Jak blokovat stránky s pro děti nevhodnou tematikou?

slunicko78
7. únor 2019

Ahoj poprosila bych vás o radu-potřebovala bych na telefonu mého syna zablokovat možnost prohlížení stránek s nevhodnou tematikou, ideálně i pokud nelze něco takového nastavit pro nevhodná videa na YouTube. moc děkuju za rady.

konidana
7. únor 2019

@slunicko78 ona nějaká možnost je hned v základním nastavení během aktivace telefonu. Pak už nevím

slunicko78
autor
7. únor 2019

@konidana aha, tak to jsme nic nezadali

gracinka7
7. únor 2019

Já se obávám, že se dá zablokovat jen celá webová stránka a ne jen některá videa

denadena16
7. únor 2019

Mělo by to nějak jit v nastavení přímo YouTube.

slunicko78
autor
7. únor 2019

@denadena16 tak jsem to prozkoumala a na you tube v nastavení se dá zapnout tzv. Omezeny přístup. Samozřejmě to není 100% a jakmile na to dítě přijde, jednoduše si to zase povolí zpět . No ale alespoň neco. Na další weby jsem zatím nic nenašla.

konidana
7. únor 2019

@slunicko78 jinak existuji ruzne aplikace na rodicovskou kontrolu a tam lze zadat take ruzna nastaveni ci omezeni. Ja jsem chvili zkousela parentalcontrol. Nez si to dcera odinstalovala😅 Doporučuji si zaplatit službu nastavení telefonu někde u odborníků.😉

makronka222
7. únor 2019

Tak se na to nepodiva na svym mobilu, ale podivaj se na to v mobilu u kamose...

thalia
7. únor 2019

Každý kanál na YT můžeš jednotlivě zablokovat, v položce Informace a kliknout na vlajku. Ale musíš to furt kontrolovat a sledovat, co se mu tam nabízí. Naši nemají blokováno nic, i když občas se mi nelíbí, na co koukají. Ale preferuju spíš vysvětlit, proč na to nekoukat. Tedy vysvětlovat, vysvětlovat (ať se jim to dostane do hlavy), zkrátka osvěta - ne jen prostě zablokovat. To je jen dočasné řešení.