Funguje vztah bez společných dětí? Zkušenosti a rady.
Ahoj holky, chci se zeptat jestli tady má někdo zkušenosti... Poznala jsem před časem sympatického muže, žije 80 km od nás ( ode mně s dcerou - 15let).
Má ve střídavé péči 2 děti které jsou dle toho co jsem poznala velmi rozmazlené a mají vše na co si vzpomenou. Celkem často se vídáme a teď mi nabídl sestěhování což by pro mě znamenalo pustit pronajatý byt a jít za ním. Dcera shodou okolností jde na střední do města kde on žije. Otázka zní : znáte někoho komu takový vztah funguje když nemají společné dítě? Bojím se celkem jak by to fungovalo, kor kdyžbych žila u něj a neměla vlastně nic svého. Společné dítě mít nemohu jelikož jsem již po operaci a nemohu mít děti.
Dekujeme
Ne, všechno není jen o výchově a vedení rodiči. Něco je taky o povaze, nastavení osobnosti, temperamentu a třeba taky mívají děti různé problémy ( třeba adhd aj.), které efektivnost výchovy komplikují a omezují..Nicméně je prostě potřeba si upřímně říct,jestli v tomto budeš ty (a dcera ) spokojená. Mít doma tři puberťáky je někdy fakt mazec.
@andelka hele já mám praxi 10 let v zařízení s autisty, pubertaka mám doma a přesto by si nedovolila to co oni.. V podstatě neznám děti které se chovají takto.. Oni nemají žádnou poruchu, prostě mají takovou povahu a výchovu. Nemaji nastavený žádné hranice.
No taky znám pár " jiných" dětí a ta výchova je fakt o něčem jiném, natož když mají rodiče od sebe. Takže bych nepausalizovala. Ale to bylo odbočení. Ty je nějakou dobu znáš, takže možná máš pravdu a ničím jiným to není. Teď jen, ujasnit si,jestli v takové rodině dokážeš žít.
A ano vím že velký podíl viny je na straně otce, ale to je mi v podstatě jedno a oni nejsou tak malý aby jim nedošlo kdo se k nim jak chová
@andelka narovinu, nemám to zapotřebí. Mám dceru už velkou a žiju celkem pohodový život. Chtěla jsem s nimi žít a deti mám ráda, ale bohužel si myslím že u nich se nic nezmění a já bych tam byla jen jako ficka
Přijdeš mi jako typická přednasraná macecha. Tebe bych vážně chtěla pro svoje děti.
Navíc ty tam nebudeš od výchovy, na to mají děti své rodiče. Možná se odnaser a zkus s nimi navázat nějaký vztah. Jinak to půjde do kopru.
@tulipdona já bych si taky přála takovou macechu která dělá pro cizi děti tolik...
Jaký cizi? Jsou to snad děti tvého partnera, ne? Tak nejsou žádný cizi.
@tulipdona já sními nežiju a oni se ke mě jako cizí chovají takže co? Takže já pro ně budu dělat vše a oni se budou chovat takto?? To asi ne což..
Víš co. Nebuď tak nasraná. Takhle to nebude nikdy fungovat. Cítím z tebe hroznou zlobu a pasivní agresi. Takhle si k nikomu cestu nenajdeš.
@tulipdona 🙂)) máš úplnou pravdu jelikož mě i ty děti znáš. Děkuji
Ale Tuli má pravdu. I když se snažíš, tak uvnitř tě to prostě štve, a to všechno převáží. Takže bych si nedělala násilí a do stěhování nešla.
@andelka takze mi chceš říct že děti nemusí poslouchat partnerku od otce která sními žije? Nikdo se totiž nebaví o výchově, což by v tomto věku už ani nešlo. Bavíme se o dodržování pravidel. Není totiž možné abych já jako zlá macecha dle vás...delala vše a oni nic. Super že mají na výchovu maminku a tatínka. Tak to by také ta maminka třeba mohla řešit různé věci kolem děti a ne nechávat to na cizí ženě které vlastně děti poslechnout nemusí ne..
Ty s nimi ale nezijes. Žádná pravidla očividně nemáte. Nikdo jejich dodržování nepodporuje. Nejste s otcem za jedno. Na matku nasazovat můžeš,i se snažit dokázat,že jsi lepší, když ti to dělá dobře,ale to je asi tak všechno.
@andelka já ale na matku před nimi nenasazuju ani zdaleka nepíšu vše. Jen říkám že nevidím důvod proč já bych měla být zlá macecha.. Oto hůř pokud sem s někým pár dnů v měsíci a dělám co mohu a oni neposlechnou v ničem.
