icon

Extrémní nemocnost u dítěte. Máte zkušenost? Jak to zvládáte?

28. lis 2019

Máte některá doma extrémně nemocné dítko? Jak to přežívate a zvládáte?
Syn má 24. ATB ve svém životě a já už to nějak nedávám.
U každé zvýšené teploty mě začíná bolet břicho a hlava. Syna už i hodně pozoruji, balím a opecovavam.
Rady na to, co pomáhá dětem, ani moc nepotřebuju, protože jsme zkoušeli snad už vše. Alternativní způsoby i běžné věci, preparáty na předpis.

Strana
z2
urtica
28. lis 2019

@kaja2016 Mohla bych do SZ poprosit o jméno lékařky, pokud je imunoložka...? Máme s dcerou totéž...taky má hraniční buněčnou imunitu.

malanoha
28. lis 2019

Presne tak jak pise Sharka88. Nekdo z vas muze byt doma nosicem infekci pro svoje okoli, i kdyz se citite zdrave. Meli byste cela rodina na vytery z krku.

neomenia
29. lis 2019

Ahoj. Uz jsi psala, jaka vsechna medicinska vyšetření syn prodelal a víceméně se na nic nepřišlo. Nezminilas ale, jak to chodi u vas doma, co rodinné prostředí, chovani doma, povaha syna, jak reaguje, co ho trapi, co ve skolce.... Prostě takova nemocnost, pokud je imunologicky ok ( byt spodni norma) neni normální. Co psychosomatika? Jestli syn podvědomě nevola kazdou svou novou nemoci o pozornost od tebe? Protože v nemoci vi, že ji dostane. To je psychosomaticky pochod. Pokud se pletu a je vse v pořádku, je to dobre, ale je to k zamyšlení . Ja jen, že by se i tato možnost měla zvazit, psychosomatika je dnes legalni medicinska specializace a melo by se myslet v diferenciální diagnostice i na tyto duvody.

slunickovm
29. lis 2019

Po přečtení všech příspěvku jsem narazila na zajímavý článek. http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizdil.php?i...

autor
29. lis 2019

@neomenia kdyby to byla psychosomatika, tak by to nebylo od narození. U nej se to táhne od prvního očkování. To se tehdy složil a měl 5x ATB za sebou. Úplně mu to rozhasilo imunitu, kdy měl vše silně pod normou.
Navíc já i manžel jsme měli jako děti hodně podobnou nemocnost. U mě to spustil pobyt v kolektivu. Imunitu jsem měla na spodní hranici. Já kvůli tomu ani nechodila do školky.
On naopak denně brečí, že chce do školky.
Teď jsem našla poslední závěr od imunoložky a imunoglobuliny má na spodní hranici (a to jen minimálně). Buněčnou imunitu má sníženou (pod spodní hranicí).
Hlavně veškeré nemoci (až na ty z dovolených, tam věřím na psychosomatiku, protože nesnáší výlety a dovolené) jsou po setkání s infekcí. Navíc jsem učitelka, babička je učitelka, tak mu ty nemoci nosíme. Aktuálně jsem nachlazená taky. Ale začali jsme smrkat stejně, tak je otázka, kdo si začal. Proto si spíš myslím tu družinu, protože tam to smrka ve velkém. Máme ve škole spalovou angínu.
A teď mě napadlo. ATB neměl rok a půl, ale bylo mu 5 a teď měl 2x očkování.

@slunickovm super, Hnízdila znám. Ale u nás je klid.

kaja2016
29. lis 2019

No ale to je, ze si "to" sedlo do plic, uz je prave ta kompliakce. Ja nejsem doktor, nechci se do toho nejak zapletat. Ale myslim, ze to opravdu funguje takto. Virosa je proste ze ti tele koluje vir, ten oslabi imunitu, u zdraveho cloveka ses par dni unavena a je to pryc, vlastne o tom ani nevis - u oslabeneho cloveka se spousti zanet na citlivem miste - krk, ryma, plice, nekdo treba trpi na laryngitidy, nekdo ma hned zanet stredniho ucha, popr.se pomnozi nejaka bakterie a je z toho angina. Takze to, ze chytis chripku, to neva, jde o to co telo dela, kdyz uz v tele je....Alespon ja kdyz me boli v krku po virose dlouho a moc, tak jdu k dr., aby se mrkla, jestli uz to neni agina. Jestli tu je nekdi, kdo by to upresnil, budu rada...

