icon

Jak často uklízíte v bytě a jak to zvládáte?

15. únor 2022

Ahoj především těm co bydlí v bytě. Zrovna dnes mi přítel řekl, že už jsem praštěná, že furt uklízím. Já mám ráda prostě vše uklizené, takže hned jak malá si prestane hrát, jdu to hned uklidit, prach utírám ráno i večer, někdy i odpoledne, nádobí, prádlo, kos vše musí být uklizené nebo vyprané a hned zehlim a uklizim, vytiram klidně 5x denně, nevím jsem teda prastena? Já mám proste ráda uklizeno, do toho stíhám s malou jít na procházku, uvařit, hrát si s ni a věnovat se ji (pomáhá mi) ale prý bych měla brzdit.. tak nevím no😄😊
Jak to máte vy? Děkuji

Strana
z8
michaela1990xx
17. únor 2022

@janina228 to je fakt, něco na tom bude 😊

honatko092
17. únor 2022

@michaela1990xx musím se zeptat, jak dlouho spí syn ořes den a v v noci?

megi89
18. únor 2022

Když jsem byla na rodicaku, tak jsem uklizela denně... Prach denně, vysavat 2x denně. WC denně umýt, ale co jsem začala chodit do práce, tak vysavam 2x týdně a prach utru také 2x týdně, k tomu wc a koupelnu. Jo a vytiram jednou za týden, někdy i později... Pro někoho cune, vím. Ale je mi to jedno. A peřiny prevlekam v zimě dyl. Co 3 týdny. Ale když je teplo a sluníčko, tak jsem schopná je prát co týden.

sarkoc
18. únor 2022

Každý den uklízím tak jako běžně, aby mohla kdykoli přijít návštěva a necítila jsem se blbě...a i pro nás samozřejmě, mám ráda uklizeno. Ale třeba v koupelně otřu zrcadlo, umyju umyvadlo, klidně několikrát denně dle potřeby, to je otázka dvou minut, ale pořádný úklid "se vším všudy" jednou týdně...radši jsme s dětmi venku nebo někde něco podnikáme 🙂

saruka6611
18. únor 2022

Tak ji uč, že se v botech dál nesmí. Kdesi jsem četla, že děti do 2 let jsou jako houby. Vše se rychle učí. Jinak znám ženy, které až děti byli větší litovali, že svůj čas strávili víc uklízením. Tak když spí, tak třeba můžeš vymýšlet hry, výlety kam si zajedete. Já třeba, když měla jít malá spát a já nic extra nemusela (to co nepočká) tak jsem ji dala fo kočárku, vzala psy a šla na 2 - 3h na procházku do přírody. Větší relax, jsem s dítětem nezažila. Ale na druhou stranu chápu, že když si sní hodně sama a jste v bytě, tak se snažíš zabavit aspoň nějako podle sebe. Já jsem v baráku a upřímně bych v bytě nemohla být. Ale někdo to má zase naopak a chápu to. 😉 Každopádně zkus udělat příteli radost a trochu zvolni. Chlapy totiž nemají zrak na bordel. Můj mi říká, že máme doma uklizeno, když jdu uklízet drobky, rozházené oblečení a nějaké pozůstatky hraček. A taky mám rád doma uklizeno, ale už mám dvě děti a když jedno spí, tak se snažím věnovat zase druhému. Takže buď uklidím večer, nebo si v mezičase musím hodit vrtuli do zadku.

saruka6611
18. únor 2022

Holky, a jen tak pro zajímavost. Kolik platíte za vodu a energie? Já se teda necítím jako čuňe, když vytřu jednou za pár dní. A povlečení peru po měsíci, někdy i dýl. Já jen, že se pořád někde povídá o nedostatku vody, tak se snažím podle toho tak chovat. Ale toť jen můj sobecký názor 😉

