icon

Jak pomoci dítěti, kterému matka zanedbává zdraví?

4formy
23. črc 2025

Ahoj ženy...
Prosim nevim kudy kam zkusim to zde mezi vami...
Dá se nějak na matku co kašle na své dítě ohledně zdravotního stavu?lže i lékařce že je vše ok.(Enkopréza,dítě 12let-od narození nechodí na wc,potřebu vykonává po celý den do kalhot po částech.
bio Otec není,jen ona.na ospodu nahlášeno ale i oni nic nezmůžou,mohou jen zavolat lékařce ale ta o ničem neví,Matka ji.lže .....je to.zapeklitá situace řešená už dost dlouho.
Někdo radu co můžeme dělat aby se mu pomohlo?
Prosim kolem a kolem nic neřešte,.jestli nechcete pomoci a jen ryt raději mlčte,kdyby mi o toho kluka nešlo,neřeším to,bude mít zkažený život,sám to nezvládne,nevadí mu to.je částečně vývojově lehce pozadu. lékařka nic ,ospod nic...nějaký nápad co ještě zkusit?a ne s matkou řeč není to mi ani neříkejte je jí to jedno.díky za každou radu.zkusíme cokoliv.
Už jsem to jednou řešila všichni chytří že ospod ale nepomohli.otázky typu proč jste to neresili driv...uplne driv jsem tez nic netusila,tyhle otazky a spekulace mu nepomohou...spis kam se jeste obratit..

Strana
z4
ee.liska
23. črc 2025

Pamatuji si, že toto tady řešíš už několik měsíců/let ☹ A děsí mne, že i OSPOD a lékařka dávají ruce pryč. Co zkusit, jako tonoucí, co se stébla chytá, nějakou tu linku bezpečí? Tam by třeba mohli vědět nebo znají podobné případy. PČR @barulina by nevěděla? Každopádně jsi super, že to nenecháš být ❤️

4formy
autor
23. črc 2025
@ee.liska

Pamatuji si, že toto tady řešíš už několik měsíců/let ☹ A děsí mne, že i OSPOD a lékařka dávají ruce pryč. Co zkusit, jako tonoucí, co se stébla chytá, nějakou tu linku bezpečí? Tam by třeba mohli vědět nebo znají podobné případy. PČR @barulina by nevěděla? Každopádně jsi super, že to nenecháš být ❤️

@ee.liska ano doted niko nepomohl,zde jsem byla sice lynčovana ale nevzdavam to...ospod me velmi zklamal..

4formy
autor
23. črc 2025
@ee.liska

@ee.liska a dekuji za hezkou odpoved. 💞

konidana
23. črc 2025
@4formy

@ee.liska a dekuji za hezkou odpoved. 💞

@4formy kdy muze jit dite k lekari samo? (s podporou kohokoli ciziho) Asi az od patnacti, co? Bohuzel nevim, co poradit..

4formy
autor
23. črc 2025
@konidana

@4formy kdy muze jit dite k lekari samo? (s podporou kohokoli ciziho) Asi az od patnacti, co? Bohuzel nevim, co poradit..

@konidana on by ani nesel je na tom spatne celkove i psychicky a vsichni to prehlizi.

cherie24
23. črc 2025

@4formy proč o tom matka lže lékařce? Nemá tuto diagnózu že stresu tedy? A co škola? Jestli se dítě podělává do kalhot i ve škole, nemůže to začít řešit škola? Že je dítě opožděné už se někde řešilo? Žádného odborného lékaře nemá kvůli tomu? Však škola může nařídit psychologa pro dítě.

4formy
autor
23. črc 2025
@cherie24

@4formy proč o tom matka lže lékařce? Nemá tuto diagnózu že stresu tedy? A co škola? Jestli se dítě podělává do kalhot i ve škole, nemůže to začít řešit škola? Že je dítě opožděné už se někde řešilo? Žádného odborného lékaře nemá kvůli tomu? Však škola může nařídit psychologa pro dítě.

@cherie24 pisu ze ne neresi to nikdo.ve skole to nevi,nebo delaji ze nevi,proc lze matka je taky zahada,timhle se nemohu uz zabyvat ne to na zblazneni,matka bordelarka,exekuce atd.a nikdo nic neresi...matka kasle na vse.

