Jak oblékáte děti do školky?

tyf
16. říj 2015

Holky jen tak pro zajímavost, v čem posíláte vaše děti do školky? Já jsem vždycky žila v tom, že do školky se dává to horší oblečení, ne-li nejhorší. Teď od září chodí moje 2,5 letá dcera do školky, sice soukromá, ale velmi přijatelná cena, žádná snobárna no a ty dětičky tam jsou strašně vymóděné 🙂 Všímám si teda holčiček, ty mají vždycky samé pěkné, značkové věci, šaty a já pak když vidím na fotkách tu naši berušku vedle nich v teplákách tak vypadá jak chuděra 🙂 Je pravda, že špinavá nebo jinak zničená mi domů nechodí, max od jídla. Kupuji většinu oblečení z druhé ruky, od kamarádek nebo z netu, protože dcera je čuník a nechci řešit, co má na sobě a jestli v tom může malovat a jinak řádit, ale teď mám úplně výčitky, že si jí jako holčičku dost nečančám 🙂 Mám několik parádních kousků, ale fakt je, že co začala chodit, tak je téměř vůbec neužije a visí ve skříni. Váš názor? 🙂

ivasad.
16. říj 2015

Trička z lidlu, punčochy, v kapsáři má obyčejnou sukýnku, tu si ráno obleče na punčochy než jde do třídy, ale když ji vyzvedávám, už je skoro vždycky jen v punčochách. Učitelky na schůzce vždycky říkají, ať dáváme obyčejný věci, kdyby to dětičky pokecaly lepidlem či barvou. Teď v zimě co pozoruju, tak mají všechny děti tričko a punčochy, na ven si na punčochy natáhnou ještě tepláky. ..

andelka
16. říj 2015

Mám kluky teda,dávám normální věci,trika a tepláky, neznicene, čisté, bez fleku. Tepláky tmavší,trika spíše vícebarevné, aby nebylo moc vidět,kdyby se něco důkladně nevypralo, ale i to je mi blbe jim dát, takže spíš dávám fakt čisté, ideálně nezasivane. Holky chodí v sukních a šatech. Pod to puncochace ( ale ty učitelky nemají rady, lepší leginky a ponožky).

lv
16. říj 2015

to máš jako všude, i tady na mk, někdo si na modu potrpí, jiný ne. Obě holky nosí legíny (mám raději tmavší), trika ted s dlouhým rukávem, sem tam přes to sukýnku má, nebo šatky - vše z druhé ruky, po starší, nebo bazar, sekáč. Pěkné, čisté, sem tam zašité kolínko. Jsou to věci, co zničit může, líto mi to nebude (lepidlo, barvy, stříhnuté..)..jo a na ven starší bundy, a gatě- no ty vyloženě tmavé, maskáč, se záplatou - ona se snad na každé procházce vyválí v bahně, či co!
(pravda je, že nových věcí má minimum, z výprodeje, jinak druhá ruka, i tak jak trhani nechodí, i já)

milmic
16. říj 2015

Dávám dceři to, co mi nevadí, že si zničí. 🙂
Občas jde do školky jak čuňátko, ale zase jsme na dědině a učitelka kvitovala, že tohle má nejraději, obyčejný oblečení vhodný klidně k roztrhání. Že potom hlídat ty naparáděný děti ve tředě nebo venku je příšerný a rodiče se pak třebas zlobí. 😉

barakara
16. říj 2015

@tyf mala chodi do babyklubu a taky nad tim premyslim v cem ji posilat 🙂 Specialne v tomto pocasi. My teda moc v sukynkach a satickach nejedem ani mimo skolku, ale par jich ma. Do skolky ji v nich ale neposilam. Zato teda jedeme leginy, dziny a k tomu svetrik, mikinu. Vse ma nove. Me teda nevadi, ze budou fleky pod tim svetrem nebo mikcou ma "obyc" triko, ktere kdyz bude bude flekate, tak se svet nezbori 🙂 Vetsinu obleceni ma navic tmave 😉

topinambur
11. lis 2015

Já oblékám normálně, v tomto počasí kalhoty nebo rifle, triko, mikina a bunda. Ve školce má malý dvoje tepláky. Když přijdeme, tak ho převleču do tepláků a hraje si. když jdou děti náhodou do města nebo někam, tak je učitelky převlečou do toho, v čem přišly do školky 🙂

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
mahulena
11. lis 2015

ahoj, priklanim se k vetsine, hlavne prakticky. Mam rada hezke veci, takze teplaky musi byt pekne neznicene, i triko a mikina / svetr. Pod mym vnimanim "pekne" myslim, ze mam rada originalni veci. Tzn. klidne sekac, druha ruka, ale mam rada, aby mel na sobe neco, co nemaji ostatni🙂, to je moje uchylka, asi jako nekoho to, ze musi mit saty, tutu sukne nebo specialni uces atp.
Holka nosila do skolky zasterku, saticky, tunicky ala saticky a leginy, tj. holcicka byla holcici, ale nikterak v novem nebo necem echt trendy.
Na co si ale ted potrpim je, ze je dcera ve 2.tride ZS a tam si libuju. Dziny slimky, cardigany, trika s limeckama, haleny, originalni svetriky... a uz se tesim, az za necely rok pujde ten nas kluk taky, uz postupne kupuju kosile, svetry, pekne dziny.
Takze za me skolka je fakt hlavne prakticky a pohodlne, coz se vzdy o satech neda rict, hlavne pokud jsou to takove se sirokou sukni, obepnute atp....