Obhajovat se tady nebudu. Mějte se a dík za názory.
Před nimi ne, tady ano. Že máš problém je znát. Já se nedivím, fakt chápu, jak to vnímáš. Ale to prostě takhle jednoduše nefunguje. Za svou ochotu a reakci očekávas odezvu,která nepřichází. Proč se tak snažíš,když s nimi jsi pár dní v měsíci? Proč očekávas od dětí automaticky poslušnost, když v tom nemáš podporu? Vždyť to musí být jasné,že to fungovat nebude.
@andelka proč se snažím? Je mi to líto když moje dcera má na školní večírek občerstvení aby ho přítelova dcera neměla. To samé s jinými věcmi.
Nedělám rozdíl mezi dětmi a to co chci po svém dítěti chci v daleko menší míře po nich. Pardon, ale zvednout ze země kalhotky a uklidit stůl asi není tolik co chci.
@andelka víš já jen nechápu proč mi píšeš že očekávám poslušnost když sem psala že neposlouchaji ani vlastní babičku a otce zřídka kdy. Jen sem psala že mi vadí jejich chování, přístup ke všemu a to že by se měl změnit partner v přístupu k nim vím a i sem to tady psala. Ovšem také vše neni jen ve výchově.
Tak na to bych se mu zvysoka vykašlala... Proč by měl jídlo kupovat on? Pak se s ním budete hádat, že nemyslel na Vás, co máte ráda k jídlu nebo chcete si vzít nebo Vám to sní jeho děti? To se mi opravdu nelíbí, 10.000,- je velká částka.
@2hanah za mě je tedy částka 10.000 Kč i s bydlením v pořádku.
No právě, asi jsi jediná,kdo to od nich čeká. Což je blbě,ale to ty sama bez podpory aspoň otce,nezmenis. Akorát tě to bude čím dál víc štvát.
Že tvoje dcera má občerstvení.. co je ti po tom, jak to mají jinde? Pokud tě o to nepozadaji, nepoprosi,tak to odlišuj. Oni mají své rodiče. Nepotřebují další,ani suplování. Dělat rozdíly není mnohdy špatná věc. Zvlášť když s nimi nejsi léta a ani s nimi nezijes.
@andelka tak pokud mi partner řekne : Monča bude mít besídku, ale její máma na to kašle a já nevím co se tam nosí nebo jak to nachystat... Tak jdu a pomohu jim. Jelikož přece neponese nějaké kupované bábovky. To moje dcera taky nenosí.
Vážně už to tady nebudu řešit a vysvětlovat proč jim pomáhám. 🙂
A proč by ne? To je toho. Nicméně.. požádal tě přímo, nebo jen tak naznačil a ty seš toho aktivně chytla a očekávala pak..nevím co? Já bych to taky udělala ( ovšem pokud se u nás nestíhá,tak prostě nepřinese nic a ex by to taky neřešil, většinou o tohle prosíme babičku), ale pokud by o to stálo a poprosilo mě to dítě. Ne aby na mě něco delegoval chlap,protože ví,že jsem aktivní blbec.
Ale o to přesně jde. Proč jim pomáháš? Co si od toho slibuješ? Dokážou to oni pochopit? Dokážou a chtějí ti to dát? Čím víc ty jsi vstřícná a aktivní, o to víc tě štve a mrzí,že oni ne.
@andelka moc to evidentně nechápeš.. Já nečekám nic, nechci vděk ani díky.. Ale pokud tam sem a hlídám je tak by tedy zvednout něco ze země neměl být problém ne?
PRO tvou informaci požádal mě přímo a vážně už to tady nehodlám řešit.. Mysli si co chceš..
Pro mě je normální umět poděkovat, poprosit když něco chci..
Pěkný den.
Necekas nic.. čekáš to, co ti přijde přirozené a normální. Tobě. Ale jen o tobě to není.
@andelka děkuji za poučení 🙂
Asi máš jiné představy celkově. Když chci aby u mě někdo žil a shodnu se na tom s dítětem (dětmi) tak chci aby se tam dotyčný cítil dobře a pokud ho tam nechci z nějakého důvodu tak prostě to řeknu a otec to nenabízí což by neudělal pokud to tak bylo. Já se nikam necpu, já tam nejezdím hlídat protože se nudím.. To si prosím uvědom.

@barulina máte krásné děti.. 🍀🍀🍀🍀