icon

Jak chránit fenu a kočky před rozrušeným psem?

aiduska1
18. led 2024

Ahojky mam fenku mopslika , ktora sa uz moc hara ze vonku akita je uz na totalku zblazneny . Vecer zavija bucha do dvery bojim sa ze sa dostane dnu postavi sa na zadne kuka do okna , bojim sa o nu a este k tomu o macky ze im nieco spravi moc macky on nemusi. Predtym to bolo normalne haranie co teraz zacala tak moc silne , ja som ju chcela dat vykastrovat len sa bojim o nu ked 9 kg ze sa jej nieco stane. Ďakujem

l_
18. led 2024

Akita je tvoje?

glimmer
18. led 2024

myslím, že uklidnit psa u háravé feny, nejde bez pořádného výcviku ... můj pes je schopný okolo háravky projít a nevšímat si jí. Ale byla to práce od jeho puberty a drsnější výcvik. Pokud u fenky nechceš štěnata, tak jsem pro kastraci (mám doma kastrovanou fenku), nebála bych se toho, že má 9 kg ... vždyť se kastrují i čivavy a tak.

exbordelar
18. led 2024

Ono celkove mit doma nekastrovanou fenu a nekastrovaneho psa je ruska ruleta. Reseni je, ze minimalne jednoho z nich nechas vykastrovat. A bude klid.

aiduska1
autor
18. led 2024

@l_ moja

l_
18. led 2024

@aiduska1 pak by chtelo maknout na vychove.. kor kdyz mas doma psa a fenu.. a jinak kastraci feny, kastruji se i mensi..
Ted bych doporucila psa co nejvic utahat, vic ted narychlo v nej dnech asi neudelas.. a pak psa naucit, jak se chovat..

gdpr
18. led 2024

Najjednoduchšie bude vykastrovať kastruju sa aj menšie psy dokonca aj čivavy ktoré majú okolo 2kg 🤣 to vôbec nie je o váhe 🤷🏻‍♀️ zložitejšie bude výcvik

alianan
19. led 2024

Jde to, vždyť chovky také mají psy a háravky a funguje to.
Chce to výcvik psa, nejdřív dobře nacvičit poslušnost a pak cvičit poslušnost kolem háravky.
Já takto schválně chodím s háravou fenou na cvičák do řady k pokročilým psům, ty psi musí fungovat i vedle ní.
A pak jde také o to, že on si pes háravku "očichne" a vyzkouší, že háravá fena je nervní stvoření a sejme ho, že není po vůli po celou dobu háraní, že nemá cenu kvuli ní šílet, že se to hlavní hárání trvá jen pár dní.

ALe popravdě, fenu bych nechala vykastrovat a vyřešeno.

xxx3d
19. led 2024

boře můj, ty sis pořídila zvířata a nevíš jak se o ně starat?
co teda začít nejdřív s jedním, a až to zvládneš, přidávat další.

glimmer
19. led 2024

@alianan mám doma fenu (kastrovanou) a psa (nekastrovaného). Mám borderky, jezdíme na tréninky k ovcím. A pes mi maká i když je v tandemu s háravkou ... prostě nezájem ... ale jakmile odejdeme z pastvy, tak by dolejzal, ale tu čuby jsou sviňuchy a vždy ho spucujou jedna dvě, že sám od sebe dá pokoj 🙂