icon

Jak pomoci dítěti, kterému matka zanedbává zdraví?

4formy
23. črc 2025

Ahoj ženy...
Prosim nevim kudy kam zkusim to zde mezi vami...
Dá se nějak na matku co kašle na své dítě ohledně zdravotního stavu?lže i lékařce že je vše ok.(Enkopréza,dítě 12let-od narození nechodí na wc,potřebu vykonává po celý den do kalhot po částech.
bio Otec není,jen ona.na ospodu nahlášeno ale i oni nic nezmůžou,mohou jen zavolat lékařce ale ta o ničem neví,Matka ji.lže .....je to.zapeklitá situace řešená už dost dlouho.
Někdo radu co můžeme dělat aby se mu pomohlo?
Prosim kolem a kolem nic neřešte,.jestli nechcete pomoci a jen ryt raději mlčte,kdyby mi o toho kluka nešlo,neřeším to,bude mít zkažený život,sám to nezvládne,nevadí mu to.je částečně vývojově lehce pozadu. lékařka nic ,ospod nic...nějaký nápad co ještě zkusit?a ne s matkou řeč není to mi ani neříkejte je jí to jedno.díky za každou radu.zkusíme cokoliv.
Už jsem to jednou řešila všichni chytří že ospod ale nepomohli.otázky typu proč jste to neresili driv...uplne driv jsem tez nic netusila,tyhle otazky a spekulace mu nepomohou...spis kam se jeste obratit..

Strana
z4
marge_s
24. črc 2025
@kacka1994

@marge_s myslim ze to nerekla zakladatelce. Te nesmi nic ani naznacit 🙂 Jinak jsem psala, ze pokud ma podezreni na zanedbani pece, tak by ohlasili na ospod, ale pokud ospod vyhodnoti, ze je to ok, tak skola vic nemuze...

@kacka1994 ach tak! Promin, ja to nepochopila, to je jasny

4formy
autor
25. črc 2025
@marge_s

@kacka1994 ach tak! Promin, ja to nepochopila, to je jasny

@marge_s tak bohuzel i na lince nam rekli ze zde neni cesta jedine porad dokola ospod a otravovat je ale ze ospod ma na praci dulezitejsi kauzy nez posrane decko 😭

xxx3d
25. črc 2025

prosím tě a ty jsi k tomu dítěti v jakém vztahu?
pedagog volného času, znáš ho z nějakého kroužku, družiny, nebo jsi pracovník v odlehčovacích službách, nebo jsi kamarádka, známá matky a přijdeš s dítětem do styku v jeho domácím prostředí?

proč se ptám, totiž...
každá mince má vždycky dvě strany, nezdá se mi, že by pediatr po dobu 12 let nezaznamenal žádný problém, o kterém píšeš. je možný, že tohle je ten "nejmenší" problém, stejně jako je možné, že už je to několikáté pediatr, přesto ale, je s podivem věřit, že by se pediatr spokojil jen s prohlášením matky, že dítě nemá tento zdravotní problém.

marge_s
26. črc 2025
@4formy

@marge_s tak bohuzel i na lince nam rekli ze zde neni cesta jedine porad dokola ospod a otravovat je ale ze ospod ma na praci dulezitejsi kauzy nez posrane decko 😭

@4formy to me mrzi. Asi se teda nenechat odbit a zkouset. Fakt pitoma situace

marge_s
26. črc 2025
@xxx3d

pedagog volného času, znáš ho z nějakého kroužku, družiny, nebo jsi pracovník v odlehčovacích službách, nebo jsi kamarádka, známá matky a přijdeš s dítětem do styku v jeho domácím prostředí?

proč se ptám, totiž...
každá mince má vždycky dvě strany, nezdá se mi, že by pediatr po dobu 12 let nezaznamenal žádný problém, o kterém píšeš. je možný, že tohle je ten "nejmenší" problém, stejně jako je možné, že už je to několikáté pediatr, přesto ale, je s podivem věřit, že by se pediatr spokojil jen s prohlášením matky, že dítě nemá tento zdravotní problém.

@xxx3d jako jo, ale na preventivce to absolutne nemusi mit sanci poznat 🤷🏾‍♂️

4formy
autor
26. črc 2025
@xxx3d

proč se ptám, totiž...

@xxx3d jsem partnerka jeho ,,otce,,(neni bio,ten neni)co ho vychovaval od roku a pul s jeho matkou takze k nam kluk jezdi

4formy
autor
26. črc 2025
@xxx3d

proč se ptám, totiž...

@xxx3d takze se v podstate zapojuji do pece a vychovy a tomuhle fakt jen tak prihlizet nechcete

marge_s
26. črc 2025
@4formy

@xxx3d takze se v podstate zapojuji do pece a vychovy a tomuhle fakt jen tak prihlizet nechcete

@4formy hele a nebylo by nejjednodussi, abys tam proste sla s otcem? At uz k vasi pediatre nebo proste jinam k doktorovi?