lucieevita
18. únor 2022

Tak já také hodně uklízím. Musím říct, že holky mají pravdu ve 13. měsících neudělá takový nepořádek jako teď v 22. měsících. I co se týče hraček - období, kdy si to nechce uklízet navíc sama, protože si s tím chce pořád hrát a ne se jít koupat třeba 🤦 mám ale velký dům a přes jaro-podzim mám ještě zahrádku a na ní dvě kočky. Navíc topíme v krbových kamnech, takže 3x denně vysát hlavní prostor a 6x zaméct u kamen je normálka. Jsem ten z bláznů, který vysává i u baráku verandu -venku ob den. Ale zase můžu to klidně vynechat a i jiné věci, třeba větší vaření, pečení - jsem celiak, peču často i pečivo. Ale ve tvém denním režimu nevidím žádné kroužky, herničky, návštěvy.. takže prach utřu, když je čas, vytírám, když je čas a peru, když je čas..tak 3x týdně tyto činnosti. Když malá spí po obědě. A rozhodně to tu mám stále uklizené, jakobych čekala návštěvu. Myslím, že i 2x denně utírat prach je vážně moc. Ten čas se dá líp využít, nevím kolik ti to zabere. My máme jedno dopoledne kroužek, jedno odpoledne herničku a 2-3x do týdne nějaké návštěvy, my tam oni sem.. takže to vůbec není v tu dobu čas uklízet, když ani nejsem doma😂a večer už nikdy neuklizim. Jen po večeři nádobí a zapnu myčku. Večer patří přece vám a manželovi. Dát si sklenicku, popovídat, společná vana, hezká večeře, film, sex.. někdy jen se najíst a usnout samozřejmě 😂 ale ne uklízet, to by mě zabil 🤪

martiniquest
18. únor 2022

@michaela1990xx Z toho, co pises, tak veskery svuj volny cas travis uklidem? Nemas zadne zaliby? Bylo by mi lito nejit si zabehat, neco usit, namalovat, kouknout na serial. Ja to prvni dva roky rodicaku mela stejne jak ty píšeš a jsem moc rada, ze jsem se misto uklidu zacala venovat predevsim sobe.

te_reza
18. únor 2022

Koukám, kolik lidí je posedlých úklidem. Jednou týdně velký úklid, zbytek běžný a i tak mám pocit, že nedělám nic jiného, než něco uklízím. Bych se upřímně posrala, denně po práci 2-3 hod lítat s hadrem a drhnout podlahu a hajzl. Sem ráda, že už během mateřské mě tohle přešlo a místo vytírání se jdu radši projít 😂

martiniquest
18. únor 2022

Jeste bych se v diskuzi pozastavila nad jednou veci. Někdo pise, ze vysava 2x denne nebo po kazdem jidle uklidi kuchyn. Ja třeba byt vysavam 20 min a vysavam ho jednou tydne, ale xkrat denne poustim tycovy vysavac, ktery mam po ruce v chodbe, a prejedu s nim mista, kde jsou viditelne drobky. Tim padem vysavam treba 4x denne, ale nebudu to psat, protoze pro me by to znamenalo vysavat cely byt, tzn 4x 20 min. Stejne tak uklid kuchyne. Je pro me automaticke po kazdem vareni setrit indukcni desku hadrem (trva to 3 vteriny), stul po jidle, nadobi do mycky. Ale tomu vazne nerikam uklid kuchyne. Uklid kuchyne je pro me komplet umyti povrchu, skrinek, vyskocim na schudky a setru kuchyn i na hornich skrinkach. To delam jednou za 3-4 mesice. Pak ale vypadam jako prase, protoze "neuklizim kuchyn" po kazdem jidle. Jen tak pro zamysleni...Kazdy pouzivame ruzna pojmenovani ruznych cinnosti.

sorboni30
18. únor 2022

5x denne je prehnane.. je to nemoc. Mas uklidit jednou denně poradne a pak smitka vysat nebo zamést. Zbytecne se okrádás o cas který můžeš věnovat detem nebo jinak. Tvuj muž má pravdu. Mit ráda pořádek je jedna věc, ale tohle je extrém. Ten chlap si pak musi pripadat jak na sterilce nesmi se ničeho dotknout abys zas nebrala hadr do rukou.. zvolni a co nejdriv! 😉

te_reza
18. únor 2022

@martiniquest hlavně když jde pak člověk do práce a hákuje 8 hodin. Přijdu domů ve 4, v létě nebo když je hezky v 5-pul 6 a ta představa, že jdu honem honem něco pucovat mě úplně děsí 🤣🤣🤣🤣 a jo, i když tam nejsme, tu je vidět smítko, támhle leží oblečení, hračky nebo je někde flek. A nechává mě to úplně chladnou 😂

martinka0209
18. únor 2022

Tohle už je teda na mne moc,uklízím 1 x týdně někdy jednou za 14 dní ,ale zase vysávám dle potřeby,nejvíce uklizeno mám ,když má přijít návštěva 😄

bramarfi
18. únor 2022

@martiniquest Přesně! Ono je to i o vnímání samotných pojmů. Mám to stejně jako ty 🙂

dixi86
18. únor 2022

Takže prospí dost významnou dobu i přes den. Dokonalý dítě. To bych taky nevěděla, co s časem. Dost často totiž děti vstavají v 5ráno a nespí až třeba do 8,9 večera a přes noc taky žádnej šlágr.

