icon

Inspirace po rozvodu: Jak zvládnout změnu životního stylu?

14. říj 2022

Budu se rozvádět. S dětmi si hledáme byt a nejdýl od listopadu budeme pryč. K rozvodu to směřovalo delší dobu, ale ani jeden si nechtěl připustit pravdu. Nehádali jsme se (asi bohužel), prostě všechno vyšumělo. Plánovala jsem dát malého na jaře na zvykačku do školky, vzít částečně práci (udělat si školení a pod) a soustředit se na školu (dělám NMgr.). Užít si poslední prázdniny a od září pěkně všichni na "značkách", práce školka.
Všechno je jinak. Přišel impuls k rozvodu. Mě naštěstí vezmou na půl úvazek do práce s možností HO (=ideál). Pro malého hledám dětskou skupinku.
Ale co mě trápí je to, že to nemůžu všechno vnitřně zkousnout. Mám dny, kdy je to dobrý a plánuju čemu se budu věnovat a dny, kdy si říkám, co budu sama večer dělat. Mě by zajímalo, kdo si prošel něčím podobným, co jste začali dělat třeba jinak nebo čemu jste se nově věnovali? Chci to jako inspiraci. Potřebuju přemýšlet o něčem jiným a ne jak budeme sami o Vánocích. Ikdyž k tomu mám taky jednu otázku. 😁 Jak dáváte dárky pod stromek? Doteď je tam dával manžel a já jsem zabavila kluky. Ale sama nevím 🙁 Chtěla bych, aby věřili... Je jim 2 a 5.

andelka
14. říj 2022

Naši věří pořád ( nebo chtějí věřit), dárky dávám já s babičkou,když manžel bere děti ven vyhodit smetí a koukat do osvětlených oken. Máme je v krabicích v pokoji kde je stromek.
První dvoje vánoce jsme trávili společně. Ex přišel na večeři a přinesl dárky, jestli si pak bral děti k sobě už nevím. Rozvedli jsme se v listopadu. Odstěhoval se v květnu. Takže po rozchodu to byly troje vánoce. Těch pár hodin jsme to zvládli. Ještě s námi bývá moje mamka. Nikdy jsem nebyla na vánoce sama s nimi. Takže dávání dárků nebyl problém.
Teď to máme tak,že každý štědrý den jsou se mnou,a na pohádku jdou k tátovi do 26.12.

20190418
14. říj 2022

Po rozchodu jsem slavila Vánoce u rodičů, takže dárky dával děda. Jinak, ja si ty první měsíce užívala, ta nabitá síla, svoboda, pohoda. Nebyl úplně čas na nudu. Pak když jsem se trochu nabažila, tak jsem si vymyslela projekt. Cestování s dětmi. Nemám povahu na nějaké zveřejnění, ale zaregistrovala jsem si doménu, udělala web, v týdnu plánovala do nejmenších detailů výlety, pak o nich psala, třídila a upravovala fotky. Prostě projekt....abych se po večerech neuchlastala 😁

autor
14. říj 2022

@20190418 taky plánuju s dětma cestovat, co to finance dovolí. Já zatím plánuju protřídit fotky a udělat dětem album. Na to pořádně nebyl čas. Poslala bys mi doménu do zprávy, když bych napsala? Chtěla bych nějakou inspiraci, hlavně teď v zimních měsících. Přijde mi, že jezdíme hodně to stejné.
Na Vánoce k našim nechci, vím že by to bylo horší než být sama. Uvidíme, co tatínek... Ale ráda bych měla připravenou nějakou variantu jak to udělat, když budu sama...

andelka
14. říj 2022

Jedině dat to tam předem, už v noci. A pokoj zamknout a už tam nechodit ( aby se nevyplašil Ježíšek).

20190418
14. říj 2022

Nn, nepošlu... To bylo jen tak pro mě, myslím že ani není nastavená veřejně. Ona jedna věc je jet na ten výlet a druhá ho plánovat. To mi právě vyplnilo ty večery před tím.

jancazao
14. říj 2022

Bydlíme v bytě 2+1, já a 2 děti. Dokud byli menší, dala jsem je do vany a mezitím dárky pod stromeček. Když už to nešlo, dcera a syn, šli jsme večer na hřbitov a jak jsme vyšli ven, chtělo se mi na WC 😃😂 čekali na mě před domem a já dala dárky pod stromeček.