4formy
autor
26. črc 2025
@marge_s

@4formy hele a nebylo by nejjednodussi, abys tam proste sla s otcem? At uz k vasi pediatre nebo proste jinam k doktorovi?

@marge_s ale pisu ze jeho otec jako bio otec neni!muj parner si je nasel az klukovi bylo rok a pul .dr jsme samozdrejme volali nekolikrat nechce se s nami ale bavit .to pouze s bio matkou

4formy
autor
26. črc 2025
@marge_s

@marge_s a k.jinemu dr nemuzeme ona by nas udala nejsme bio rodice nemame pravo resit jeho zdravotni stav

xxx3d
26. črc 2025

když jsi jeho "macecha", proč si tedy už tvůj partner dávno nezařídil opatrovnictví, když nic jiného, když je matka problémová a zdravotní stav dítěte graduje?

na policii volat nechceš, a nikde jinde to s tebou řešit nebudou
když se mu při pobytu u vás něco stane, úraz, nebo onemocnění, tak co? naložíte ho do auta a odvezete do nemocnice, nebo s nám pojedete k mámě, aby to zařídila ona?
přijde mi nemyslitelné, aby takový problém "rostl" tolik let bez naprostého povšimnutí, takže buď je tam víc obtíží, omezení, nebo matka nebude tak hrozná, jak ji prezentuješ, nebo on (tvůj partner) tobě.

marge_s
26. črc 2025
@4formy

@marge_s a k.jinemu dr nemuzeme ona by nas udala nejsme bio rodice nemame pravo resit jeho zdravotni stav

@4formy tomu nerozumim, rikas ze pritel je otec?

ai30
26. črc 2025
@marge_s

@marge_s Neni biologicky otec, s ditetem zil a ted se o nej obcas stara.

4formy
autor
26. črc 2025
@marge_s

@marge_s ano neni jeho bio otec (kluk to nevi) ma ho za tatinka.oni se rozesli a on se proste chce starat dal.miluje ho.
Stara se jakoby byl otec...jezdi k nam.bere ho ze skoly,uci se s nim,jezdi s nami na dovolenou.proste jako tata..jen zde to konci k dr s nim nemuze matka to nehodla resit

ai30
26. črc 2025
@4formy

@marge_s ano neni jeho bio otec (kluk to nevi) ma ho za tatinka.oni se rozesli a on se proste chce starat dal.miluje ho.
Stara se jakoby byl otec...jezdi k nam.bere ho ze skoly,uci se s nim,jezdi s nami na dovolenou.proste jako tata..jen zde to konci k dr s nim nemuze matka to nehodla resit

@4formy Stara se jakoby otec, ale po 8 let co s nim zil neresil, ze si kluk kadi do gati.

marge_s
26. črc 2025
@4formy

@4formy chjo 🤦🏻‍♀️

enoli
27. črc 2025
@4formy

@4formy mne to nedá a zeptám se, řešil to, když spolu byli? Vždyť už to mohlo být dávno vyřešeno.

4formy
autor
27. črc 2025
@enoli

@4formy mne to nedá a zeptám se, řešil to, když spolu byli? Vždyť už to mohlo být dávno vyřešeno.

@enoli on chtel ale ona ze to.prejde

4formy
autor
27. črc 2025
@ai30

@4formy Stara se jakoby otec, ale po 8 let co s nim zil neresil, ze si kluk kadi do gati.

@ai30 uz zase tu budes ryt?tak si me nevsimej a nevyjadruj se kdyz o.tom nic nevis

enoli
27. črc 2025
@4formy

@enoli on chtel ale ona ze to.prejde

@4formy ja Ti nevím, možná to vidím špatně, ale mne to přijde trošku pokrytecké - dokud s ni byl, tak to neřešil a spokojil se s tim, ze to bude dobre a teď s ni není a vypadá to, jako kdyby si hrál na otce roku🤷‍♀️.

veruuu_kubesovic
27. črc 2025
@4formy

@ai30 uz zase tu budes ryt?tak si me nevsimej a nevyjadruj se kdyz o.tom nic nevis

@4formy a nějaká jinak pohádka by nebyla🤔?
Kluk si 12let kadi do kalhot, nikdo to neřešil, matce ani pribuzenstvu to nevadi, překvapivě ani pediatra ci skole ne?
V tomhle lzes, pediatra ma oznamovací povinnost, kdyz se ji neco nezdá, stejně tak i škola...
Další věc, tvůj partner s nimi 8let žil, to se těch 8let kluk doma nevyskytoval, nebo jak🤷‍♀️🤔🤷‍♀️? Že najednou si tvůj partner hraje na spasitele, jak mu to najednou "světe div se" vadí, že kluk kadí do kalhot a chce to řešit, ze najednou je ta matka spatna??? Když už tak spatni jsou všichni okolo, včetně tvého partnera, ze to neřešili, pokud se to vůbec kdy stalo...
Být tebou nevymyslim neuvěřitelně pribehy hold prázdniny jsou dlouhé...