4formy
autor
23. črc 2025
@cherie24

@cherie24 a ma to v podstate od narozeni ..lze od narozeni dr ze je s nocnikem vse ok..proc,to fakt nevime pry to samo prejde

4formy
autor
23. črc 2025

Zkratka nechapeme proc to nechala zajit tak daleko 😭😭

cherie24
23. črc 2025
@4formy

@cherie24 a ma to v podstate od narozeni ..lze od narozeni dr ze je s nocnikem vse ok..proc,to fakt nevime pry to samo prejde

@4formy a v té škole vážně nemají zájem o to řešit, že je dítě opožděné a psychicky ve špatném stavu? Kdyby se s ředitelkou nebo s nějakou rozumnou učitelkou hodila řeč, nebyl by tam vůbec nikdo, kdo by nařídil psychologa? Nebo nemá škola nějakého školního psychologa? Moje teta je ostuda rodiny, případ sám pro sebe. Má bohužel v péči 2 nezletilé dcery, které mají zákaz komunikovat s kýmkoli z rodiny a její chlap je navíc i bije. Víme o tom, že jedna sestřenice se v 16 letech odstěhovala a ta druhá má právě od školy nařízeného psychologa.

4formy
autor
23. črc 2025
@cherie24

@4formy a v té škole vážně nemají zájem o to řešit, že je dítě opožděné a psychicky ve špatném stavu? Kdyby se s ředitelkou nebo s nějakou rozumnou učitelkou hodila řeč, nebyl by tam vůbec nikdo, kdo by nařídil psychologa? Nebo nemá škola nějakého školního psychologa? Moje teta je ostuda rodiny, případ sám pro sebe. Má bohužel v péči 2 nezletilé dcery, které mají zákaz komunikovat s kýmkoli z rodiny a její chlap je navíc i bije. Víme o tom, že jedna sestřenice se v 16 letech odstěhovala a ta druhá má právě od školy nařízeného psychologa.

@cherie24 bohuzel 😔 a nikdo.z techto instituci se s nami ani bavit nechce,pouze s matkou.oni ani nesmeji,pouze se zakonym zastupcem...

ai30
23. črc 2025

Ja nevim, ale klukovi to nevadi, matce to nevadi, skole to nevadi, asi to nereste. At ma u vas plenu, at to tam nemate podelane a jinak to nechte byt. Ve skole se asi nepodelava, jinak by to resili, jestli je na tom mentalne tak, ze ani nemluvi, tak toto bude proste jeden z problemu, ktery asi bude pozdej resit.

4formy
autor
23. črc 2025
@ai30

Ja nevim, ale klukovi to nevadi, matce to nevadi, skole to nevadi, asi to nereste. At ma u vas plenu, at to tam nemate podelane a jinak to nechte byt. Ve skole se asi nepodelava, jinak by to resili, jestli je na tom mentalne tak, ze ani nemluvi, tak toto bude proste jeden z problemu, ktery asi bude pozdej resit.

@ai30 ale on mluvi. Jen je stydlivy...a to proste nejde neresit a delat ze nic....dokazete si predstavit az zacne treba s holkama?ted prechazi na jinou.skolu tak treba si vsimnou,jinak jsem smutna ze ospod nic, 😭

cherie24
23. črc 2025
@4formy

@cherie24 bohuzel 😔 a nikdo.z techto instituci se s nami ani bavit nechce,pouze s matkou.oni ani nesmeji,pouze se zakonym zastupcem...

@4formy co zkusit kontaktovat nějakého dětského psychologa? Musejí mít spoustu zkušeností se zanedbanými dětmi. Třeba poradil, zda je nějaká šance na řešení nebo řekl, že není.

4formy
autor
23. črc 2025
@cherie24

@4formy co zkusit kontaktovat nějakého dětského psychologa? Musejí mít spoustu zkušeností se zanedbanými dětmi. Třeba poradil, zda je nějaká šance na řešení nebo řekl, že není.

@cherie24 kontaktovaly jsme,ale musi tam s nim matka,a ta na to kasle

ai30
23. črc 2025
@4formy

@ai30 ale on mluvi. Jen je stydlivy...a to proste nejde neresit a delat ze nic....dokazete si predstavit az zacne treba s holkama?ted prechazi na jinou.skolu tak treba si vsimnou,jinak jsem smutna ze ospod nic, 😭

@4formy Tak u dvanactileteho kluka, co si behem dne prubezne kadi do kalhot, bych asi jako posledni resila, jak se mu bude randit. A on teda neni schopny doktorce rict, ze neudrzi stolici?

marge_s
23. črc 2025
@4formy

@cherie24 kontaktovaly jsme,ale musi tam s nim matka,a ta na to kasle

@4formy hele mne dobre poradili na lince bezpeci, jen si za boha nemuzu vzpomenout ktera to byla. Maji linku i pro blizke a pedagogy (to byl muj pripad). Urcite ten kluk muze vyhledat pomoc sam. Zkus pohledat, ja taky zkusim az budi mit chvilku.co mi nekolikrat zduraznovali z pozice blizkeho: vysvetlit diteti, ze ma “narok” rict si o pomoc. Take mu muzes dat cislo na podobnou linku pro deti. Do zacatku. Ted uz podle me: musi i on mit odvahu to resit.

anonym_aba29e
23. črc 2025

Kontaktovala bych nějakého novináře/reportéra, aby to zveřejnil. Především je zarážející, že to zazdívají i oficiální instituce jako ospod, lékařka, škola. Možná když se na ně vyvine tlak a vše se zveřejní, věci se dají do pohybu. Nechte si text a podkladové materiály zaslané novináři ale někým napsat, ať je vše bez gramatických chyb.