sarihy
11. lis 2015

@mahulena Závidím...moje starší není parádicí typ, takže jí doslova nutim více holčičí věci, nejčastěji jde ale stejně v džínách a mikině... Její slova "maminko, hlavně ne nic z volány"...U mladší si to vynahradím, ta je holčičí až hrůza 😀

mahulena
11. lis 2015

...je videt, ze co kus to original🙂, ale je fakt, ze ja taky nejsem volankovy typ nebo ruzovy typ, jsou to spise vdecne nadcasove kousky, jednobarevne, co se daji dobre kombinovat, mam rada "limeckovou" modu, protoze i sebeobycejnejsi svetrik vypada s trikem s limeckem, halenou, bluzkou cimkoli proste elegantne ci tak nejak lip a mam rada navodit takovy ten ale uniforma vzhled, neni to o nablyskanosti nebo volankach, maslickach atp., navic samozrejme musi clovek pracovat s dennim programem toho ktereho ditete - kdyz je telocvik, tak nejlepe perovaci triko, rozepinaci svetr, neco co bude rychle prevlecene, nemuze to byt celorozepinaci knoflikova halenka atp., a takovych dni prevazuje 😀 , telocvik, brusleni, vylety.
Ale skolka byla super, tam mam pocit, ze jsem to neresila a ze to slo tak nejak samo, hlavne aby to ucitelky mely jednoduche hlavne v zimnich mesicich a nekolika vrstvach obleceni...

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
japona
12. lis 2015

@tyf Nijak speciálně oblečení neresim, má to samé, cem chodi normalne. Pokud má byt ve školce v teplakach, vezmu jedny ze skrine, to samé triko, pyžamo atd. Bundu má stejnou do školky i "na parádu". Max ji umaze, tak se hodí do pračky, nikdy se mi nestalo, ze by se treba roztrhla apod. Ale každý má jiný přístup: někdo se realizuje "stajlovanim" dítěte, jinemu je jedno, i když je dítě doslova jak drban🙂 Já jsem něco mezi, tzn. nemá žádné věci, co mají díry, fleky nebo vypadají jak z minulého stoleti🙂 Mikiny, svetry a kalhoty většinou kupuji z druhé ruky.

elvira
12. lis 2015

Mladý chodí do venkovské školky, máme to do ní pár metrů, takže teď punčocháče, triko s dlouhým rukávem - většina z druhé ruky, mikinu, bundu na lítačku, tepláky - na zahradu ve školce mu dávám takové ty pogumované kalhoty - chodíval dřív promočený, takže na tohle jsou ohromně praktické.
Domů chodívá kolikrát od bláta, někdy od barev, jindy od jídla - a nevadí mi to...

japona
12. lis 2015

Rozlišování oblečení mi přišlo nesmyslne. Jak obléknout dítě na procházku, když se cestou stavíte na dětském hřišti? Do "fesackeho" protoze jdete po městě? Nebo do "drbanskeho" protoze se stavíte na pískovišti?🙂 Pochopitelne, když jde dítě do divadla či na svatbu, tak ho našňořit (a nenechat lézt do pisku🙂), ale kolikrát za rok to je? Což mi připomnělo, jak jsem na hřišti potkala vyšperkovanou asi 4letou holčičku, která nesměla na pisek (lakovane botičky) ani na klouzačku (bile puncochacky).. to bylo vyloženě trápení dítěte..

renros
12. lis 2015

Zlaté uniformy už ve školkovém věku, že? 😉 Je to psáno tak trochu s nadsázkou, tak trochu vážně.

K jádru věci:
Gabča nosí punčocháče, přes to sukni (TUTU sukně), někdy si vezme šaty - takové ty princeznovské, má je v šatně pořád. A obyč triko.
Na zahradu/vycházku má tepláky nebo softshellky.

mafeska
12. lis 2015

Nijak to nerozlišuju. Ve skříni má asi 20 triček s dlouhým rukávem, několikery tepláky (slabé / silné), legíny... Nosí to samé jak doma tak ve školce. Ve třídě běhá v legínách nebo slabých teplákách. Když jdou ven tak (doufám že) v tom v čem přišla (silné tepláky, zateplené kalhoty). Když se zašpiní tak se to vypere.
Oblečení kupuju nové ale pro mě cenově dostupné (nejčastěji Wolf, Kik, Kugo) takže mě nemrzí když něco z toho zničí. Občas přijde fakt jak čuňátko a někdy uplně čistá.

topinambur
13. lis 2015

Já to také moc nechápu, když už chci aby dítě bylo našňořené, tak s tím, že se zašpiní musím počítat 🙂. já to nijak moc neřeším, prostě to vezmu a hodím do pračky 🙂. Děti oblékám prostě normálně. Jo když jsme jen doma na zahradě nebo na chatě, tak to jim dám staré tepláky, ale když jdeme ven, do školky, do města, tak prostě jim dám normální oblečení. tak jak chodím já, triko, rifle, nebo kalhoty, mikina či svetr a bunda a jdeme. 🙂