icon

Dlouhá rodičovská. Užívaly jste si, nebo už se těšily do práce?

13. srp 2021

Je tu prosím někdo, kdo si ještě po sedmi letech užíval rodičovskou dovolenou (dvě děti)? Nebo už jste se těšily do práce?

jajulin
13. srp 2021

Jsem na RP 12 let se čtyřmi dětmi a fakt si nedovedu představit jít teď do práce na klasický plný úvazek, byť už je nejmladší ve školce. Ale 9 let z těch 12 jsem OSVČ, pracuji celou dobu dvě dopoledne v týdnu. Pro mě úplně ideální stav.

autor
13. srp 2021

@jajulin Ano, se čtyřmi dětmi je to zase jiné a OSVČ činnost je určitě fajn.

andelka
13. srp 2021

Mně přišlo ideální jak jsem to měla u prvních dětí, doma celkem 6,5 roku ( o rok víc než mělo být,protože rok jsem hledala stálou práci na hpp), ale od 2 a třičtvrtě mladšího jsem chodila na brigádu,obvykle 2x týdně, bohužel asi jen třičtvrtě roku. Do práce jsem se těšila,ale bylo fajn,že do 4,5 mladšího jsem byla doma, bývali hodně nemocní,takže té školce moc nedali. Pak jsem byla dva roky v pracovním procesu a teď jsem zas na RD. Malému je 2,5 a už se těším zas do práce,ale na druhou stranu si říkám " už jen rok?" Hlavně kvůli covidu mi ta RD přijde taková divná, že to utíká moc rychle a jinak než jsem si představovala.

biciklissie
13. srp 2021

Zatím jsem doma tři roky. Druhé tedy na cestě, tak mám v plánu, pokud vše půjde ok, další tři roky. Jako já bych byla doma dal, přijde mi, že když už je s dítětem víc domluva a zábava, tak se musí zpět do práce. Jasně, tři roky moct být doma je super, já jen, že miminka jsou taková náročná a to jinak někde, než s nimi být doma a když už pak mě to fakt baví, tak to už zase jinak nejde, než jít do práce🙂. Ale možná, že za ty další tři roky už půjdu rada🙂.

barulina
17. srp 2021

Ja jsem na 2. Rodicovske ted. Tedy s pauzou. A už se nemůžu dočkat až mi začne normální život. Rodicak mam do dvou let věku maleho, trd od září začíná chodit do jesli na dva puldny v tydnu a těším se i na to. Nutno podotknout, že můj syn je povahové velmi veselé hodně chapave a šikovné dite, nicmene to kompenzuje absenci půdu sebezachovy a ja ani nikdo v okolí nezná tak divoké dite jako mám já. Ma vecne úrazy, neposedi, kdyz jsme náhodou doma tak se strašně nudí. A taky musím uvést, že jsem uplne bez rodiny, bez možnosti hlidani. Takže já už ofrk fakt potrebuju. V ty pul dny budu chodit konečně plavat, ja sama 🤣