Dotaz na policii - sousedi nedodržují současná omezení a nechovají se zodpovědně.

bozenalucka
30. bře 2020

Ahoj holky, poraďte mi prosím jsem zoufalá.V sobotu jsem psala email na PČR chtěla jsem se informovat na to jaký je možný postup když bydlíme v panelovém domě a paní co tu bydlí pořádá Sdružení kamarádů u sebe doma.S paní jsou problémy už dlouhou dobu . Navíc V téhle době když je karanténa.se bojíme.Navic tu bydlí pán co má dceru ta má manžela a ten přiletěl ze zahraničí v úterý.Mel by být v Karanténě což asi je ale jeho přítelkyně jsem veselé chodí za otcem a otec zase navštěvuje je jelikož jsou z jedné vesnice.Dnes mi volali z policie že to bude nikdo řešit jako trestní oznámení ale to jsem nechtěla chtěla jsem se jen informovat kde to můžeme těšit když se tohle děje není to každý den.Policajt mi řekl že se mi ozve policista který to semnou bude řešit bude chtít jména atd.ale já nechtěla nikoho udat jen se informovat bojím se co bude dál až zjistí ta holka že jsem ji udála udělá mi ze života peklo.me a celé rodině prosím co můžu dělat Dekuji

mimco
30. bře 2020

@bozenalucka nezlobte se, ale tohle chování pavlačové drbny se mi naprosto příčí. Šmírujete sousedy, máte rádoby přehled o tom, jak žijí, naprášit je chcete jen anonymně. Tak když práskat na policii své domněnky, tak se vším všudy. I s následky toho, že nemáte 100% informace a, že si uříznete ostudu.
Doporučuju starat se o sebe.

bozenalucka
autor
30. bře 2020

@mimco kdyby byla v ohrožení tvá rodina starala by ses taky tak si nech komentáře od cesty tohle se týká lidí kteří jdou nezodpovědní a ohrožují tím druhé lidi okolo sebe

1772
30. bře 2020

Pokud se to má vyřešit, nepůjde to anonymně, to je jasné. Nebo můžete oslovit přímo sousedy a domluvit se. Jinak to nelze.

bozenalucka
autor
30. bře 2020

@1772 Děkuji

mimco
30. bře 2020

@bozenalucka já z toho, co popisujete, ohrožení rodiny zas až tak nevidím.
Strašidelnější je pro mě to bonzáctví a šmírování ala doby minulé. Bohužel, takhle to cítím....

bozenalucka
autor
30. bře 2020

@mimco nevidíte v tom to že sem můžou zavléct tu nemoc kdyby byl nikdo infikovaný?to jste asi promiňte mimo.mame tu staré lidi, děti a nemůžeme si dovolit aby sis sem chodily cizí lidi jen tak po večer popíjet ke kamarádce.to se na mě nezlobte mi se nestyksme ani z rodinou ani s nikým a pak podle takových debilů to tak vypadá že se to šíří když na to serou

ondul
30. bře 2020

Tfuj! Když už to chceš řešit, tak se k tomu postav čelem. Anonymní bonzování je hnus.

mimco
30. bře 2020

@bozenalucka tak když máte tak jisto jistý přehled a víte, že dotyčný přijel ze zahraničí skutečně v úterý (ne ve st., ani ve čt. 😂), běžte je s čistým svědomím udat, jestli máte v baráku nástěnku, napište upozornění a umístěte ho tam, s podpisem a stůjte si za tím. Když máte jistotu, že to, co vy si myslíte je pravda, není důvod udávat jako anonym.

leniczka23
30. bře 2020

@bozenalucka to ze pritelkyne nekoho v karantene navstevuje otce a obracene ale neni protizakonne..ona v karantene neni..jasne mohla by se chovat ohleduplne ale to češi moc neumi. Tu zenskou co pirada doma mecheche bud nahlas idealne az tam.to.mecheche bude mit, proste zavolat PČR ze tam je mejdan. Anonymne to.opravdu nepujde.

orisek56
30. bře 2020

@mimco podobnpu smiralku jsme meli i, s jeji rodinou za sousedy. To byl tezky hard core. Hlidala kazdy nas krok, poslouchala nam za oknem, smajdala kolem baraku, pak pomlouvala, resila nase zivoty, pak to pokracovalo naschvalama a nicenim naseho majetku. Ja furt byla takova, ze jsem nechtela delat sousedske zle, tak jsem se drzela zpatky, pak to prodali podobnemu exotovi a utekli z vesnice. Ona dela parovou terapeutku. No a na me to zanechalo nasledky, ze jsem mela pak uz neurozu, posaseny nervy, syndrom toho, ze me neustale nekdo spehuje, pokazdy kdyz prijeli, nemohli jsme venku mluvit atd atd. Doted se z toho dostavam. Dneska uz vim, ze bych ji dala do drzky. No to snad tenhle pripad nebude.

cikitkapb
30. bře 2020

@bozenalucka A kdo tě čím ohrožuje? Stejně to jednoho dne taky chytneš, ty i tvoje rodina. Tak kde je problém? Jinak souhlasím s komentářem výše... Nejsi agent stb, abys musela udávat lidi anonymně. Pokud máš koule na práskačství, tak buď i dost velká hrdinka a alespoň se za to nestyď.