4formy
autor
23. črc 2025
@ai30

@4formy Tak u dvanactileteho kluka, co si behem dne prubezne kadi do kalhot, bych asi jako posledni resila, jak se mu bude randit. A on teda neni schopny doktorce rict, ze neudrzi stolici?

@ai30 on nerekne nic,pochopte to prosim...matka s nim jede na preventivku a domu a to nema sanci poznat preci

marge_s
23. črc 2025
@anonym_aba29e

Kontaktovala bych nějakého novináře/reportéra, aby to zveřejnil. Především je zarážející, že to zazdívají i oficiální instituce jako ospod, lékařka, škola. Možná když se na ně vyvine tlak a vše se zveřejní, věci se dají do pohybu. Nechte si text a podkladové materiály zaslané novináři ale někým napsat, ať je vše bez gramatických chyb.

@anonym_aba29e hele jako dobry, ale tohle fakt nechces propirat verejne (z pohledu ditete)

Moje zkusenosti z OSPOD a dalsimi institucemi jsou podobne a verim, ze nekde to takhle proste muze NE-fungovat, presto, ze se najdou i skveli mezi nimi i skveli lide. Male mesto, vsichni se znajk, matka ve verejne sluzbe a jsi v kelu

cherie24
23. črc 2025
@4formy

@4formy z OSPODu bych si nic nedělala, tam dost často sedí akorát samé 🐮 a 🐔. Na normálního pracovníka člověk těžce narazí. Tento úřad by si měl nechat změnit název... Spíš je smutné, že i školy tohle ignorují.

anonym_0df973
23. črc 2025

Podat trestní oznámení pro týrání svěřené osoby podle § 198 trestního zákoníku.

4formy
autor
23. črc 2025
@anonym_aba29e

@anonym_aba29e to je zas vysoky level to by ten kluk u deti skoncil,si to predstavte...

xxx3d
23. črc 2025

kontaktovat Policii, jako podezření na trestný čin - zanedbání péče
nebo Krizová linka bezpečí 116111

4formy
autor
23. črc 2025
@anonym_0df973

Podat trestní oznámení pro týrání svěřené osoby podle § 198 trestního zákoníku.

@anonym_0df973 ona ho ale netyra jen neresi zdravotni problem

ai30
23. črc 2025
@cherie24

@4formy z OSPODu bych si nic nedělala, tam dost často sedí akorát samé 🐮 a 🐔. Na normálního pracovníka člověk těžce narazí. Tento úřad by si měl nechat změnit název... Spíš je smutné, že i školy tohle ignorují.

@cherie24 Hele, kdovi jak to je, Uz ta prvni diskuse byla pritazena za vlasy a tato je taky. Fakt si nedokazu predstavit, ze ve skole kazdy den 7 hodin sedi pokadene decko a nikomu to nevadi. Dvanactilete dite, ktere je 'částečně vývojově lehce pozadu' neni schopne nic rict doktorce a autorka resi, co bude az 'zacne s holkama'. Boha jeho co by s nima asi zacinal, s ho*nama v gatich 🙄

4formy
autor
23. črc 2025
@xxx3d

kontaktovat Policii, jako podezření na trestný čin - zanedbání péče
nebo Krizová linka bezpečí 116111

@xxx3d jenze co udela policie?necha to proverit ospod
..a jsme na zacatku 😭

4formy
autor
23. črc 2025
@ai30

@cherie24 Hele, kdovi jak to je, Uz ta prvni diskuse byla pritazena za vlasy a tato je taky. Fakt si nedokazu predstavit, ze ve skole kazdy den 7 hodin sedi pokadene decko a nikomu to nevadi. Dvanactilete dite, ktere je 'částečně vývojově lehce pozadu' neni schopne nic rict doktorce a autorka resi, co bude az 'zacne s holkama'. Boha jeho co by s nima asi zacinal, s ho*nama v gatich 🙄

@ai30 prave ze nic,byl.to.jen priklad ze mu chceme pomoct at ma normalni.zivot,pokud neverite nevsimejte si.me prosim.dekuji

marge_s
23. črc 2025
@4formy

@anonym_0df973 ona ho ale netyra jen neresi zdravotni problem

@4formy tohle ale je tyrani. Muze byt fyzicke nebo psychicke. Plus zanedbani pece

4formy
autor
23. črc 2025
@marge_s

@4formy tohle ale je tyrani. Muze byt fyzicke nebo psychicke. Plus zanedbani pece

@marge_s mozna mate pravdu dekuji

Strana
z4