michaela1990xx
18. únor 2022

@honatko092 Dopoledne hodinku a odpoledne hodinu a pul. A vnoci se budi většinou jednou, ale jsou i noci, kdy ja to častější, treba když lezou zuby.

michaela1990xx
18. únor 2022

@martiniquest Jak sem psala výše, každý víkend chodím večer ven. Mam na to vyhrazenou sobotu. Zítra večer mam bowling. Jezdíme plavat se synem, pak jezdíme na Trdlohrátky (kroužek pro deti), hodně čtu, chodíme denne ven a na dětské hřiště. Do toho i stíháme návštěvy. Podle me se to stíhat da. Ale jak uz sem psala, moc nespím.

michaela1990xx
18. únor 2022

Me prostě deprimuje, kdyz sou drobky, kdyz je někde šmouha. Ale nevadí mi kdyz dojdu k někomu a je někde neco, to mne nechá chladnou, ale doma musím mit uklízene 😁 Sme velka rodina a mame hodne návštěv, takže mou zálibou je i chystani pohoštění. Ráda hostim ostatní. A pokud mi nevěříte nas denní režim, tak klidne přijedte, jste srdečně zváni a ráda vas i pohostim😊👏

michaela1990xx
18. únor 2022

Dneska třeba jsem vstavala opět v 5:30. Chlapovi nachystala svačinu do prace, vysala sem rano, zapla pračku, zapla mycku, pak sušička hotova, takže pradlo, potom mycka hotova, maly se vzbudil, nachystala sem mu snídani, mezitím co snidal sem umyla kuchyň, oblikli sme se, sli sme do obchodu, po ceste sme se stavili za tchánem na farmu podívat se na zvířátka a nakrmit holuby, sli sme dom, maly si dava akorat slofika, ja zas zapla pracku a dělám hovezi vývar. Vývar se dělá da se říct sam, takže zase neco pouklizim, vylestim zrcadla, utru stůl, ledničku, vyměním ručníky atd. Zítra bude znojemská, takže rovnou vyvar využiju i na omacku. Gulas a kus kus se zeleninou mame ze vcera, takže budem ještě dojidat. A to je ted v 10:52. Maly se vzbudi, prohrajem si, dam mu obed, mezitím zas něco uklidim, budeme si číst a prohlížet knizky. Potom chodí spát cca ve 14hod. Co spi, tak opět uklizim. Pak mame na plánu plavání. Ale neodjizdim z domu pokud neni vse uklizeno. Az dojedem dom, tak nas čeká svačina, v planu je příprava vajíčkove pomazanky a kdyz bude cas tak skořicove rolky. Malý asistuje. Pak klasika koupání atd. Az spi, tak zase vysaju a taky vytru. A potom bud TV, čtení a nebo varim na další tyden. Záleží jake máme plany. Když neco mame, tak varim ještě večer. Ale jak rikam chodím spát o pulnoci a vstavam v 5:30. Vyhovuje mi to tak.

michaela1990xx
18. únor 2022

Instagram je michaela.ss1 Tam občas někdy z naseho dne něco davam.

te_reza
18. únor 2022

@michaela1990xx v 11 něco uklidis, ve 14 něco uklidis, ráno a dopoledne si taky uklízela a večer budeš taky. To už je diagnóza, ne😅 nic proti ničemu, když ti tohle vyhovuje. Za mě je to život o ničem.

me_druhe_ja
18. únor 2022

@michaela1990xx Mě by vážně a bez urážek zajímalo, jak chceš s touhle svou posedlosti sterilní domácnosti pracovat, až budeš chodit na 8h do práce.

