icon
Strana
z3
radka35
1. kvě 2016

@marcicek84 vláda a EU rozhodne?Tak proč z celé slavné EU nevypadneme a ta Vláda se taky dá za pár měsíců změnit.Nebo ne?

marcicek84
1. kvě 2016

@radka35 no tak jestli si myslíš, že to "vypadnutí" bude tak jednoduché, tak jsi asi zcela mimo, pokud jsme smluvně zavázání určitě bychom se zadlužili jen za ty slavné evropské fondy, tak, že bychom se nedoplatili...uričtě tam budou nějaké sankce atd. a jednoduché odejít nebude, vždyť ani krachující Řecko tam pořád je 😀 a Anglie, nevím už jsem zase viděla články, že mínění lidí se obrací, takže kdo ví jak to tam dopadne...

radka35
1. kvě 2016

netvrdím,že by bylo jednoduché.Ale taky uvedu příklad první co mě napadne-kolik firem u nás zkrachovalo a následně zemědělců jen díky nařízení EU kolik můžeme vyrobit cukru.Měli jsme jako stát cukr jako výdělek,teď ho dovážíme za draho z unie.Co energie?Poč musíme za levno vvyvážet do Německa a za draho od nich zase kupovat tu co spotřebujeme?Jasně,fondy jsou fajn,ale víme,kolik do nich musíme přispívat a kolik z nich nakonec dostaneme?Nevím,ale krachující Řekové-nejsou tam právě proto,že chtějí ještě co nejvíc získat na "záchranu"?Nejsem politik,jen říkám co si jako obyčejný pracující myslím.Co mě konkrétně unie přinesla a přináší?Co z unie prospělo mým dětem?Nějak mě nenapadá žádný příklad.Nechci se hádat,jen říkám co si myslím.Tak mě za to nekamenujte 😉

marcicek84
1. kvě 2016

@radka35 - tak to co popisujete je vliv tunelování a rozkrádání a pak u některých firem komunistická propaganda (ne všechno na tom bylo tak dobře, jak se veřejnosti říkalo), prostě obyčejný člověk věděl jen to, co se prosáklo, je to hodně složité téma, teď to rozhodně není idálně nastaveno, ale aby se něco změnilo museli by do politiky normální lidé, ty tam však nikdo z vládnoucích stran nepustí, takže toje nereálná představa celý ten odchod z EU

alalas
6. kvě 2016

Nigel Farage: EU skutečně na nic nepotřebujeme

https://www.youtube.com/watch?v=_TsTkSTH7K0

Nigel Farage: Volný obchod máme i bez EU

https://www.youtube.com/watch?v=2AFTvK_3QS8

-můj názor na eu tu celkem dobře říká N.Farage (pokud někdo staví výhody eu na obchodu) a jen bych doplnila že jednou Klaus řekl že při vstupu do eu státy podepisují smlouvu ve které není zádnými body/podmínkami ani požadavky upraveno případné vystoupení z tohoto spolku (a proto by už z právního hlediska velmi zvažoval do takového spolku se upsat!! (nevím zda hlasoval pro nebo proti) a protože je ekonom tak jmenoval spousty dalších bodů které z ekonomického hlediska nejsou výhodami ale spíše opakem! (
Utečenecká politika EÚ - R. Sulík pre Morgen Magazin

https://www.youtube.com/watch?v=6vmmGtqfGn8

(a zde je pěkně vysvětleno že eu je spolek založený na smlouvách/dohodách a a zákonech a ne na SOLIDÁRNOSTI -jak se nás ted snaží přesvědčit třeba německo nebo jiné země kterým teče do bot!! -snaží se vnutit povinnost přijímat uprchlíky na základě kvot které prosazují na zálkadě solidárnosti se zeměmi které mají více příchozích.ale eu je spolek o smlouvách a ne o solidárnosti.
-a kdyby bylo finančně tak výhodné v eu být tak každý rok by se dělalo vyučtování a veřejně by se s tím všichni politici chvástali kolik přesně jsme v plusu! (zatím se mi zdá že tam nalijeme peníze a pak milostivě čekáme a píšešme žádosti na to kolik a na co vlastně dostaneme "přispěno" zpět. ) protože dotace jsou jen příspěvkem-nebo se pletu a někde hradí plnou částku projektu?

alalas
9. čer 2016

@marcicek84 někde jsem četla že před zvolením se ukazoval a nechával fotit v doprovodu "nezahalené" manželky a po zvolení už jeho paní prý chodí zase "zahalená" ..neví tu někdo jestli je to pravda?? (prý stejný postup zvolil i turecký prezident před svým zvolením ...po zvolení už měl zase "zahalenou" manželku.. )

alalas
25. říj 2016

tak tohle je hooodně zajímavý rozhovor a zajímaly by mě argumenty všech lidí kteří "migraci národů" doposud podporují. já sdílím názor pana """Dan Schueftan"""
Nekompromisní Dan Schueftan - Arabové jsou nebezpeční, nepouštějte je sem

https://www.youtube.com/watch?v=KqqcDQWNodM

Publikováno 18. 10. 2016

Čím víc lidí přijmete, tím víc jich bude chtít přijít, ve světě jsou stovky milionů lidí, kteří potřebují pomoc. Arabové jako kolektiv jsou nebezpeční, nepouštěl bych je dovnitř, nebo se jednou probudíte a už nebude žádná Evropa, říká izraelský bezpečnostní expert Dan Schueftan. Jeden extrém, tedy otevření náruče uprchlíkům, podle něj může vést k druhému extrému – nárůstu radikální pravice. Jako Čech by prý raději přijal migranty z Ukrajiny než ty z Afghánistánu. Schueftan tvrdí, že všechny státy v arabském světě jsou nefunkční a nemají budoucnost. Většina sil v regionu jsou podle něj grázlové a chovají se barbarsky,..atd

Strana
z3