Čtyři v tom 3
Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?
@elu ona asi třeba nebude zlá, ale prostě mě vadí ta KAčenka to, a Kačenka tamto a bla bla....toto mi vadí nejvíc. Kdyby o ní mluvili jako o Katce, tak neřeknu půl slova...jinak si mylsím, že velká většina kritiky může souviset se závistí- úspešná dr, hodný chlap, postavený barák....s tím musela počítat, no
@loafeer ja presne vim,co mi na ni vadi. Takova pani reditelka, clouma s manzelem, moc porucnicka, jde si za svym. Nemam to rada ani kdyz ten clovek neni uspesny. Manipulatorka, budouci furie. To osloveni je opravdu uhozene. Ona mi pripomina navic v obliceji kacenu, takze kdyby tam moderator nerikal "Kacenka", ale Katka nebo Katerina, tak mi to neprijde tak infantilni a nebude mi tim vic pripominat zviratko... No ale tak kazdy na lidi nejak pusobi. Nikdo nebude sympaticky uplne vsem.
@handangervidda Tak asi bych si netroufla soudit ze dvou dílů, kdo se musí nebo nemusí strachovat o to, co bude, nebo komu jejich situaci závidět či nezávidět.
Vím, že peníze jsou potřeba, ale v životě jde tak nějak o víc.
A ač se třeba Kateřina s Radkem jeví jako za vodou, tak nikdo nevíme, co přijde, co nás v životě čeká.
Samozřejmě oni teda působí z těch čtyř dvojic jako materiálně nejzabezpečenější, ale o čem to vlastně vypovídá?
A já hlavně ani na téhle úrovni nechci vést debatu. Pro někoho prostě není podstatné mít 6kk, vše nové, navoněné a samé sociální jistoty a pozitiva.
@chris_n taky si nemyslim, ze by clovek nemel cistou hlavu k rozhodovani a nemel nejak podil na porodu. Ja si uvedomovala celou dobu co delam, co delaji ostatni, co chci a co nechci. Mohla jsem aktivne spolupracovat a taky jsem to delala. Samozrejme taky mi hodne veci bylo jedno - napr. jsem nechtela rodit naha, ale v porodnici bylo takovy vedro, ze jsem tu kosili ze sebe strhala a bylo mi jedno, ze me tam ten personal takhle vidi. Ale co se mnou delaji, o tom jsem se rozhodovala uplne svepravne a mela jsem dost sil na to, abych pripadne proti necemu protestovala. Pred porodem jsem byla toho nazoru, ze v te chvili clovek jaksi nema moznost svobodne se rozhodovat, ze mu asi je tak, ze to snad ani nejde a necha si vsechno libit. NENI TO PRAVDA! 🙂 Ma uplne stejne moznosti jako kdyby nerodil! 🙂 (ve smyslu, ze je mu momentalne dobre a nic ho neboli). No a samozrejme ma plnou moznost se rozhodnout, sam v sobe, jak se na tom bude podilet (pokud je zdravy a vse probiha normalne).
@elu protože rodička nemusí nutně sdílet názor porodnice jak k takovému porodu dojít -já jsem porodní přání sepsané měla ( pouze pár vět, žádný román) a byla jsem za to ráda, protože když např na přijmu zjistili že bych nerada epidural, tak na mě PA která mě přijímala koukala jak na přízrak a okamžitě to hlásila doktorce a obě se tvářily velice pochybovačně a bylo evidentní co si myslí...myslím že kdyby to nebylo zpočátku jasné, tak mi během první doby porodní budou nabízet a tomu jsem chtěla předejít.
Argument že pokud plán není naplňen, žena může mít pocit že selhala...no nevím, každá jde k porodu s nějakou představou (aspoň myslim) a je tak velký rozdíl pokud je to na papíře nebo v hlavě? Pro mě osobně tedy ne, ale to možná máme každá jinak. Mimochodem na prohlídce porodnice nám k plánu řekli, že jsou spíš rádi, když je, zjednodušuje a urychluje komunikaci a oni vědí s kým mají tu čest. Ale pořád si myslim že slovo přání je lepší, plán je docela zavádějící....