missbufy
14. říj 2022

My si vzdy cistime zuby po veceri a mezitim pod stromek Jezisek nanosi darky. Deti jsem zavrela do koupelny, aby si dlouho cistily zuby a rekla jsem jim, ze musim jeste rychle uklidit stul v kuchyno-obyvaku protoze jinak tam Jezisek neprijde. Pak jsem sla za nimi do koupelny a spolu jsme sly objevit darky pod stromkem 🙂 Deti si nevsimli, ze stul zustal stejne neuklizeny jako predtim 🙂

autor
14. říj 2022

@missbufy čištění dobrý 👍 ale u nás se mu snaží vyhýbat, takže by ve vteřině byli pryč 😁
@jancazao procházka mě napadla, ale dvoukeťáka nemůžu nechat venku 🤷🏼‍♀️ jedině vana... 🤔

zuzanka_13
14. říj 2022

Vánoce - My jsme vyhledaly Ježíška v pokojíku,a já šla vyhledat do loznice, holky zůstaly tu chvíli v pokojíku samy ( řekla jsem jim, že nesmí do obýváku chodit, protože by vyplasily Ježíška a třeba by utekl a nic jim tam nenechal - což ta starší pochopila, mladší byla miminko) a já rychle hodila dárky pod stromek (měla jsem je vedle v gauči v úložném prostoru) a frcela za nimi a pak jsme šly společně ke stromku.

A k tomu jak píšeš že radši budeš sama s dětmi než u vašich - úplně chápu, já to tak měla taky, dvoje Vánoce jsme byly samy, a loni jsme nakonec byly u našich a musím říct že to bylo úplně super ...takže třeba ještě pouvazuj, ono je fajn když to chystání se rozloží mezi více lidí, že všecko nevisí jen na tobě, a i s těmi dárky je to pak snazší, když je tam více dospělých...
A celkově jak zvládnout situaci po rozvodu - úplně moc neporadím, sama se v tom občas slušně placam, ale obrovský hnací motor jsou děti ..

ito
14. říj 2022

U nas tradicni koupani po veceri ve vane s penou ... dvere jsem mela otevrene a casto kontrolovala. Darky nachystane ve velke krabici a rychle prendat pod stromecek. Nahrala jsem si zvuk zvonecku na mobil a nastavila jako zvoneni budiku .... takze jsem i s detmi cekala az jezisek zazvoni ... ;)

vladenkamaminka
15. říj 2022

@ito dělám to úplně stejně, po večeři do vany a mezitím rychle s krabici dárků to vysypat pod stromek ☺️

anita003
16. říj 2022

Tak u nás se vždycky dávaly dárky pod stromeček v noci a my jsme je tam ráno běželi obdivovat a motali se kolem nich celý den a různě potěžkávali a odhadovali, co v nich může být a po večeři jsme je rozbalili...

magicaetezzz
16. říj 2022

Já jsem oficiálně 4 měsíce samoživitelka. A i teď mám dny, kdy mi vše šrotuje. Jsou věci, přes které se nějak nemuzu přenést, například, ze odešel i když měl doma 3 měsíční miminko. Řekla bych, ze je to normální s časem se to zlepší. Mě teda zaměstnávají děti, hlavně malej loupežník. Ale aby to na mě nepadalo, tak jsem se rozhodla, ze se naučím německy, ať mám za ty necelé dva roky lepší šanci najít práci. Dělám po večerech resty - takové to “až budu mít čas”, takže jsem probrala skříň sobe i dětem, uklidila sklep, apod.
Snaž se těšit na nový začátek, stehovani, vybavení a zvelebení nového bydlení.

nejtik
16. říj 2022

A co takhle děti zabavit úkolem namalovat Ježíšku obrázek. Jeden čas když byla dcera malá malovala Ježíškovi pohlednice

lacehea
17. říj 2022

kdyz jsem byla mala a verila na jeziska, tak se pokojicek myslim, uz dopoledne zamkl.
Stromecek byl v detskem pokojicku, abychom jeziska nerusili.
Proste, kdyz mne nejak zabavili, tak se to stalo.
U nas to bylo dokonce tak, ze jsem stromecek ani nezdobila, ale videla ho az rozsviceny vecer.
To byl zazitek, to bylo rozcileni, jestli neco dostanu.
Asi mne babicka s dedou vzdycky vzali na prochazku, aby ho nazdobili.
Kdyz to nejde, tak jde urcite najit moment, kdy se pokojicek zamknout da a rict, ze Jezisek si ho proste uz zamkl, aby mel klid, az prijde, rozsviti se svetylka.....😇

autor
17. říj 2022

Děkuju za komentáře. Nějak to vymýslím. Já ještě nejsem odstěhovaná a proto se v tom doma tak plácám a docházejí mi další a další věci... Je to fakt těžký, psychicky. Strašně mě to mrzí kvůli dětem, že nezažijou celou rodinu. Navíc vědomí, že všechno skončilo po 6 letech manželství, 2 dětech, spousty zážitcích... Že už pro něj nejsem dost dobrá...