icon

Jak efektivně hledat nemovitost online? Osvědčené postupy!

optimistic
3. črc 2024

Dobrý den, jaký zaujmout postup při hledání nemovitosti? Existuje nějaká aplikace nebo na jakých stránkách hledat? Vše mi přijde nepřehledné a nějak už jsem unavená z dlouhodobého hledání. Co se osvědčilo vám? Děkuji.

pilzzee
4. črc 2024

Ja mam rada Sreality, my jsme nasli tam.

patypresdevaty
4. črc 2024

Podle mě není jiná možnost než buď 1) projíždět největší realitní servery (sreality, idnes, bezrealitky...) a nebo 2) zaplatit si někoho, kdo Ti bude nabídky splňující Tvé parametry hledat a posílat pod nos.

Taky jsme hledali dlouho, než jsme našli...

martt
4. črc 2024

@optimistic My jsme hledali na sreality. Kamarád ten pro změnu si dal inzerát do různých FB skupin v okolí, že hleda nemovitost a požadavky, které chtěl aby splňovali.

nektarinka123
4. črc 2024

@optimistic my jsme nasli na sreality. Jenomze to bylo v dobe kdy byla vetsi ponuka. Ted co koukam tak za mne jedine oslovit realitku. Ty nej nemovitosti se na internet ani nedostanou. Pripadne facebook.

dandaa
4. črc 2024

Jsem z oboru ,ale nejsem makléř. Pokud hledáš nemovitost tak doporučuji hledat několikrát denně a dát si hlídacího psa . Nebo oslovit makléře, který je z té oblasti a on ti bude posílat nabídky. Jelikož ty top nabídky se ani do inzerce nedostanou.

aaaa15
4. črc 2024

@optimistic Hledali jsme dlouho přes sreality, byli jsme i na hodně prohlídkách. A pořád nic.
Nakonec šel manžel na pivo s kamarádem, který se mu zmínil, že jeho kolega prodává polovinu pozemku, kterou měl kamarád, co se rozvádí. Že se pozemek bude každou chvíli rozdělovat papirove na dva. No s kolegou jsme si lidsky sedli, vše se poresilo. Každý jsme si postavili svoje a jsme spokojeni.
Za mě, až přijde ten správný čas, tak to k Vám přijde a poznáte to 😉🥰

barumrallyebum
4. črc 2024

Promyslela bych si co chci a nechci od bydleni a s temito pozadavky bych zasla za proverenym maklerem. Ale my teda resili bydleni dvakrat. Napoprve jsme jeli kolem jednoho satelitu co se nam libil a tak jsme si u nich domluvili schuzku. A na podruhe jsme se stehovali do "dedictvi".

zuzekk
12. črc 2024

Tak jak píšou ostatní - hlídat danou oblast hlavně na srealitach, občas kouknout i na idnes, bezrealitky, ceskereality. Projet fb a bazos, případně jiné servery, ale tam je toho málo (hyperinzerce, annonce,..). A furt tam koukat. Není to moc zábavné. Proto doporučuji vybrat si par úzkých oblasti, kde snadno zjistíte, ze přibylo něco nového, kontrola je rychla. Zadání typu “jakýkoliv pozemek ve Středočeském kraji” je zajímavé pro přehled cen a míst, ale nehlidatelne.
Jako maklerka poptávky nedělám úplně rada, mně připadá, ze nemovitost požadavky splňuje, ale kupující má spoustu emocí a osobní vkus a nevyslovene požadavky, ze najít tu perlu v moři je skoro nadlidský úkol. Ale například kouknout se do naší sítě stávajících nabidek a hlídat nové ti muzu zadarmo 🙂 kdyžtak napis.

optimistic
autor
15. črc 2024

@zuzekk Děkuji za info, je fajn, že jste z oboru. Tzn. jestli to chápu dobře, tak makléř hledá poptávku za poplatek a pak se klient rozhoduje? Mám v plánu se spojit přímo s realitkou. Děkuji.

teate
15. črc 2024

@optimistic My jsme našli na Srealitách. Ale stylem, že jsem tam chodila i 3x denně. A zadávala přesně tu lokalitu, kde chceme a vždy jen přidané za poslední den. Hledali jsme strašně dlouho, víc než rok. Určitě vždy jednou za měsíc byla nějaká prohlídka. A letos v březnu to bylo TO ONO. ♥️🏡 Vyloženě jsem na tom ale visela, protože ty dobrý frky za nepřestřelený peníze jsou ve vteřině pryč. 🙂 Aspoň tam, kde jsme chtěli žít my.

aedoss
15. črc 2024

Poslední rok a půl jsme denně koukali na sreality, bazos, fb a další větší portály. Hledali jsme byt v oblasti cca 30 km od požadovaného místa. Dokonce jsme přes známé měli poptávku přímo u realitky. Nakonec jsme našli náhodou inzerát, který se nám nevyfiltroval kvůli tomu, že neměl uvedenou cenu. Stejně tak dlouho jsme prodávali naši nemovitost. Nicméně v původně zamýšleném městečku za celou dobu nebyla nabídka nemovitosti, která by odpovídala.

zuzekk
16. črc 2024

@optimistic ano - ale záleží, jaký typ spolupráce chcete nastavit. My mame poměrně širokou vlastní síť, když zadám poptávku do ni a jen čekám, co se mi “spáruje”, dělám to zadarmo - není to moc práce. Při aktivním vyhledávání se buď domluvíme na ceně za hledání (napr za týden/mesic) nebo na % z kupní ceny nebo na kombinaci.
Spolupráci nabízím, ale také záleží na lokalitě 😉

optimistic
autor
18. črc 2024

@zuzekk Mohu se zeptat jak se pohybuje cena za hledani bytu? Ústecký kraj. Děkuji.

zuzekk
18. črc 2024

@optimistic Ústecký kraj není problém, pojďme si kdyžtak napsat sz