Jak často berete vážně knihu, film, seriál?
Jak často berete vážně knížku, film, seriál, s otázkou,
co autor chtěl říct nebo co přesně to říká vám? Setkávám se nyní s názorem, že Forrest Gump jako film (ne původní kniha), je prý konzervativní propaganda trošku. (Myslím, že každý film je propaganda, jestli chce nebo nechce)
že prý Jenny byla napsána tak abychom viděli, že je velmi špatné
- volně cestovat
- mít vyzývavější zaměstnání
- zkoušet drogy
- nevdát se hned, mít více partnerů v životě
- být proti válce
Forrest nám ukazuje, že je správné
- poslouchat autority
- přidat se k armádě, bojovat za svou zemi
- viset celý život pouze na jedné ženě
- vystudovat
- věřit v boha.
To, že Hvězdná Pěchota je satira kritizující fašismus mi také v pubertě jaksi ušlo,
v kině jsme s rodinou mysleli,
že "obyčejné sci-fi" .... teď myslím, že obyčejné sci-fi ale neexistuje.
@anonym_autor tyjo, já jsem od Heinleina přečetla úplně všechno a tou kritikou fašismu bych si nebyla vůbec jistá, naopak mi přišlo, že až skoro nezdravě obdivuje tyhle vojenské režimy, pořádek atd.
Nad tím, co autor chtěl říct, se snažím přemýšlet, někdy si užiju jen zajímavý příběh, někdy přemýšlím víc
Zajímavé, tak např. já jak u Jenny, tak u Forresta viděla hlavně to, jak moc náš budouci život ovlivní naši rodiče...
Zajímavé, tak např. já jak u Jenny, tak u Forresta viděla hlavně to, jak moc náš budouci život ovlivní naši rodiče...
@eviicka to ja taky, Forrest porad vzpominal co mama řekla, Jenny byla otcem zničená...
Nám zase říkali, že Švejk vlastně tu hloupost jen předstírá a díky tomu proplouvá nástrahami války, takže vlastně je hodně inteligentní.
Mně to připomíná starý vtip:
Co je napsáno v knize: Dveře jsou červené
Výklad učitele: Autor červenou barvou chtěl naznačit svůj vztek a vzdor a dveře jsou pomyslným portálem do...
Co tím autor skutečně myslel: Prostě to jsou červené dveře
Nad něčím se prostě moc přemýšlí...
@sigyn já skoro brečela pri citátu Švejka: "Nestřílejte! Vždyť jsou tady lidé!"
... lepší motto proti válce neznám.
ano, ty červené dveře, to je třeba i Tolkien. on říká že Pán Prstenů vůbec není metafora pro 2 světovu válku.jenomže většina fanouškou v ní tohle viděla. v 50tych letech určitě. Nebo Joss Whedon říká že ho fanoušci presvědčili, že Faith je zamilovaná do Buffy, i když on tohle heřečkám tak hrát nenařídil
Jožko, ty už chodíš trollit i na český koník? Protože na Slovensku si tě už lidé nevšímají. Hned jsem poznala tvoje příspěvky – konspirační teorie, pseudoúvahy. A je super, že si ještě dáš tu práci to přeložit do češtiny. @malinkajozka forever
@anonym_autor vážne? Vážne? To vážne Jožko?
Taky mi prijde, ze to zavani konspiracnimi teoriemi..
@barumrallyebum na Slovensku už všem leze na nervy svými pseudouvahami, tak se přesunula sem. Ona se zasekla v minulosti a řeší křivdy z mládí a dětství. Je to přitom jen čtyřicátnice, ale chová se jako šedesátnice. Trochu je mi jí líto.
@sigyn já skoro brečela pri citátu Švejka: "Nestřílejte! Vždyť jsou tady lidé!"
