Jak pomoci dítěti, kterému matka zanedbává zdraví?
Ahoj ženy...
Prosim nevim kudy kam zkusim to zde mezi vami...
Dá se nějak na matku co kašle na své dítě ohledně zdravotního stavu?lže i lékařce že je vše ok.(Enkopréza,dítě 12let-od narození nechodí na wc,potřebu vykonává po celý den do kalhot po částech.
bio Otec není,jen ona.na ospodu nahlášeno ale i oni nic nezmůžou,mohou jen zavolat lékařce ale ta o ničem neví,Matka ji.lže .....je to.zapeklitá situace řešená už dost dlouho.
Někdo radu co můžeme dělat aby se mu pomohlo?
Prosim kolem a kolem nic neřešte,.jestli nechcete pomoci a jen ryt raději mlčte,kdyby mi o toho kluka nešlo,neřeším to,bude mít zkažený život,sám to nezvládne,nevadí mu to.je částečně vývojově lehce pozadu. lékařka nic ,ospod nic...nějaký nápad co ještě zkusit?a ne s matkou řeč není to mi ani neříkejte je jí to jedno.díky za každou radu.zkusíme cokoliv.
Už jsem to jednou řešila všichni chytří že ospod ale nepomohli.otázky typu proč jste to neresili driv...uplne driv jsem tez nic netusila,tyhle otazky a spekulace mu nepomohou...spis kam se jeste obratit..
@4formy co udělá policie bych nechala stranou.
ty chceš nějak pomoci dítěti, sociálka selhala, pediatra o ničem neví, no tak když bude mít vícero podnětů, tak se to třeba začne řešit.
na školu jako takovou, kam dítě chodí se obrátit nechceš, nebo si to možná už udělala a bez výsledku, takže Policie - oznámení pro podezření na trestný čin zanedbání péče, i když si nejsi jistá, že k tomu činu skutečně dochází.
@xxx3d dekuji...
@marge_s jenze zase..nahlasime zanedbani pece zas to pujde pred ospod a ti nam narovinu rekli ze i kdyz prijdeme znovu budou to resit uplne stejne bohuzel.😭
@4formy prestan vymyslet coby kdyby. Ta linka se jmenuje poradenstvi pro rodinu a skolu. Zavolej tam, opravdu poradi. Probirala jsem s nimi jak diteti pomoct v komplikovane situaci, oni v tom umi chodit.
@anonym_0df973 ona ho ale netyra jen neresi zdravotni problem
@4formy týrání ale není pouze fyzické či psychické, spadá tam právě i zanedbávání zdravotní péče, hygieny, atd.
Jo a jeste me napadlo: ja si taky nebyla jista: prave jsem to s nimi probirala, jake jsou znaky a tak. (Ditko nebylo bito) a navic ta matka byla jedna z nich. Vsichni, vcetne mych nadrizenych to banalizovali. Absolutne neprustrelny. K moji frustraci to dopadlo tak, ze dite preslo na jinou skolu, jak to dopadlo, nevim.
Jo a jeste me napadlo: ja si taky nebyla jista: prave jsem to s nimi probirala, jake jsou znaky a tak. (Ditko nebylo bito) a navic ta matka byla jedna z nich. Vsichni, vcetne mych nadrizenych to banalizovali. Absolutne neprustrelny. K moji frustraci to dopadlo tak, ze dite preslo na jinou skolu, jak to dopadlo, nevim.
@marge_s uvidime uz jsem z toho unavena chudak kluk je to sileny ze se k nam dr i ospod otocil zady
@marge_s dr ze to s nami resit nesmi nejsme pribuzni a ospod ze udela setreni ale ze dr se jen zavola ta samozdrejme rekne vse ok matka sem chodi a nic nerikala a u ni (pry) ani.nebyli
@4formy mazec. Co ji to naservirovat pisemne. Pokud by nejednala, muzes di “stezovat” na necinnost (ale to nevim kde, to by se muselo zjistit). Navic nechapu proc ospod resi s mudr a ne s rodinou? Mozna to zkusit prostouchnout jinak?
