icon

Jak často uklízíte v bytě a jak to zvládáte?

15. únor 2022

Ahoj především těm co bydlí v bytě. Zrovna dnes mi přítel řekl, že už jsem praštěná, že furt uklízím. Já mám ráda prostě vše uklizené, takže hned jak malá si prestane hrát, jdu to hned uklidit, prach utírám ráno i večer, někdy i odpoledne, nádobí, prádlo, kos vše musí být uklizené nebo vyprané a hned zehlim a uklizim, vytiram klidně 5x denně, nevím jsem teda prastena? Já mám proste ráda uklizeno, do toho stíhám s malou jít na procházku, uvařit, hrát si s ni a věnovat se ji (pomáhá mi) ale prý bych měla brzdit.. tak nevím no😄😊
Jak to máte vy? Děkuji

Strana
z8
te_reza
18. únor 2022

@michaela1990xx no to je právě to, on evidentně nemá páru, co to je doma 5x něco poklidit, porovnat, udělat něco. Vidí jen hotovou práci a ne co je za ní. Mě třeba jednou chlap když sem byla na mateřský řekl, že je doma bordel. Byly to po bytě rozházené hračky. Utřený prach,vyluxovano,vytreno,vyprano a uvařeno už neviděl. To že jsme si mezitím hráli a byly venku taky neviděl. Řekl to jednou, protože tak vypucovano ještě nedostal.

kecupka66
18. únor 2022

No, já si tedy myslím, že tohle normální není.. 🤷‍♀️ Hlavně tě jednou klepne, až bude dítě větší..😁 Já sice nebydlím v bytě, ale v dost velkém a starším domku, takže se to nedá srovnat.. ale myslim, že v bytě bych si spíš užívala, že tolik uklízet nemusím..Náš prcek má 6 měsíců a přes den moc nespí, většinou tak po půl hodinách. A když je vzhůru, tak zase nechce být sám, takže si skoro pořád hrajem a děláme blbiny..úklid jde holt stranou..🤷‍♀️😄 Občas mě to štve, ale zase když vidím, jak se směje, tak je to milionkrát lepší, než lítat s hadrem..😊

eviicka
18. únor 2022

Ja jsem asi nějaká hyperpomala, ale vysávání mi zabere v součtu určitě 20 minut, vytírání ještě mnohem více. Vývar se mi taky pouze sám neudělá (zelenina, obrání masa), nádobí. Když dítě jí jsem u něj (nejčastěji tedy jim taky). Pokud jdeme ven, jen příprava na to teď v zimě dalších 20 minut (dvě děti)... A mohla bych pokračovat. Asi žiju v nějakém zvláštním časoprostoru, ale to co tu někdo stihne za den by mi dalo tak na týden 😀.

honatko092
18. únor 2022

@michaela1990xx chápu, já pracuju jen z domu, takže když dítě spí nebo od 21:00 do 1:00 😃

leymea
18. únor 2022

@eviicka mam to stejne 😀

nat
18. únor 2022

Je normální uklizet denně,ale s rozumem a mirou....Diteti je jedno,ze hracky uklizene ma nebo nema,zda je vytreno nebo ne...Prsch tedy utiram denne,protože jsme u silnice a kdyz jsiu otevrena okna je to des,ale vytirat 5 x denne?? To je tak k dibre k tomu,aby dite nemělo žádnou imunitu.....

teeerez
18. únor 2022

Nemyslim to zle, ale normalni mi to neprijde a nechtela bych s tebou zit :D strasne by mi to lezlo na nervy. Neni to duvod, proc to pritelovi vadi? Ja to nesnasim, kdyz si chci sednout v klidu na sedacku a cist si a nekdo kolem me behat s prachovkou na beztak utrenych policich, tak bych mela podvedomi pocit, ze me prudi. Rekni, umis relaxovat? (neodpovidej automatickym "samozrejme", ale uprimne .🙂 )

autor
18. únor 2022

@teeerez Pečlivě jsem si všechny odpovědi přečetla a děkuju za ne😀 zmirnila jsem, přítel spoko.. i já.. a teď už mohu rict ano umim, teď si relaxuji s knížkou a když je nádobí, tak je no 🙂

martiniquest
18. únor 2022

@eviicka Viz ma odpoved vyse. Nekdo rika "vysaju" a vysaje tycovym vysavacem pod stolem drobky. To ja za "vysat" taky nepovazuju. Byt mi trvá 20min a denne to vazne nedělám. Zato ten tycak behem dne vytahnu xkrat.

amenophus
30. lis 2022

Jako kdyby mi dite spalo do 9-10 a pak znova odpoledne 4 hodiny tak bych asi taky vytirala denne... I kdyz teda ne 5x denne, ale aspon kazdej den.
Ale presne jak rika @eviicka - taky bych rekla, ze zijete ve zvlastnim casoprostoru kde hodina ma aspon 80 minut a den aspon 26 hodin :D. Protoze uvarit jidlo neznamena jen postavit to na plotnu, ale nakrajet 3 )) veci, uklidit ten bordel z toho a pak untoho idealne byt, aby ti to neuteklo, nepripaliko se, nezapalilo byt a tak. A vypravy na prochazku...20 minut je u nas jeste optimistickych. Kdyz mela dcera obdobi vzdoru, bylo to kolikrat na hodinu. Hodina intenzivniho premlouvani, pomahani, hadani, utesovani, odbihani na nocnik a to vse nanovo a pri tom se nic jineho delat nedalo.

Strana
z8