Porod Kačenky: Holky, tak takhle se rodí ve Zlíně...jsem pyšná na svou alma mater, nic se nezměnilo a PA Olinka je porád stejně hodná a Dr Pavelka pořád setejně milý....Kačena měla nástřih hráze, oxytocyn, kyslík......takže toto je, porsím, to násilí páchané na ženách na porodních sálech??????????
jj, tak s vodou souhlasím....jtoto nebyla rutina, ale nutnost...evidentně padaly ozvy, dokonce zazněl i vex...takže tady to rutina nebyla...a dr říkal, jakou si malý udělal cestu...bez nástřihu by byla dorvaná nejspíš jak samica...takže tady nešlo o rutinu...ale jinak souhlas, dělat to paušálně, to ne....taky bych to nechtěla, ale měla :o)
Ty brdo porod do bazénu jsem viděla prvně a normálně bych hystercila vidět tu hlavičku pod vodou a čekat na kontrakci ..placentu taky ne brr,ale proti gustu...😀 dvojče kateřiny bylo odvážné,jestli ještě nemá dítě a viděla vše 😀 jak se říká v reklamě o vagine,tak ta se mi dneska zavřela 😀
U prvního porodu jsem to měla úplně jako Kacka, možná jen nastrih menší. A myslím si,že to všechno nebylo nutné, nemyslím že to proběhlo nejlíp jak mohlo. Ale oproti jiným ještě dobrý.
Bylo mi jí hrozně líto,malej pryč,ona na prázdné posteli..já v ní furt měla dítě.
U druhého jsem zažila jen oxytocin. Plus oproti prvnímu mi rupli vodu. To jsem jim odsouhlasila,nechtěla jsem,aby rupla až vyloženě tlakem hlavičky v druhé době,jako u prvního.
takže ted jsem se předposrala a jdu si dát panáka a ten muj se tady tomu směje, jak ja jsem byla vzorná a nekřičela jsem a jak to ted po druhý bude úplna pohodička
Pavly porod jsem obrečela (dojetím a krásou) a u Kačenky jsem nedojedla večeři, jak se to ve mně všechno sevřelo strachem a bolestí.
Asi budu v těžké menšině, ne-li jediná, ale za mě Pavla byla pohoda, přirozenost, radost, Kačenka stres, strach, těžké vyčerpání, byla na konci úplně dobitá, bez energie, apatická.
Tak to na mě působilo.
tak vidíte, dobře udělali, že si katce dovolili zasáhnout do průběhu porodu...i to mimčo už nebylo úplně ok....
Jinak tento díl se mi moc líbil, hustá byla Pavla, jak byla nepříjemná na svou PA a primař Roztočil, kterého jsem zažila ne jedné přednášce a byl úžasný...ale za ty kecy o odstranění vejcovodů bych byla asi taky nasraná a totálně rozladěná:o(
@elu můj by se na to nedíval,stačilo mu to jednou online,taky jsem z toho vyvredena 😀
@ikarkulka tak jak pavla řvala tak jsem si musela jít nalít 😀
@losnikolos já jsem se jí taky bála, mě to přišlo jak exorcismus a fakt jsem dostala strach, čeká mě to každým dnem
@losnikolos Vidíš a to mi nějak nevadilo, já jsem na to koukala s úsměvem. Mi přišlo, že ona sice řvala, ale jinak byla úplně klidná. Prostě si u kontrakce zařvala, asi jí to pomáhalo, ale jinak klid a pohoda. Nehysterčila.

@loafeer tak to si taky nejsem přesně jistá,kdyz jsem dělala 😀 asi poté, co mi píchli tu vodu 😀 Ale chtělo se mi už předtím.