... lepší motto proti válce neznám.
ano, ty červené dveře, to je třeba i Tolkien. on říká že Pán Prstenů vůbec není metafora pro 2 světovu válku.jenomže většina fanouškou v ní tohle viděla. v 50tych letech určitě. Nebo Joss Whedon říká že ho fanoušci presvědčili, že Faith je zamilovaná do Buffy, i když on tohle heřečkám tak hrát nenařídil
@anonym_autor Tolkien je mnohem vic nez metafora na 2.svetovou. urcite ho to ovlivnilo, coz on myslim ani nepopira, ale Tolkien pracoval s hlubsima metaforama a archetypama. Videt v tom "jenom" metaforu jedny valky by byla vecna skoda ;)
Jinak - ten citat ze Svejka - 👍🏻
@barumrallyebum konšpirační teorie je přesvědčení, že za událost nebo jev je zodpovědná nějaká tajná, ale vlivná organizace. Konspirační teorie jsou taková vysvětlení události nebo situace, která se odvolávají na spiknutí mocných skupin, často s politickou motivací, i když podle věrohodných zdrojů jsou mnohem pravděpodobnější jiná vysvětlení.
Debata o tom, co obyčejný spisovatel nebo režisér chtěl řícť jedným dílem, není konšpirační teorie, neboť umělci většinou nemají moc, nejsou přímo v politice.
Taky s nikým nekonspirují, píšou, jak se jim líbí, a vyjadrují v dílech, co je zajímá. Nebo tak nic velkýho.
Koukni třeba o filmu Idiocracy:
Nebo analyzu Bright:
Nebo co vše je tady:
https://www.youtube.com/watch?v=-1iaJWSwUZsJožko, ty ses hecla. Tomu nevěřím. Jsi ty vůbec normální? Zjevně ne, ale to tu vidíme všichni. Nemáš nic na práci než obtěžovat lidi?
Jožko, ty ses hecla. Tomu nevěřím. Jsi ty vůbec normální? Zjevně ne, ale to tu vidíme všichni. Nemáš nic na práci než obtěžovat lidi?
@anonym_701b3b Tahle diskuse má být o filmech a knihách, ty tady obťežuješ, já normálne diskutuji o zajímavém tématu. Bojíš se ukázat tvé jméno.
Nepíšeš soukromně do zprávy.Vždyť se nemusíš zapojovat, piš přeci o svých vlastních hobby v jiné diskusi. nemusíš si všímat lidí, které baví něco, čemu nerozumíš, ani já nerozebírám téma instalatérství...
Mrzí mě moc, že tě až tak zraňuje, že někdo se rád baví o umění a záměrech nějakého díla... a že tenhle experiment o reakcech jiné krajiny takhle bereš...
Proč pořád píšeš jako anonym? A proč nepíšeš například do osobní správy, ale snažíš se udělat scénu tady veřejně?
Proč lžeš o mém životě? A o mně? Co to o tobě vypovídá?
Chceš ode mě, ukázat všechny příspěvky, kde mi někdo děkuje za pozitivní povzbuzení? A ve kterých skupinách se lidem líbí moje JPEGčka...?
To, jak jsi o mně zde napsala, je vlastně pomluva ze střední školy. Nevím, co myslíš tím, že jsem zaseknutá - já vidím, že píšeš jako velmi krutá šikanující, pomlouvavá puberťačka... a bojíš se ukázat mi tvé jméno. Nevím, v čem píšu jako 60tnička - neměl by správný stereotyp právěže být, že 60tnikom chybí staré časy?
Košpirační teorie je přesvědčení, že za událost nebo jev je zodpovědná nějaká tajná, ale vlivná organizace. Konspirační teorie jsou taková vysvětlení události nebo situace, která se odvolávají na spiknutí mocných skupin, často s politickou motivací, i když podle věrohodných zdrojů jsou mnohem pravděpodobnější jiná vysvětlení.
Debata o tom, co obyčejný spisovatel nebo režisér chtěl řícť jedným dílem, není konšpirační teorie, neboť umělci většinou nemají moc, nejsou přímo v politice.
