Funguje vztah bez společných dětí? Zkušenosti a rady.
Ahoj holky, chci se zeptat jestli tady má někdo zkušenosti... Poznala jsem před časem sympatického muže, žije 80 km od nás ( ode mně s dcerou - 15let).
Má ve střídavé péči 2 děti které jsou dle toho co jsem poznala velmi rozmazlené a mají vše na co si vzpomenou. Celkem často se vídáme a teď mi nabídl sestěhování což by pro mě znamenalo pustit pronajatý byt a jít za ním. Dcera shodou okolností jde na střední do města kde on žije. Otázka zní : znáte někoho komu takový vztah funguje když nemají společné dítě? Bojím se celkem jak by to fungovalo, kor kdyžbych žila u něj a neměla vlastně nic svého. Společné dítě mít nemohu jelikož jsem již po operaci a nemohu mít děti.
Chapu...na me by tohle tez nebylo...a miru vychovy ma kazdy clovek proste jinak, dulezity je, abys tam mela svy slovo a tatik te pred detma nepodtrhoval...
@camelinka tak to bohužel není..
Aspoň víš co a jak. Jako fakt,ne každý to dá. Můj muž poznal moje děti,když měly asi 3 a 5 let,ale 3 roky se viděli minimálně. Sestěhovali jsme se když měli skoro 6 a 8. To jsou ještě dost malé. I tak komplikace s výchovou jsou a není to snadné z žádné strany. Ale stojí nám to za to. Máš legitimní právo se na to necítit a vycouvat. Ne každý na to má, a tyhle věci jsou hodně náročné pro vztah. Ten musí být opravdu pevný a partneři schopní komunikace, vstřícnosti,i přiznání chyb a toho,že něco není úplně ok a domluvit se na společné spolupráci v životě i domácnosti.
@andelka upřímně pokud ty děti neznáš a nevíš jak to u nich vypadá tak se otom asi nemá ani význam bavit. Já mám velkou rodinu a každý svoje děti nějak vychovává, ale tohle je rodina kde si dítě dělá co chce, nemá žádná pravidla ani režim.. Kdybych mohla to tady více rozepsat tak by ses asi divila, ale bohužel i sem chodí plno lidí co znám a kterým by to došlo o kom píšu ..
Tak to fungovat nebude, se obavam 😑. Ty se prestehujes do jejich, oni nebudou hrat podle tvych pravidel, nybrz ty podle jejich a pak te z toho strejchne...
Jestli si tatik decka rozmazlil, tak ty to uz nespravis,...asi sama citis, ze to nepujde, tak bych do toho nesla, byt tebou, nebo kdybys potrebovala pocit, ze si pro to udelala vsechno, tak se prestehuj, ale byt si nech jako zadni vratka. Jestli pritel nezmeni pristup, abyste nejak fungovali, tak to stejne dlouho nevydrzis....bohuzel
Ja se spis divim, kolik z vas tu brani deti a otce a odsuzuji autorku...to fakt nemate v okoli decko, o kterym byste si rekly Tyyyvole, to by bylo neco na me🙈?
Styly vychovy sou ruzny, ale kdyz sou decka rozcapeny a zvykly na komfort, kdy muzou vsechno a nemusi nic, tak byste taky skripaly zubama 😅😉...
Takze jestli je tatik rozmazlil, autorcino slovo tam i pres snahu nic neznamena, tak je to proste velky spatny a hepy femily se nejspis proste konat nebude, ani kdyby se na hlavu postavila....🤷😑
@camelinka já ty děti mám ráda a myslím si že pro ně dělám co mohu na to že mi tady píše plno z Vás že sem pro ně cizí a chci je cepovat...
Ne nechci.. Jen chci aby na stole nebylo milion hrnků, špinavé spodní prádlo aby nebylo všude po bytě, odpadky všude v pokoji, děti celé dny jen na pc a aby když jim udělám řízky tak nevolali otci že to nejí a ten jim neposlal pizzu. To je proste nad moje chápání.. A ano děti maso jedí a i řízky jedí když sou u matky jelikož ta ač je jaká je tak jim prostě debila nedělá.
Upřímně mít moje dcera takový prospěch tak pc vidí jen z rychlíku a zase to není otom že jsou prostě pomalý nebo hloupí. Jsou jen líný a celý den u pc
Mne to vysvetlovat nemusis, ja to chapu...snazim se mit holku vychovanou (ted v puberte je to mazec a muzu jen doufat, ze ma dobry zaklad), dle veku primerene samoobsluznou a sluzku nehodlam delat ani vlastnimu, natozpak "cizimu"...zkus si sednout s chlapem a poresit, jestli by aspon ty zakladni veci po sobe mohla decka uklizet sama, jinak to fungovat proste nebude...Bud to pochopi, nebo bohuzel smula no, verim, ze je mas rada, ale byt pak nekde za policajta, nebo sluzku, bavit nemuze...
