icon

Covid ve třídě. Stalo se to někomu?

lajochova84
9. pro 2020

Dámy, je možné, aby synův spolužák byl pozitivní na covid a nechali celou třídu dál normálně chodit do školy? Stalo se to někomu? Jde o střední školu.

Strana
z2
patypresdevaty
10. pro 2020

@miki19 btw osobně jsem měla i pravou chřipku i zápal plic (ne najednou) a oboje naštěstí bez dlouhodobých následků. Tím ale neříkám, že je ostatní mít nemusí.

zuzineckah
10. pro 2020

@irmamala jj, někteří obvoďáci se toho chytli neuvěřitelným způsobem. Kamaráda diagnostikoval na covid jeho lékař po telefonu🙈🙈🙈

patypresdevaty
10. pro 2020

@miki19 nikomu to nenutím, ale kdyby někoho zajímalo info o přetrvávajících příznacích z první ruky (tedy přímo od lidí, kteří je mají), tak posílám odkaz https://www.facebook.com/95975722453/posts/1015...
(Pokud by se nedalo prokliknout přímo, tak PrintScreen pro dohledání)

saralinda
10. pro 2020

U syna byla pozitivní třídní učitelka (syn je ve 2. třídě, takže je s ní celý den). Bylo to v říjnu, takže roušky neměl nikdo. Nikdo nás nekontaktoval. Ani škola, ani hygiena. A to učitelka začala marodit v pondělí, kdy i syn byl nachlazený, tak jsem ho u učitelky omlouvala. Přesto, že synovo nachlazení mohlo být klidně příznakem covidu, tak nám nikdo o pozitivitě učitelky nedal vědět. Dozvěděli jsme se to jen díky tomu, že jsme na maloměstě. Navíc to bylo 2 dny před tím, než zavřely školy, takže mnoho těchto malých dětí šlo k prarodičům. Tehdy jsem byla dost vytočená. Čekala bych alespoň email, abychom byli opatrnější.
Kontaktovali jsme obvoďáka a ten nám napsal žádanku na test. Naštěstí byl syn negativní. Ale tenkrát mě přístup hygieny, školy i učitelky dost naštval.

martt
10. pro 2020

@zuzineckah Co jsem cetla , tak pokud by dali 4 stupeň, tak by obchody nechali otevřené. Jen by zavřeli hospody. Ale může to být ještě všechno jinak.

martt
10. pro 2020

@zuzineckah Tak ono spoustu škol má už od září naplánované reditelske volno na dny 21-22. Takže by se to dotklo jen těch škol, které plánovali ještě 21-22 učit a to si myslím, že není tolik.

zuzineckah
10. pro 2020

@martt
Jeden nesmysl větší než druhy zase... školy zavřeme, ale nákupní centra necháme otevřené... Jistě budou všichni sedět doma a nikdo tam nepůjde. Před Vánoci. Tak určitě🤦‍♀️Ale hospody taky zavřeme protože, covid asi rad chlastá...🤦‍♀️

20190418
10. pro 2020

@kupi ne, nemyslím. Obecně mam o roušce svoje mínění. Ale pravidla jsou nejak nastavena a není nutné být papežštější než papež. Není možné neustále měnit pravidla a nařízení podle toho, jak si zrovna kdo zakňučí. Paní se bojí o své příbuzné, ma několik možností, jak je neohrozit a to, zda půjde cela třída do karanteny nijak zrovna její příbuzné neovlivní. Ona každá karantena znamená tisíce korun sekeru at uz do státního nebo osobního rozpoctu a na vliv na X lidí kolem. Ja proste apeluje na osobní zodpovednost jedince. Pokud vím, že moje dítě bylo ve styku s covid pozitivnim, tak se zařídím tak, aby nemohlo ohrozit další- zejména ty rizikove - kolem. A nepotřebuji k tomu nařízení z hygieny.

hojda
10. pro 2020

@irmamala Ony ty ostatní nemoci opravdu významně poklesly díky těm opatřením kvůli Covidu. Je na to i statistika, takže na tom něco pravdy je, ale to samozřejmě neznamená, že teta nemůže mít obyčejnou virózu.

jancaand
11. pro 2020

Zrovna tento týden u syna ve tride dite má covid.

jancaand
11. pro 2020

Třída (prvnaci) funguje dál, děti máme víc sledovat...

Strana
z2