Horské kolo pro manželku
Ahoj Holky! Mohli by jste mi poradit,letos budeme mít 10.výročí svatby a já bych chtěl manželce koupit kolo. Jen nevím jaké chci ji překvapit. Černé je normální s 21 převody,vaha 13,2kg a bílé/ruzove a sede ma 24.prevodu ,kotoučové brzdy,váží 14,2kg. a da se zamknout předek.Jeste jsem tam nasel jedno normalni bile/ruzove,modre ale to by jsme museli objednat.Poradite mi?Díky Michal

Záleží na co ho bude mít. Soustředila bych se hlavně aby měla správnou velikost rámu. Ale já asi nejsem standardní vzorek ženy😉 růžová se mi nelíbí (jinak si barvy moc nevybírám, koukám na účelnost), naopak bílé pásky na pláštích jsou super, pak je kolo lépe vidět. Jinak horské kolo je fajn na ježdění v terénu, ale na přejíždění např. mezi vesnicemi po silnici bych horáka fakt nechtěla. Na to také nejsou potřeba ty kotoučové brzdy, zvláště v rovinatém terénu. Na horách už by měly opodstatnění, Pokud si kolo přeje nebo má nějakou starou herku, tak myslím uděláte radost tím překvapením jakýmkoli kolem🙂 Zamykací vidlice je fajn, sváteční jezdec to ale neocení. Pokud je třeba s kolem nějak manipulovat (nakládání do vlaku, domácí věšák na kola, překonávání pár schodů, ...) tak bych se zaměřila na co nejnižší hmotnost kola. Mám cesťáka a při jízdě do práce nalehko v duchu nadávám a chtěla bych klidně starýho dobrýho favorita, hlavně aby kolo bylo lehčí a mělo na silnici tenčí a hladší pláště.
Díky za radu holky,vezmu ji teda to černý s byli mi pásky.Dik

Za mě to černý, na bílé jde vidět každý škrábanec Sice se mi nelíbí ty černobílý pláště,a le to se časem stejně ojede. Zkus k tomu pohledat dres v barvě a pak to bude super