Jinak každej jsme jiný a tahle úchylka a závislost aspoň nezabíjí jako třeba alkohol či drogy. Nicméně i tohle může zničit rodinu. Jako každá závislost.

honatko092
18. únor 2022

@michaela1990xx Jako jo, asi se to dá, ale mě by tenhle každodenní dril asi brzy přestal bavit. Každopádně jsi dobrá, já místo úklidu mám při mateřské práci na půl úvazku a radši se věnuju jí, protože se ráda pohybuju ve svém oboru. U nás je 12:00, já jsem byla dvě hodiny s dítětem a se psem na hřišti, blbli jsme v písku, tak je po celém bytě, abych si nepřipadala blbě, tak jsem po týdnu vyleštila upatlanou TV a teď jdu s kávou na knížku 😎 Je to i o temperamentu dítěte, jestli se samo nají apod. Každá to máme jinak, a to je dobře 😊

michaela666
18. únor 2022

@michaela1990xx Před mateřskou jsem to měla podobně. Dělalo mi radost mít doma čisto a úklidem jsem si psychicky odpočinula. Nešla jsem si číst nebo dívat na seriál, když bylo potřeba ještě něco udělat. Až bylo hotové všechno, teprve jsem začala odpočívat.
Po porodu přišla facka jak hrom. S malou najednou nebylo tolik času na úklid, chtěla jsem se věnovat jí. Hrozně mě rozčilovalo, že musím pustit pračku, umýt koupelnu, vysát nebo umýt nádobí. To si tak chodím s plačící dcerou na rukách a čekám až usne, abych mohla uklízet...A dost!!! Rozplánovala jsem si jednotlivé práce do celého týdne, každý den něco a čas využívám pro sebe a rodinu. Doma bordel není, nečekaná návštěva uvidí akorát provozní nepořádek a hračky roztahané přes kuchyň a obývák.

Připadám si divně. 😃 Jsme 2 dospělý a roční dítě. TÝDNĚ peru 3 pračky + 1 za 14 dní ložní prádlo a ručníky. ( ručníky měním častěji). Malou převlékám i 3 krát denně, protože u jídla se snaží uškrtit na bryndáku nebo pleně. Každý den nosíme čisté oblečení. Nemáme sušičku, takže klasika sušák...Pokud nejste početnější rodina, kde to prádlo proboha berete? 😃

michaela1990xx
18. únor 2022

@me_druhe_ja Jak uz jsem psala, az budu chodit do práce, tak to třeba zvládat nebudu. Předtím jsem to pri práci zvladala, ale byla sem bezdětna. Ted to mam takto, ale neříkám, ze to za rok bude stejně. Ale mne to vyhovuje, chlapovi taky a malý rozhodně nestrada, on je samozřejmě na prvním místě. Kazdy to ma jinak😊 Nejsme vsichni přece stejní. Určitě i mame různé názory na výchovu deti a spoustu jiných věcí.

michaela1990xx
18. únor 2022

@honatko092 Presně tak. Úplně souhlasím. Me úklid uspokojuje, je to takový i druh relaxu pro me 😀 Každého uspokojuje něco jiného a tak i děla člověk tu činnost proto, aby byl spokojeny. Ale narovinu si myslím, ze u dvou deti bych to nezvládla.

te_reza
18. únor 2022

@michaela1990xx tak bodejť by to chlapovi nevyhovovalo, viď. Po baráku lítáš evidentně jenom ty a ještě mu děláš svačinky 🤣 dělá něco? Pomůže ti s něčím? Mě tohle přijde jako cesta do pekel. V práci zjistíš, že se ti den doma smrsknul o 8 hodin méně a všechno děláš sama. Říkám to proto, že když sem byla doma, většinu věcí jsem zastala já a po nástupu do práce se z toho mohla posrat, protože se do tý doby doma všechno záhadně udělalo samo. Toho drilu a nervů, než chlapa napadlo vynést koš, hodit prádlo do pračky, nádobí do myčky....

michaela1990xx
18. únor 2022

@honatko092 taky bych chtela jit na pul uvazku do prace, kdyby to šlo, ale neměl by mi kdo hlídat. Babicky i dědove jsou pracujici. Svou práci mam rada, ale zase na druhou stranu pohybovat se tam v této době a mit male dite doma, je asi na pováženou.

michaela1990xx
18. únor 2022

@te_reza Urcite mas pravdu, protože toto slýchám často i od kamarádek. Je teda fakt, ze zase dělá kolem baráku, ale doma teda nepomáhá. Vim, ze chlapi od kamarádek doma klidne i vysajou a mojeho by to ani nenapadlo.

michaela1990xx
18. únor 2022

@honatko092 Nebo teda hlavně chlapovi se to moc nelíbí, ze bych mela jit do me byvale prace v této době a vůbec se tam někdy vracet. Ale ja si nedokážu představit, ze bych pracovala někde jinde.

Strana
z8