icon

Délka jména a příjmení

daasqua
18. bře 2018

Ahoj, zajímalo by mě jen tak pro představu a odlehčení, jak kolik písmen mají jména+příjmení vás, partnerů a vašich potomků. Všude je plno pouček, jak jména nemají být ultra krátká či mega dlouhá, ale brali jste na to ohled? Dali jste klidně dlouhé jméno, protože se vám prostě líbilo a bylo jedno, kolik má slabik?
Přemýšlíme pořád nad jménem pro holčičku (pohlaví ještě pořád nevím) a ty, které by se mi líbily, mi možná přijdou dlouhé k našemu příjmení, i když znám i plno delších jmen...

Strana
z3
mon_88017
29. bře 2018

Asi nejde tak o počet písmen jako o počet slabik a prostě o to "jak to zní". Třeba taková imaginární Magdalena Kratochvílová je dlouhá jak tejden před vejplatou, ale prostě to tak nějak ladí. 🙂
Co se počtu písmen týče, já mám 5+6+9, manžel 6+6 a dcera 4+9, takže jedinej, kdo s tim má na úřadech vypisování, jsem já 😀

letadylkokane
29. bře 2018

Mam to i s titulem za 26 pismen 🙂 Dlouhe krestni jmeno, manzelovo prijmeni a moje rodne nemecke prijmeni 🙂)) A kdybych se podepisovala jeste s druhym jmenem, ktere mam po krtu, bylo by to plus dalsich deset pismen 🙂)

daasqua
autor
29. bře 2018

Tak zatím máme favoritku to delší jméno, 7+11. Příjmení máme takové zvukomalebné (možná až na to R), snadno zapamatovatelné a postřehnutelné, takže to je výhoda. A vybrané jméno pro holčičku je taky zvukomalebné 😍
Mno, pak budu mít dva kluky a budu mít utrum 😀 U tohoto prvního si tipuju, že to asi kluk bude, i když doktoři mi nic neřekli, tak uvidíme, zda u druhého se povede holka.

Strana
z3