kaja2016
29. lis 2019

@neomenia Ta nemocnost pri spodni norme je v teto siri normalni. Noje imunolozka ma hromadu lidi s temito vysledky. Pak staci chytit nejaky vetsi zanet a uz to jede.

kaja2016
29. lis 2019

S temi pobyty to je tedy zvlastni. Doktorka to nejak nekomentovala? Leda opravdu unava a klimaticka zmena...Pokud tedy neni nejak vic v kontaktu s lidmi, nez doma...No drzim palce. Alergologii vam asi nabirali, na ty bakterie? Jinak to si myslim, ze je omyl, ze nemocnost od narozeni nemusi byt psychosomatika. Ale ve vasem pripade, kdy ma horsi imunitu bych psychosomatiku neresila. Se mnou mama take delala hokuspokusy ( homeo, psychosomatika, lecitele) a nikdy to k nicemu nebylo.-)

kaja2016
29. lis 2019

V laznich jste byly?

babanci
29. lis 2019

V takovém případě bych vyhledala nejlepší celostní lékařku široko daleko. Mám štěstí, že jí znám - Mudr. Pavla Koželuhová. Protože to už musí být mládě špatné jen z těch léků. Nebylo by to teda hned, ale určitě by ho z toho vytáhla. Já nijak nefandím očkování a myslím si, že když do 9 týdenního dítěte nacpou očko na 6 nemocí, musí to s jeho imunitou pěkně škaredě zamávat a všimni se, co je dětí nemocných a jak moc. Přitom se většina narodí zdravých.

neomenia
29. lis 2019

@babanci skvělý nápad, taky bych nenechala se v tom dítě tak plácat, pokud tradicni medicína nema reseni. Hledala bych i "jiné" příčiny.

autor
29. lis 2019

@babanci byl očkovaný až v půl roce. Nefandim očkování.

martt
29. lis 2019

@neomenia A řešili nějak více toho hemofila v krku? Ptám se proto, že jsem jako dítě cca od 5 let asi az do 14 byla furt nemocná. 4× do roka zánět dutin do toho zánět průdušek apod. Pokaždé při vyteru jsem měla hemofila aktivního popřípadě i zlatého stafilokoka. Na konec doktorku napadlo mi nechat udělat na imunologii přímo z mého vyteru v krku vakcíny proti tomu hemofilovi. Jezdila jsem asi 2× do týdne po dobu pul roku na injekce a od té doby mám klid. A hemofil už se neobjevil a ani vůbec nemarodim.

martiniquest
29. lis 2019

Zacla bych se zamyslet nad psychosomatickou pricinou nemoci, ktere ma.

slunickovm
29. lis 2019

No já Hnízdila neznám a docela mě to zaujalo a zajímalo by mě, jestli to fakt funguje. Zní to skoro neskutečně 😀. Vy jste zkoušela? Mně přijde ta imunita obecně strašně složitá věc a podílí se na ni úplně všechno. Tak mě zajímá cokoliv, co zabírá či naopak. Já sama mám problém je vrozený, ale po chronické infekcí a autoimunitními onemocnění a dite ted we mi narodilo s nízkým počtem bílých krvinek. Docela se bojím očkování.

autor
29. lis 2019

@martiniquest to jsme zkoušeli vymyslet, ale na nic jsme nepřišli. Ono to nemá žádné pravidlo. Kromě toho, že je nemocný, když je v kolektivu, nebo to chytá od nás. Od půlky dubna je většinou zdravý až do půlky září.
Teď neměl 1,5 roku ATB a byl zdravější. On vždy po jedněch ATB má celou sérii. Teď to začalo ledvinami a nabaluje se to dál.
Plus má PFAPU a ta ho chytla třeba i na té dovolené. Tam to mohlo být i změnou prostředí a únavou, protože usínal o půlnoci a vstával v sedm.
Starší syn je naopak velice zdravý.

Strana
z2