@4formy mazec. Co ji to naservirovat pisemne. Pokud by nejednala, muzes di “stezovat” na necinnost (ale to nevim kde, to by se muselo zjistit). Navic nechapu proc ospod resi s mudr a ne s rodinou? Mozna to zkusit prostouchnout jinak?
@marge_s ona neprebira ani postu tezko ji sehnat 😭😂 ma exekuce
@4formy co zkusit kontaktovat nějakého dětského psychologa? Musejí mít spoustu zkušeností se zanedbanými dětmi. Třeba poradil, zda je nějaká šance na řešení nebo řekl, že není.
@cherie24 a co muze skola? :D absolutne nesmi dat najevo cizi osobe, jestli neco postrehli, resi apod... muze kontaktovat matku a pokud ma pocit, ze je zanedbane dite, tak ospod. Áe urcite tam detem nebude ucitelka prohlizet trenky, aby zjistila, jestli je nema nekdo spinave 🤷🏻♀️ psychologa urcite mohou navrhnout - ale malokdy ma skola skolniho psychologa a pokud to nechce resit dite samo, tak tam taky nic nezmuzou a matce ho navrhnout mohou, aby sli s ditetem, ale to uz jim asi navrhla i zakladatelka, at to resi.
Na praci jsme treba meli kluka v 8.tride, co byl zjevne mentalne zaostaly (celkem dost) a kdyz jsem se ptala ohledne jeho individualniho vzdelavaciho planu a diagnozy, tak jsem zjistila, ze zadnou nema - protoze rodice to nechteji resit. Proste je takovy, jsky je. Ve skole mu delali ustupky, aby nejak prosel 🙈 resili to s ospodem, ale ten provedl setreni a dite je v poradku zabezpeceno, citove i zdravotne (sledovano pravidelne u pediatra a neni ohrozeno na zdravi). Chapu ze tady v prispevku je asi psychicky ohrozeno dite, ale skola s tim fakt nezmuze nic, nez taky podat podnet na ospod.
Mně přijde, že pokud podá podnět na OSPOD policie, že bude OSPOD třeba pracovat důkladněji a lépe a taky už tam budou mít 2. podnět k jednomu chlapci. Myslim, že podat trestní oznámení pro zanedbání péče by mohlo třeba něco změnit.
@barulina nejake dukazy?sakra jake?pokadene trenky? 😭😭 Vzdyt to nejde
@4formy ja tomu rozumím lidsky a to moc. Pracovně, jentohoe proste blby. My jedeme v té trestné pracní rodině, kdy na to aby něco šlo ten důkaz je prostě potřeba, nestačí tvrzení. My to jako přijmeme, ale pokud nebudeme mít čím to podložit je to blbě
@barulina nejake dukazy?sakra jake?pokadene trenky? 😭😭 Vzdyt to nejde
@4formy jenze ono to asi samo o sobe neni zanedbani pece. Jako jasneze ze jo, ale podle me to to nikdo nebude resit, pokud nebude mit nasledky (treba opruzeni a zaniceni kvuli nedostatecne hygiene), pak ano, pak to asi bude dukaz o zanedbani pece? Jinak by to bylo, pokud by k doktorovi nechodili. Pokud je navic opozdeny, tak je mozne ze to ospod vyhodnoti jako nasledek toho?
Jako je fskt divny, ze to matka neresi, ale nevim jestli mu jde pomoci jinak, nez presvedcit jeho.
Hezký den, tohle opravdu není lehká situace, nicméně z pohledu ospodu to může být tak, že chlapec je opožděn, tudíž se mu může stávat i tohle. Oni můžou kontaktovat dětskou doktorku, školu, ti jim zřejmě sdělili, že je všechno v pořádku, tak to tak můžou vnímat, že to prostě k tomu patří.
Dokud chlapec nemá znaky týrání, tak je to těžké, i když psychické týrání je samozřejmě také dost špatně... Ovšem o dost hůř se zjištuje a prokazuje.