miba10
30. bře 2020

@bozenalucka kdo s čím zachází.... Ono tady přesně sedí, že žalovat se nemá, ale hlásit se to musí 😂😂😂😂😂😂promiň, ale opravdu si mě pobavila. Kulantne si pojmenovala bonzovani informováním, ale ani to informování není anonymní. Prostě aspoň nefnukej, že budeš mít peklo a obhaj si to u nich. Hold si to budeš muset vyzrat. S tím ti tady nikdo nepomůže. Příště se z toho aspoň ponaucis, že buď si to vyřiď s nima pěkně z očí do očí nebo nepraskej na policajtech.
Na jednu stranu tě chápu, ale na druhou mi to fakt připomíná Kelisovou.

barulina
30. bře 2020

Tak pokud něco nahlásí na pcr je logické že budou potřebovat infa. Já jako policistka takováto oznámení a pak. Že vlastně nic nechci a ani jmenovat nesnáším.

mourovatakocka
30. bře 2020

@bozenalucka Sousedské sedánky jsou peklo, naprosto tě chápu. Kdo má být v karanténě, neřeš, to bohužel neohlida nikdo. Sousedy si nikdo nevybírá a pomoci se nedovoláš, ať už jde o rušení klidu, smrad, cokoliv. A zvláště v současné situaci mám dojem, že jakékoliv stížnosti jdou rovnou na lamparnu.

amazonkajanik
30. bře 2020

Jo,pes který štěká,nekouše ...někdy ...😂
Něco se mi nelíbí, ozvu se poprvé,podruhé a potřetí předávám dál ...první varianta. Ta druhá, ozvu se, vysíraj, řeším ihned a je jedno jestli vlastnoručně, nebo ouřednicky 😂

makronka222
30. bře 2020

Az bude mit madam zase slezinu, zavolala bych fizli, ze rusej klid, jde od nich hluk, ze tam je rev a nevis jestli tam nekdo nekomu neco nedela. Zahrat si na blbou, kluci jim domluvej. Mozna jim udelej pokutu. Tak snad to dobre dopadne

izz76
1. dub 2020

Policie musi mít z takových udavaců radost 🙄 Karanténu má povině osoba co přijela ze zahraničně, ale ne osoba která s ní žije v domácnosti, můžeš si to ověřit na hygieně. Je vidět, že se evidentně doma nudis a máš čas sledovat sousedy, já napriklad vůbec netuším co moji sousedé dělají, kdo k nim chodí atd.

dor
1. dub 2020

Jako pardon, ale já zakladatelku úplně chápu. Spousta lidí se snaží, dodržují pravidla, a pak kvůli nějaké takovéhle skupině jsou prodlužována speciální opatření? Já dodržuji a ostatní nemusí? Kde to jako jsme? Mě by to teda taky nebylo jedno že tohle sousedi dělají !!!

miba10
1. dub 2020

@dor myslím, že spousta lidí by to pochopila, kdyby se aspoň nesnažila dělat jakože ona nic. Prostě když hodím hlášku na policajty, Teda pardon, informaci, tak se pak nesnažím o to, aby náhodou se neproflaklo, že jsem to byla já, kdo se "informoval". Řekla bych, že to je celý zakopaný pes. Jinak asi většina lidí chápe obavy

mourovatakocka
1. dub 2020

@izz76 Nebo máš třeba civilizované sousedy 🤔

alcar
1. dub 2020

S tim udanim bych i docela souhlasila (je treba ten volny rezim nekterych jedincu opravdu utnout, jinak se te epidemie nezbavime). ALE! pokud uz ses jednou obratila na policii, tak to opravdu res a ne ze se zacnes vymlouvat atd. Postav se k tomu celem a stuj si za tim. Takhle anonymne to ooravdu vypada jako bonzactvi.
A pokud se i presto zdrahas to resit s policii, tak to res tak, jak tu padl uz jeden navrh. Vyves na spolecnou domovni nastenku upozorneni, ze sis vsimla, ze v dome dochazi k porusovani vladnich narizeni a karanteny. Nicmene je to takove kostrbate. Stykat se s rodinou zakazano neni. I ja se stykam se svymi rodici.

agneska7
1. dub 2020

Lidí máj nějakou karanténu úplně u prdele u nás sousedi na zahradě měly dvoudenní party 😠 ale kdyby to byly dvaceti letí fracci ale mají něco málo přez 40 let člověk by čekal že v tomhle věku už mají lidi rozum a prd a takových tu je určitě nespočet .... 😠

mamio
1. dub 2020

@alcar myslím ze budou mít nějakou nástěnku u pr.... Možná si toho ani nevšimnou,a nebo sou tak tupý, že si budou možná i myslet, ze se to týká jiných...

jijulka
2. dub 2020

a vy si vazne myslite, ze to, ze se zavrem a nikam nebudem chodit, nas zbavi epidemie? To je dost naivni predstava. Snaha najit viníka tyhle situace je ocividna, ale uplne lichá.
Ze je nekdo v PREVENTIVNI karantene, neznamená, ze je v karantene cela domacnost. Pokud by se u něj objevily priznaky, pak teprve se uvali karantena na cleny spolecne domacnosti.
Ach kdyby si kazdy hleděl sveho. Svet se toci dal a opravdu ta epidemie nezmizi tak jednoduse. Panika je strasna vec. Vypnete TV a jděte si zabehat.
Z tyhle "socialni kontroly" mi je blivno.

orisek56
2. dub 2020

@agneska7 jezda, kdepak ti nasi 40 nici tu delali orgie. Dneska zase prijeli za novym sousedem (jsou jiz byvalymi, ale nejak si to nechteji pripustit) litali tu, vyrejpavali kytky, stihli smz zasmirovat nam pres plot, to by jinak neslo. Pak strhly rousky, popili kaficko a sli k baraku popijet ostrejsi. Vsechno lidi pres 40. No coz, budu doufat, ze pripadny coronabundus zustane v jejich party komunite.