma a před vanoci si udělá test než půjde na návštěvy. K tomu nepotřebujete ostatní v karanténě, nemusí škola už po X té uzpůsobovat rozvrh, nemusí se mnoho dětí učit doma v nevyhovujících podmínkách... kdyz se předpokládá, že nošení roušek přenosu viru do značné míry brání.

fifina86
9. pro 2020

@lajochova84 tak reseni je pred cestou se nechat otestovat ;)
Jinak do karanteny zbytek tridy jit nemusi, pokud maji rousku.

michaela_2
9. pro 2020

@lajochova84 víš, že ve třídě mají případ = muzes být tím pádem opatrnější. At jde na testy a na návštěvu raději nechodí, pokud mu bude zle, to samé vy ostatní.
Proč by měla jít do karantény celá třída, když se jednak teď ve školách musí nosit rousky a jednak je docela dost pravděpodobný, ze někteří spolužáci mohou mít protilatky ...

zuzineckah
9. pro 2020

@lajochova84 ano, stalo. V roušce nebyl nikdo, byli zrovna na adapťáku. Spolužák tři dny po návratu pozitivní. Z hygieny se neozval nikdo, třídní psal, že dcera má normálně chodit dál do školy. Nepustila jsem ji. Pak to stejně zavřeli. Cirkus hadr...

editah222
10. pro 2020

Do karantény má jít jen soused v lavici, podle tohoto pravidla měla jít do karantény moje dcera. Matka pozitivního nahlásila moji dceru hygieně, stejně tak to udělala škola. Já se o tom, ze je její soused pozitivní dozvěděla 6 dni po kontaktu. Tak jsem dobrovolně nechala dceru 4 dny doma. Hygiena ji asi vyhodnotila jako nerizikový kontakt, protože nikdo nevolal😂.
Pokud ti nejde o peníze tak běžte celá rodina na PCR test před návštěvou. Nakazit se můžete kdekoliv. Naše sousedka, důchodkyně, od jara nikam nechodí, nákup ji vozí rozvoz a příbuzné neozve a stejně covid chytla😉

martt
10. pro 2020

@lajochova84 Pokud se vám hygiena neozvala. Může se syn ozvat obvodní s tím, že přišel do kontaktu s pozitivní osobou. S největší pravděpodobností mu napíše karantenu i testy. Takhle jsem to řešila v říjnu, kde k nám do páce jezdil pan a u nej se potvrdil covid. Na hygienu nás nenahlasil, takže ředitelka rekla at si to sami vykomunikujeme s našimi doktory. Ostatní kolegyně jejich doktor poslal na testy, ale do práce chodili. Jediné mne moje doktorka napsala karantenu. Ono spoustu lidí podle me zkušenosti se to snaží zamést pod koberec. Mám jeste jednu radu a nemyslím to nijak ve zlém. Pokud se bojíš, že něco doneses rodičům, tak se alespon na tři dny izolujte od lidí. Mne se ted stalo, že jsem v neděli byla u své babičky, večer najednou telefon a volala kolegyně, že ji je zle a ze jde na testy na covid. V pondělí večer volala, že je pozitivní.

elinka90
10. pro 2020

Hygiena už to vůbec neřeší. Pomalu nikoho neposílají do karantény, ale pak ti šašci zas budou řikat jak jsou lidé nezodpovědní a vše zavírat.

terezz29
10. pro 2020

Být vámi, tak si před Vánocemi koupím test a budete vědět. A hlavně budete mít klid v duši. 🙂 Držím palce.

patypresdevaty
10. pro 2020

@kakba a dlouhodobější následky tě nezajímají?
Ono se zdá, že to právě vůbec není o tom "jenom si to prodělat"

neeva
10. pro 2020

@lajochova84 Mám syna take na střední, měli spolužáka pozitvniho, nosili roušky. Přesto celá třída v karanténě a po 10ti dnech na testy. Pozitivní nebyl nikdo.

neeva
10. pro 2020

@editah222 V našem případě byla v karanténě celá třída, tak nevím, asi záleží na hygieně. Každopádně pozitivní z 20 chlapcu nebyl ani jeden. Od kontaktu se nám ozvala hygiena taky až šestý den a 10 den museli všichni na testy včetně třídní učitelky a vedoucího praxí. Je to kocourkov, nepostupují jednotně.

kupi
10. pro 2020

@20190418 a to si jako myslíš, že s tou rouškou i svaci jo?

zuzineckah
10. pro 2020

@elinka90 ano... viz právě probíhající tiskovka🙄🙈

miki19
10. pro 2020

@patypresdevaty Jaké následky? Na něco se zeptám...přechodila jste někdy chřipku? Dost lidí ano a né jednou. Kolikrát jsem zažila "nachrchlané" kolegyně v práci a nikdo to neřešil (samozřejmě, že mi to vadilo). A přechozená chřipka má taky "své následky", které se neprojeví hned, ale až v pokročilejším věku. Takže si nemyslím, že Covid udělá "takovou paseku" jako chřipka. Samozřejmě záleží na jedinci jaké má zdraví - někdo to nese hůř a někdo líp...v mém případě je chřipka daleko horší než covid. A abych tu neodbočovala od tématu - ano, je to možné, že ostatní mohou chodit do školy a být vámi, tak se prostě před vánočními svátky nechám pro klid duše testovat

sweetest
10. pro 2020

@zuzineckah Jaká tiskovka, mi asi něco uteklo. Co tam prosím bylo?

zuzineckah
10. pro 2020

@sweetest no že zase zváží, zda neukončí výuku už 18.12. a podobné ptákoviny. Já to pak přestala sledovat, jsem si řekla, že si to přečtu někde v souhrnu... Vyhrožují 4.stupněm, takže zase by hodně provozoven zavřeli.

sweetest
10. pro 2020

@zuzineckah jj, tak to jsem četla, s tou školou

patypresdevaty
10. pro 2020

@miki19 jedná se o lidi, kteří měli třeba jen lehky průběh, ale i dva měsíce po prodělání mají časté bolesti hlavy, na které nezabírají analgetika, bolesti oči, zubů, únavu, problémy se spánkem, někteří i stavy úzkosti a další... Pořádně se neví, jestli to po dalších X měsících odezní, nebo to s nimi bude tak nějak navždy.
Mně osobně to svymi projevy hodně připomíná chronickou boreliózu a to není legrace.

irmamala
10. pro 2020

Rouška zachrání všechno, buď v klidu 😀 Moje teta měla virózu a doktorka jí poslala na test, který byl negativn. Tak jí tam poslala znova, že to není možné, že to musí být corona. A teta se ptá, proč by to nemohla být normální viróza nebo chřipka? A doktorka, že to určitě ne, protože teď žádné chřipky ani virózy nejsou, když všichni nosí roušky 😀 😀 😀 Doktorka..... Málem jsem spadla pod stůl, když mi to vyprávěla. Až tohle skončí, budeme všichni zralí na Chocholouška.