Tedy ještě od doby zavedení GDPR se sdělování těchto informací ještě zpřísnilo, takže asi musí mít pádnější důvody. Ale to zas tak přesně nevím.
A to že nešli na šetření do domácnost je taky jiná otázka, asi tam měli jít, ale nemůžu hodnotit.
Ono práce na ospodu není nic moc, vím z blízkého okolí o lidech, co se z té práce v podstatě sesypali. Jasně, tak jí nemají dělat, taky tam už nejsou, nicméně lidí je málo a když šéf maže med kolem pusy, jak to dotyčný zvládá, tak se z toho stává nic moc situace. Člověk se vlastně neustále pohybuje na velmi tenkém ledě, kdy může kdykoli přijít průšvih.
Nechci tím hájit postup "vašeho" ospodu, jen se tím chci zastat ospodu obecně, že se na něj hrozně nadává, nepopírám, že někdy nad jejich rozhodnutíma zůstává rozum stát, ale chce to vidět i tu lidskou stránku.
Co se týče vaší situace, tak jsem něco již zmínila, ve zbytku v podstatě souhlasím s @kacka1994
A taky chci říct, že po lidské stránce vás chápu. Ještě mě napadá, jestli by na to nešlo jít přes někoho blízkého matky? Někdo, kdo na ní má třeba vliv. Nebo třeba z něj má i respekt?
@cherie24 a co muze skola? :D absolutne nesmi dat najevo cizi osobe, jestli neco postrehli, resi apod... muze kontaktovat matku a pokud ma pocit, ze je zanedbane dite, tak ospod. Áe urcite tam detem nebude ucitelka prohlizet trenky, aby zjistila, jestli je nema nekdo spinave 🤷🏻♀️ psychologa urcite mohou navrhnout - ale malokdy ma skola skolniho psychologa a pokud to nechce resit dite samo, tak tam taky nic nezmuzou a matce ho navrhnout mohou, aby sli s ditetem, ale to uz jim asi navrhla i zakladatelka, at to resi.
Na praci jsme treba meli kluka v 8.tride, co byl zjevne mentalne zaostaly (celkem dost) a kdyz jsem se ptala ohledne jeho individualniho vzdelavaciho planu a diagnozy, tak jsem zjistila, ze zadnou nema - protoze rodice to nechteji resit. Proste je takovy, jsky je. Ve skole mu delali ustupky, aby nejak prosel 🙈 resili to s ospodem, ale ten provedl setreni a dite je v poradku zabezpeceno, citove i zdravotne (sledovano pravidelne u pediatra a neni ohrozeno na zdravi). Chapu ze tady v prispevku je asi psychicky ohrozeno dite, ale skola s tim fakt nezmuze nic, nez taky podat podnet na ospod.
@kacka1994 co muze skola? Skola ma povinnost ohlasit pokud ma podezreni, ze neni vse ok 🤷🏾♂️ jaky “nesmi cizim osobam”…musi!
@kacka1994 co muze skola? Skola ma povinnost ohlasit pokud ma podezreni, ze neni vse ok 🤷🏾♂️ jaky “nesmi cizim osobam”…musi!
@marge_s myslim ze to nerekla zakladatelce. Te nesmi nic ani naznacit 🙂 Jinak jsem psala, ze pokud ma podezreni na zanedbani pece, tak by ohlasili na ospod, ale pokud ospod vyhodnoti, ze je to ok, tak skola vic nemuze...

@xxx3d jenze co udela policie?necha to proverit ospod
..a jsme na zacatku 😭
@4formy co udělá policie bych nechala stranou.
ty chceš nějak pomoci dítěti, sociálka selhala, pediatra o ničem neví, no tak když bude mít vícero podnětů, tak se to třeba začne řešit.
na školu jako takovou, kam dítě chodí se obrátit nechceš, nebo si to možná už udělala a bez výsledku, takže Policie - oznámení pro podezření na trestný čin zanedbání péče, i když si nejsi jistá, že k tomu činu skutečně dochází.