Dětství v 70-80 tých letech. Na co rádi vzpomínáte?
Taky jste vyrůstali v této době?Hráli jste si s Merkurem,mončičáky?Žvýkali jste Pedro,Sevak a Bájo?Cucali jste antiperle a lékorky?Lízali jste Vitacit a želatinové pivo?Měla vaše babička na záchodě lístkový toaletní papír 200 kusů za 1,30 kčs?Pouštěli jste si gramofon a magnetofon?Dívali jste se na Beverly Hills 90210?Na co rádi z té doby vzpomínáte?Co vám vadilo?
aj ja si pamätám na tie krásne zlaté časy, keď sme hrali vonku o cvočky, cvičili spartakiádu, plakala som, keď som nemohla ísť, lebo som ochorela, a chodili sme do pionierskych táborov. Diskotéky boli super, hralo sa hlavne Michal David, a vôbec som sa nebála nechať sako na stoličke a ísť tancovať na parket, našla som ho tam tak, ako som ho tam nechala.
tak ja som rada,že viem rusky,aj azbuku po precvičení by som ešte vedela,ale mohli nás aj angličtinu popri tom ešte,nie?? 😃
môj syn číta konec ako kohev 😃 😃 😃 ale to som ako malá čítala tiež,keď sme sa ešte ruštinu neučili 😃
a na spartakiádu som sa ja už nedostala 😞 😞 😃 škoda
a pionierske tábory boli super,pamätám sa na turistickú chatu Třeštík,smradľavé paplóny a ploštice 😃 😃 vyhrala som tam hod šiškou na cieľ a beh na 100m 😃 😃 😃 a ešte jeden v Egeri,tam som sa zamilovala do Bélu Slezáka a písali sme si potom rusky 😃 😃 😃 Maďar a Slovenka 😃 😃 😃 a tie nanuky Leo,mňááám,na egerskom kúpalisku 😃 😃 😃 a mohérovú vlnu odtiaľ vedúce cez nás pašovali 😃 😃 😃 jedna si požičala forinty a potom vrátila až po vyhrážkach rodičov 😃 😃 😃
môj syn číta konec ako kohev 😃 😃 😃 ale to som ako malá čítala tiež,keď sme sa ešte ruštinu neučili 😃
a na spartakiádu som sa ja už nedostala 😞 😞 😃 škoda
a pionierske tábory boli super,pamätám sa na turistickú chatu Třeštík,smradľavé paplóny a ploštice 😃 😃 vyhrala som tam hod šiškou na cieľ a beh na 100m 😃 😃 😃 a ešte jeden v Egeri,tam som sa zamilovala do Bélu Slezáka a písali sme si potom rusky 😃 😃 😃 Maďar a Slovenka 😃 😃 😃 a tie nanuky Leo,mňááám,na egerskom kúpalisku 😃 😃 😃 a mohérovú vlnu odtiaľ vedúce cez nás pašovali 😃 😃 😃 jedna si požičala forinty a potom vrátila až po vyhrážkach rodičov 😃 😃 😃
no,diplomy,to tiež bolo niečo 😃 mama má asi 6-zaslúžilá pracovníčka 😃 😃 a ja som dostávala diplomy a knihy za vzorný prospech a školskú dochádzku 😃 😃 mám ich dodnes a niektoré sú fakt dobré,napríklad ochrana prírody okresu Vranov nad Topľou 😃 😃 😃 ale takého Tragáčika a Čertovo rebro si aj teraz rada prečítam,len nemá čas :-p :-p
je vy ste toho pospominali.inak rustinu dost casto pouzivam v praci 😃 😃 tak sa mi aj zisla
dobrá téma z iskričkovej a pionierskej éry ja som milovala zmrzku fragola limone a copa cafe tuším stáli 2,40Kčs a askot za 5Kčs to bola drahá zmrzlina aked sme pri tej ruštine časopis ogonok či ako sa volal poviné čitko haha a skákanie gumy to už dnes sa inak skáče/s gumu/ 😃 😃
ja som bola pri vyrobe coppa-mnam ked to nebolo zamrznute ale len naslahane 😃 😃 😃 😃
a espreso tea mnam to bolo v takom istom obale ako ocot len špička sa odstrihla
ianitka,hééééj?? 😉
fris,tú zmrzku si aj ja pamätám a dík,že ste mi pripomenuli sirup espresso tea,minule som si spomenula na obal aj chuť,ale názov som zabudla :-p a veru,aj iné sirupy a jar a pur boli v tom obale a moja mama si raz tak namiešala pur namiesto sirupu a vypila,fúúúúj :-p :-p :-N ale nič jej nebolo 😃
a prášky na pranie boli Merkur,Tix a Palmex,aviváž nepamätám :-N a keď potom došiel vy zíráte,my zíráme-Vizír-to sme zírali 😃 😃
fris,tú zmrzku si aj ja pamätám a dík,že ste mi pripomenuli sirup espresso tea,minule som si spomenula na obal aj chuť,ale názov som zabudla :-p a veru,aj iné sirupy a jar a pur boli v tom obale a moja mama si raz tak namiešala pur namiesto sirupu a vypila,fúúúúj :-p :-p :-N ale nič jej nebolo 😃
a prášky na pranie boli Merkur,Tix a Palmex,aviváž nepamätám :-N a keď potom došiel vy zíráte,my zíráme-Vizír-to sme zírali 😃 😃
Začni psát odpověď...

Odešli
Mě ruština strašně bavila 🙂 a učit se to záhadný písmo! 😎 Náhodou je super, že to umíme přečíst 🙂