icon

Jak odpočíváte nebo co si dopřejete ve volných chvílích?

svetlanalana
29. pro 2019

Zdravím. Je mi 32 let, jsem maminkou tříletého chlapečka. Všimla jsem si na sobě takovou vlastnost, že neumím odpočívat. Stále něco dělám, hodně přemýšlím o čím, na co by se nemělo zapomenout, co bude ještě potřeba udělat, vypadám a cítím se unavená ovšem neumím odpočívat. Potřebuju ale nějak načerpat energii, abych byla příjemná, milá a obecně vnímala ten život nejen jako soubor splněných povinnosti, ale i krásných klidných chvíli a splněných snů. Z rodiny to tak mám, že máma pořád něco dělala, na sebe úplně zapomněla, vypadala jako unavená smutná ženská bez energie a úsměvu. Stále stresována, byla ve shonu, že se něco nestíhá. Lehnout si na chvíli byla pro ni ztráta času, zajít do obchodu si něco koupit pro sebe ani náhodou. Jít na kafe n bo pokecat s kamarádkou neexistovalo. Tohle mi na ní vždycky vadilo a vlastně teď se chovám podobně. Jak odpočivate? Co si dopřejete pouze pro sebe, abyste se regenerovala, udělaly si radost? Co už umím- zajít si občas do kavárny, polezet pár minut, číst si něco na internetu, dát si vanu. To je vše. Chci začít o sebe pečovat v tomto směru, potřebuju nějaké tipy. Děkuju.

Strana
z2
piskoteka
29. pro 2019

@svetlanalana Zdravím 😊 Od mojí maminky jsem podědila stejné "postižení". Nedokážu delší dobu sedět a odpočívat. Vyřešila jsem to tím, že odpočívám aktivně. Pro mě je spása posilovna. Ale každý ať si vybere aktivitu která mu sedí. Hlavní je, že při sportu se vyplaví hormon štěstí a člověk se cítí lépe, dělá něco pro sebe a vyčistí si hlavu. Je to balzám na duši a kolikrát ho to tak unaví, že i na to posezení má potom pomyšlení 😄 Ještě bych dodala že jsem nikdy nebyla sportovní typ, běhám jen když fakt musím. Ale nikdy není pozdě začít.

Strana
z2