@camelinka jo to zkouším pořád, ale odpověď je ze jsou to děti a v dospělosti se nadřou dost, ale co z nich bude když nemají žádné základy? Že trpí obezitou a nemají žádné hranice jim do života nic moc nedá a on si neuvědomuje že tady nebude donekonečna a deti budou muset být samostatné a dívka bude mít jednou rodinu o kterou se bude starat. Moc to nechápu. Jejich matku odsuzuje že je líná a doma má bordel a deti k tomu vede..
Jako bych slysela znamou....deti znaji akorat mobil, mladsi z nich jde do prvni tridy, neumi se podepsat, namalovat kolecko, rict adresu nic...otec to omlouva, ze je kluk proste blbej, ale neresi to...rezim nemaji zadny a kdyz se znama snazi, tak ji pred detma okrikne...vsechno spatne proste😔
Pritom takova hodna holka, rozdala by se a stara se o ne jak o vlastni ...
@camelinka bohužel mohu říct že takový otcové se nezmění.
No prave, nezmeni...😔
Muzu vrele doporucit knizku, Proc muzi miluji potvory.
https://uloz.to/file/aPHeBNO7vgzj/sherry-argovo...
Cetla jsem ji asi 2x a jeste nekolikrat ji proletavala ocima a zvyraznovala si casti, u kterych mi doslo, ze jsou pro me zasadni. Hodne mi to pomohlo si uvedomit, jak moc jsem si sama ublizovala tim, ze jsem byla k muzum az moc "hodna" i tehdy, kdy si to vubec nezaslouzili a tolerovala jim veci, ktere bych nemela.
@katula94 to si ráda přečtu.
Tady nejde o to, jestli muže fungovat vztah bez společných děti (ten fungovat samozřejmě muže), ale pokud už teď mas výhrady k jeho dětem, tak to fungovat podle me nebude. Mluvím z vlastní zkušenosti. Každý si svoje děti vychovává po svém. Žít s dětmi, které vlastně už vychováne jsou, ale neslucuje se to s tím, jak bys je vychovala ty, je peklo. Budes se trápit, protože je převychovat nemůžeš a budou třecí plochy mezi vámi s partnerem. Na trvale bydliště má nárok i najemnik, takže nevím o co mu jde. Upřímně, já bych do toho nesla, už teď z toho nemas úplně dobrý pocit a na nej bych dala!
@andelka já taky nejsem pedant na úklid 🙂 ale v odpadcích žít nebudu a nejsem otrok
A to je dobře,že nechceš slevit a víš co ještě akceptujes a co ne. Fungovat tak, aby vám to všem v podstatě vyhovovalo chce velkou podporu otce. V tom musíte být za jedno. Jinak se zblaznis. Protože oni se nezmění. Děti určitě ne, pokud je k tomu nebude motivovat rodič.
Mne na tom tvem pripadu nejvice zaujalo to, jaky k tomu podvedome zaujimas postoj. Asi v ramci zamilovanosti a ruzovych bryli to mas ocividne nastavene "chlap je uzasny - deti strasny parchanti". Proc to nevidis spis jako "chlap, co je priserny tata, co dlabe na vychovu svych deti, sobec, co mi nechce povolit TP a neumi mne podporit". Fakt by to chtelo se na vas vztah podivat ocima realisty, fakt tak ruzovy nebude, jak si ty ted myslis...
@andelka na druhou stranu i já jsem z rozvedené rodiny, bylo to u nás různé ale nikdy jsem se takto nechovala a ne vše se dá svádět jen na rodiče.
@mary.jane já bych neřekla že jsou děti parchanti ani to nikde nepíšu a přečti si prosím pořádně co sem psala. Jsem si vědoma toho že on je ten kdo je má srovnat, ale není vše jen v něm že.. Ono ne vše se dá svést na výchovu.
@mary.jane a ten pobyt? Bože můj to je to poslední co řeším. Mám kde mít pobyt, nepotřebuju mít pobyt u něj a ani trvalý pobyt ti nedava žádné jistoty.. Lehko ti ho zruší stejně rychle jako dá..
Jsem soběstačná.
Sestra takhle žije už 20 let ve spokojeně manželství. Každý má své dítě z předešlého vztahu
@andelka To ja taky nejsu zadny pedant, neziju proto, abych uklizela, ale ani proto, abych nekomu otrocila...a mas pravdu, ze je to vizitka rodicu tech deti, jak si je nauci, tak budou fungovat, ale kdyz sou zvykli, ze nemusi, tak co by si misto hniti u pc po sobe sklizeli, nedejboze sli s necim pomoct....
@andelka Přesně tak, děti mají problém po sobě uklidit, když prijdou od táty nebo i takovou blbost jako spláchnout záchod 🙄 Už jsem přestala řesit, co dělají u nej, to je jeho věc a když řeknou "ale táta... ale u táty....", tak jen řeknu, to je u táty, tady jste u mámy. On má zase problém s jinými vecmi, které mě nevadí, třeba o prázdninách můžou jít spát kdy chtějí, zatimco u táty mají večerku (když mu záleží na večerním klidu bez dětí, umí si ho u nich prosadit), delat jim sluhu mu asi nevadí....
A můj muž je taky ten přísnější a důslednější a já ho podporuju

@camelinka práce toho sem se bála.. Jelikož děti má vážně nevychované.