Taky s nikým nekonspirují, píšou, jak se jim líbí, a vyjadrují v dílech, co je zajímá. Nebo tak nic velkýho.
@anonym_autor Tolkien je mnohem vic nez metafora na 2.svetovou. urcite ho to ovlivnilo, coz on myslim ani nepopira, ale Tolkien pracoval s hlubsima metaforama a archetypama. Videt v tom "jenom" metaforu jedny valky by byla vecna skoda ;)
Jinak - ten citat ze Svejka - 👍🏻
@odula Nevím, není ta druhá světová válka velká věc? 😀 Nechci si z války jako dělat legraci, jen si myslím, že lidé měli po skončení spoustu problémů se všemi možnými reálnými archetypy a postavami a v té trilogii viděli spoustu konkrétních událostí ze svých životů. Co myslíš, že je další důležitá část? Osobně nechápu, proč jsou všichni orkové oškliví a tmaví, a proč jsou všichni dobří hoši.. a dívky...tak atraktivní a bledí. Nikdy jsem nepotkala nikoho, kdo by to dokázal vysvětlit způsobem, který by z Tolkiena neudělal tak povrchního a dětinského člověka, co se týče fyzického designu postav... všichni jenom říkají, že on to nemyslel doslova, že hezcí a bledí lidi jsou dycky hodní.
@anonym_701b3b Tahle diskuse má být o filmech a knihách, ty tady obťežuješ, já normálne diskutuji o zajímavém tématu. Bojíš se ukázat tvé jméno.
Nepíšeš soukromně do zprávy.Vždyť se nemusíš zapojovat, piš přeci o svých vlastních hobby v jiné diskusi. nemusíš si všímat lidí, které baví něco, čemu nerozumíš, ani já nerozebírám téma instalatérství...
Mrzí mě moc, že tě až tak zraňuje, že někdo se rád baví o umění a záměrech nějakého díla... a že tenhle experiment o reakcech jiné krajiny takhle bereš...
Proč pořád píšeš jako anonym? A proč nepíšeš například do osobní správy, ale snažíš se udělat scénu tady veřejně?
Proč lžeš o mém životě? A o mně? Co to o tobě vypovídá?
Chceš ode mě, ukázat všechny příspěvky, kde mi někdo děkuje za pozitivní povzbuzení? A ve kterých skupinách se lidem líbí moje JPEGčka...?
To, jak jsi o mně zde napsala, je vlastně pomluva ze střední školy. Nevím, co myslíš tím, že jsem zaseknutá - já vidím, že píšeš jako velmi krutá šikanující, pomlouvavá puberťačka... a bojíš se ukázat mi tvé jméno. Nevím, v čem píšu jako 60tnička - neměl by správný stereotyp právěže být, že 60tnikom chybí staré časy?
Košpirační teorie je přesvědčení, že za událost nebo jev je zodpovědná nějaká tajná, ale vlivná organizace. Konspirační teorie jsou taková vysvětlení události nebo situace, která se odvolávají na spiknutí mocných skupin, často s politickou motivací, i když podle věrohodných zdrojů jsou mnohem pravděpodobnější jiná vysvětlení.
@anonym_autor proč píšeš česky, když jsi Slovenka? Absolútne creepy. Jseš magor.
@anonym_autor proč píšeš česky, když jsi Slovenka? Absolútne creepy. Jseš magor.
@anonym_701b3b prosím, ži a nech žít. Už mě neobťežuj. Nech mne diskutovat o knížkách a umění.
Konspiracni teorii jsem myslela ten vyklad, ne to dilo.
