icon

Dát do školky nebo ne?

bamimi
23. kvě 2021

Dcera byla 2 dny po sobě se svou kamarádkou(chodi do 1.třidy) venku,dnes její kamarádce naměřili teplotu,a jak mi to řekli tak mě první napadlo zda by to bemohl být covid. A už teď mi to vrtá hlavou zda dceru(bez příznaků) dát do školky nebo ne.Je předškolák takže teď školku zbožňuje a nechce být doma. Manžel říká ať to nechám a uvidí se,že to stejně neovlivním.
Jak byste to udělali vy?

Kamarádce dodnes nic nebylo,ale byli u nás venku na zahradě a skákali na trampolíně(jenže počasí chvíli krásné a teplé a chvíli zataženo a chladno,tak jestli se jen nenachladila).
Díky

mimi1004
•
23. kvě 2021

Ano, do školky bych ji normálně dala, pokud ji nic není. Běžné nemoci totiž nevymizely. Nevidím důvod, proč bys ji měla držet doma.

te_reza
•
23. kvě 2021

Já bych jí dala do školky a pro klid duše zkusila za pár dní třeba domácí test.

m.e.l
•
23. kvě 2021

Videt za trochou teploty ci zakaslani nebo rymou hned covid tak ho ma muj synator uz od ledna 2020. Takze klid. 😏 V soucasne chvili ma diky pocasi syn tuberu, rymu a teplotu mel minule pondeli (starsi chodil dal.do skoly). U dr. jsme byli az v patek na vyterech jestli se nevratila jeho oblibena moraxella. Takze sup do skolky. Nas mlady tam uz pujde ve stredu.

olga_
•
23. kvě 2021

@te_reza Jenže ty antigenní testy bohužel reagují i na normální virózy 🙈

bamimi
autor
•
23. kvě 2021

@mimi1004
@te_reza
@m.e.l
@olga_ děkuji,taky jsem si říkala že to může být i jen nachlazení, ale pak hned co když je to covid🤦‍♀️,no už mi z toho hrabe, normálně ji dám,ať si to ještě ve školce pořádně užije. Nad tím testem jsem taky uvažovala, že za pár dní zkusím. A uvidím co mi řekne známá,jak to s malou dál je. Ještě jednou moc díky

orisek56
•
23. kvě 2021

No ono to může být i obráceně. Já dala do školky holku poprvé od uzavření ve čtvrtek a patek. Ještě v pondělí jsem letěla na protilátky jestli jich mám dost. V lednu jsem měla ostrý covid, z kterého mám problémy doteď a jsem těhotná. Naštěstí je mám docela dost vysoké... Podle výsledků. Tak jsem ji tam dala. Jenže včera odpoledne jak když lusk ne a střídavě ji bolí hlava a mluví dutonama + rýma. Dělala jsem antigen, ten negativní. A pak mi přiznala, že byli na pískovišti a neměla čepici, že druhý kluk ji daly neměl, že ji nechali v šatně, paní ucitelky asi zapomněly nebo nevím, nezjistim. Každopádně holka je chycena, u nás je zima a fouká vítr, je to pomalu na zní bundu, takže to radši přisuzují tomu, protože z covidu bych byla značně na infarkt. Jednou stačilo.

keksik002
•
24. kvě 2021

@bamimi myslim ze se jen nachladila a uhnala.. Normálně ji dejte do skolky 🙂