4formy
autor
27. črc 2025
@enoli

@4formy ja Ti nevím, možná to vidím špatně, ale mne to přijde trošku pokrytecké - dokud s ni byl, tak to neřešil a spokojil se s tim, ze to bude dobre a teď s ni není a vypadá to, jako kdyby si hrál na otce roku🤷‍♀️.

@enoli dekuji za nazor i s timto se pocita.a samozdrejme to resil ale s lekari nemohl ani predtim ani ted..porad si ona mele to svoje ze to samo.prejde.a ja to resit hodlam

4formy
autor
27. črc 2025
@veruuu_kubesovic

Kluk si 12let kadi do kalhot, nikdo to neřešil, matce ani pribuzenstvu to nevadi, překvapivě ani pediatra ci skole ne?
V tomhle lzes, pediatra ma oznamovací povinnost, kdyz se ji neco nezdá, stejně tak i škola...
Další věc, tvůj partner s nimi 8let žil, to se těch 8let kluk doma nevyskytoval, nebo jak🤷‍♀️🤔🤷‍♀️? Že najednou si tvůj partner hraje na spasitele, jak mu to najednou "světe div se" vadí, že kluk kadí do kalhot a chce to řešit, ze najednou je ta matka spatna??? Když už tak spatni jsou všichni okolo, včetně tvého partnera, ze to neřešili, pokud se to vůbec kdy stalo...

@veruuu_kubesovic on ale nikdy nerekl ze na tom nenese vinu.

4formy
autor
27. črc 2025
@veruuu_kubesovic

@veruuu_kubesovic zadne pribuzne jine nemaji a kdyz matka rekne u dr na preventivce vse ok tak tohle nema sanci prece dr poznat

petramana
27. črc 2025

syn 3 roky se mi ted pokadil do slipu a do kalhot na wc (nestihl vyskocit na wc) a ten smrad a bordel okolo... nejak nemuzu uverit tomu, ze to tak dlouho nikomu nevadi a uz vubec ne te matce? vzdyt to nez se uklidi "z kalhot" atd.. a jako kazdy den podelany? to musi kadit asi fialky, ze si toho nikdo nevsima.. neverim tomu

4formy
autor
27. črc 2025
@petramana

syn 3 roky se mi ted pokadil do slipu a do kalhot na wc (nestihl vyskocit na wc) a ten smrad a bordel okolo... nejak nemuzu uverit tomu, ze to tak dlouho nikomu nevadi a uz vubec ne te matce? vzdyt to nez se uklidi "z kalhot" atd.. a jako kazdy den podelany? to musi kadit asi fialky, ze si toho nikdo nevsima.. neverim tomu

@petramana on pousti bobky po troskach protoze zadrzuje taze to neni že šup nálož a je to...proste po trrochach cely den je to fakt silene a s matkou to nehne je to proste prase

4formy
autor
27. črc 2025

A je mi.docela lito ze nekdo neveri a ze si vymyslim je to preci server pro maminky a ty si maji pomahat.ale chapu ze zde neni uz co radit,cesta neni pokud matka nechce bohuzel...i ten kluk se ji boji..

xxx3d
27. črc 2025

cesta je, policie.
víš, že máš povinnost to nahlásit, pokud se dítěti děje to, co popisuješ?
sociálka splněno, nic se nestalo, dle tebe, tak policie.

enoli
27. črc 2025
@4formy

@enoli dekuji za nazor i s timto se pocita.a samozdrejme to resil ale s lekari nemohl ani predtim ani ted..porad si ona mele to svoje ze to samo.prejde.a ja to resit hodlam

@4formy chápu, já mám trochu problém s tím, že úplně nevěřím, že tohle toleruje škola. U 12ti letého dítěte, což je nějaká 6.trida to snad nejde 🤷‍♀️. Nebo má papír z PPP a asistenta pedagoga. Chodí vůbec do běžné ZŠ?

4formy
autor
27. črc 2025
@xxx3d

cesta je, policie.
víš, že máš povinnost to nahlásit, pokud se dítěti děje to, co popisuješ?
sociálka splněno, nic se nestalo, dle tebe, tak policie.

@xxx3d a co udelaji???reknou ospodu? Jenze matka muze rict ze to tak neni ze je to krive obvineni a muze mi jeste udelat zle.to nam tedy bylo receno...
No nic...na te lince co mi zde doporucili bylo ze porad otravovat ospod a dr.

Strana
z4