@odula Nevím, není ta druhá světová válka velká věc? 😀 Nechci si z války jako dělat legraci, jen si myslím, že lidé měli po skončení spoustu problémů se všemi možnými reálnými archetypy a postavami a v té trilogii viděli spoustu konkrétních událostí ze svých životů. Co myslíš, že je další důležitá část? Osobně nechápu, proč jsou všichni orkové oškliví a tmaví, a proč jsou všichni dobří hoši.. a dívky...tak atraktivní a bledí. Nikdy jsem nepotkala nikoho, kdo by to dokázal vysvětlit způsobem, který by z Tolkiena neudělal tak povrchního a dětinského člověka, co se týče fyzického designu postav... všichni jenom říkají, že on to nemyslel doslova, že hezcí a bledí lidi jsou dycky hodní.
@anonym_autor vynechala jsi trpasliky? ;) a hobity? 🙂 ty uplne nesplnujou ten popis , ze jo? a gondor? a vsechny ty super bledy a zly elfy? Amroda, treba? Plus - nerikala jsem, ze se 2 svetova neodrazi v LOTR. odrazi. Hodne. Ale neni to JEN metafora 2. svetovy. Je to mnohem vic a zasahuje hloubeji do existence, a to takovy, ktera presahuje svetovy politicky udalosti. A Tolkien opravdu neni nejakej detina s minimalnim rozhledem. Jestli nekdo trvdi to, co jsi napsala, tak akorat tak ukazuje neznalost tolkienova sveta, a tolkienova dila ( a nemyslim jen fantasy, myslim I jeho vedeckou cinnost, lingvistickou, o literature).
@anonym_autor vynechala jsi trpasliky? ;) a hobity? 🙂 ty uplne nesplnujou ten popis , ze jo? a gondor? a vsechny ty super bledy a zly elfy? Amroda, treba? Plus - nerikala jsem, ze se 2 svetova neodrazi v LOTR. odrazi. Hodne. Ale neni to JEN metafora 2. svetovy. Je to mnohem vic a zasahuje hloubeji do existence, a to takovy, ktera presahuje svetovy politicky udalosti. A Tolkien opravdu neni nejakej detina s minimalnim rozhledem. Jestli nekdo trvdi to, co jsi napsala, tak akorat tak ukazuje neznalost tolkienova sveta, a tolkienova dila ( a nemyslim jen fantasy, myslim I jeho vedeckou cinnost, lingvistickou, o literature).
@odula ono se zdá, že je to nějakej psychotroll ze slovenskýho modrýho koně, co se tady snaží dělat flame😀
@odula ono se zdá, že je to nějakej psychotroll ze slovenskýho modrýho koně, co se tady snaží dělat flame😀
@drep vypadá to tak, to jen koukám: https://www.modrykonik.sk/forum/filmy-serialy-r...
@odula jasně, trpasliky jsou celá další rasa , i hobity, a doopravdy nevím, kolik je druhu, kultur, ras, v Stredozemi dohromady. Jestli víš, napiš - já sem jenom na začátku. Jo, Tolkien opravdu neni nejakej detina s minimalnim rozhledem - jsou lidi, co tohle dílo soudí jenom dle těch filmu. taky tuhle chybu moc často dělám, soudím jenom, co sem viděla ve filmu a dávam vší vinu neboli kredit spisovateli...
@drep oh, OK. No - on i ten popis tolkiena je opravdu.. eh... . Rekneme "zjednodusenej" (/primitivni)
@odula myslím, že popis tolkiena sem ale vubec nenapsala. Jenom s sem zmínila dvě malé úlomky celéo lore. Těch teórií, o kterých často čtu všudykde... samozřejme, že v jeho knížkách jest toho omnoho víc nežli tyhle dvě veci ,2 sv válka a tmavi Orci.

Nám zase říkali, že Švejk vlastně tu hloupost jen předstírá a díky tomu proplouvá nástrahami války, takže vlastně je hodně inteligentní.
Mně to připomíná starý vtip:
Co je napsáno v knize: Dveře jsou červené
Výklad učitele: Autor červenou barvou chtěl naznačit svůj vztek a vzdor a dveře jsou pomyslným portálem do...
Co tím autor skutečně myslel: Prostě to jsou červené dveře
Nad něčím se prostě moc přemýšlí...