icon

Dcera chce být herečkou. Měl to někdo podobně?

2. srp 2020

Zdravím, dcera letos nastupuje do 9 třídy. A tvrdí mi že se chce stát herečkou. Herectví mi přijde nestabilní, dcera si ale trvá pořád na svém, měl to někdo podobné u sebe nebo svých dětich?

zelenaesmolda
•
2. srp 2020

tak jestli chce byt hereckou tak to je treba pripravovat se na talentovky daleko drive nez s nastupem do 9.tridy.vsak at to zkusi,nema co ztratit.osobne si ale myslim,ze pokud zacala ten zajem projevovat az tedka tak nema bez predchozi pripravy u talentovek sanci.
A jestli nejaky talent ma tak by se to uz pravdepodobne asi projevilo ne?

autor
•
2. srp 2020

@zelenaesmolda žačala ho projevovat nedávno, tvrdí že se chce stát herečkou bez školy.

zelenaesmolda
•
2. srp 2020

tak to bude nejaky pubertalni rozmar.v tom pripade bych ji zkusila vzit nekde na kompars az se bude neco natacet a uvidis jestli ma nebo nema talent.vic bych to asi neresila,ono ji to zase pusti.

autor
•
2. srp 2020

@zelenaesmolda na jednom byla, ono to bylo těžké poznat, ani tam nemluvila.

eeevee
•
2. srp 2020

Taky jsem v mladí chtěla být herečkou, nicméně studovat herectví jsem nikdy nechtěla a šla jsem normálně na gymnázium. Dcera má v plánu jít na konzervatoř? Pokud ji herectví nadchlo, vyšla bych jí vstříc a přihlásila jí například do nějakého dramatického kroužku (bývají normálně při ZUŠ), ať si to zkusí, popřípadě nějaký konkurz. Já jsem do dramaťáku chodila několik let a jsem za to neuvěřitelně ráda - naučila jsem se překonat trému, nemám problém mluvit před mnoha lidmi, zlepšil se mi přednes, celkově to byla skvělá investice a zkušenost 😊

zelenaesmolda
•
2. srp 2020

@eeevee
prihlasit ji na dramatak s tim,ze ji pripravi na prijmacky s nastupem do 9.tridy je pozde.

eeevee
•
2. srp 2020

@zelenaesmolda já to nemyslela jako přípravu na přijímačky, ale spíše jako formu seberealizace pro dceru, ať si to vyzkouší a možná i zjistí, jestli na to má nebo ne...

zelenaesmolda
•
2. srp 2020

@eeevee
to pak jo,to dava smysl 🙂

autor
•
2. srp 2020

@eeevee ano chce jít na konzervatoř, nebo na ekonomiku. Do toho dramáťaku jí dát můžu.

evca_w
•
2. srp 2020

Bez skoly to jde taky, ale musela by mit sakra velkou kliku a talent, aby si ji nekdo na nejakem castingu vsiml.Obecne strednich konzervatori je po republice vic, vychazi z nich kazdy rok spoustu absolventů a uzivi se jich zlomek.Da se jit taky na vejsku divadelni - DAMU, JAMU (ja mam DAMU ale jiny obor, nez herectvi), ale tam uz berou opravdu jen par nejlepsich, ti uz pak s tim uzivenim jsou na tom lepe, reziseri a producenti si je primo vybiraji v ramci studentskych predataveni a casto hraji v divadle/televizi/filmu uz pri studiu.Nicmene mam spoustu pratel vystudovanych hercu, kteri maji talent a stejne se tim uzivi jen castecne anebo vubec.Proste hodne lidi ma pocit, ze herectvi je jen o te slave a nakrucovani pred kamerou, ve skutecnosti je za tim velka drina, nejen se k necemu dostat, ale pak si tim i vydelavat.Pokud to dcera mysli vazne, mela by zacit minimalne navstevovat nejaky dramatak, kurzy herectvi a podobne, aby vubec zjistila, zda ji to jde a bavi nebo zda je to jen nejaky chvilkovy rozmar..Nikdy neni pozde zacit, ale je potreba pro to dost delat a mit v sobe kapku talentu..a pak stesti🙂

theuska29
•
2. srp 2020

Já bych jí v tom nebránila 🙂 Přijde si na to sama, jestli to bylo moudré rozhodnutí. Co když je to zrovna ta správná cesta? To člověk nikdy neví.
Podpořte jí v tom, aby se zkusila dostat na konzervatoř, ale zároveň ať má i zadní vrátka, kdyby to nevyšlo. Přeci jen by nestudovala jen herectví samo o sobě, ale i zpěv.

krupka3
•
3. srp 2020

Studovala jsem na dvou konzervatorich, a drtiva vetsina spoluzaku, kteri studovali herectvi dnes ma uplatneni. Bud hraji a zpivaji v divadlech, nebo je vidam v tv serialech a poradech. Pokud je tak sikovna, ze se dostane na konzervator, tak bych ji nechala.