Jak postupovat u koupi nového auta?

helulina
29. bře 2018

Ahoj holky, pripadne kluci,
Muzete mi prosim někdo poradit?
Chtela bych koupit auto, ale nevyznam se v tom. Co vsechno clovek musi pak mit? Povinné ručení, havarijní pojištění?
Je výhodnější koupit na uvěr přímo od prodejce nebo si vzít u se své banky a u prodejce zaplatit hotove?
A pojištění je lepší mít od prodejce nebo sami zařídit?
Řešil jste někdo?
Předem díky za jakoukoli radu.
H

lenoulinkaa
29. bře 2018

@helulina u každého auta musíš mít povinne a pokud budeš mít na úvěr, tak musíš mít i havarijní pojištěni. U nového auta prvních pár let bych i tak havarijní dala, pokud bys ho eventuelně zaplatila celé. Pokud bys ho měla přes úvěrovou společnost, tak to mají různé. Pokud je vysoká akontace a třeba vyšší splátky ne na tolik let, tak se auto ani nepreplati. Úvěrová společnost požaduje povinné a havarijko platit spolu se splátkami. Některé to mají tak, že si to můžeš sjednat individuálně a dolozis jen, že máš auto řádně pojištěné. Když si sjednas pojištění sama, tak vyjde levnejc. Oni to mají dost opalene. Ale dobre je si to obejít a zjistit, jaké mají možnosti. Nechat si to propočítat. Řekla bych, že jsou v tomhle docela vstřícní.

kafr
29. bře 2018

Řešili jsme koupi nového auta nedávno (nakonec jsme koupili kvalitnější ojeté). Paní prodejkyně, když jsme řešili financování, tak byla dost vstřícná, říkala, že ji je to jedno, jestli to budeme financovat přes ně, nebo přes svoji banku, že to stejně "nula z nuly pojde". Obojí vyjde +/- na stejno, jedni mají akci na úroky, druzí na pojištění a prostě tak, aby neprodělali.

market1512
29. bře 2018

@helulina ahoj, my kupovali pred mesicem, ale my 70% davame ze sveho, takze preplatime jen 7 tis.za 3 roky. Kdyz jsme si to dali do kalkulacky v bance, vyslo nam, ze preplatime okolo 50 tis. ☹ Pojisteni (havarijni, povinne) mame od nich, nevyslo to nikde jinde vyhodneji, vsude nastejno. Hodne se lisil urok podle doby celkove splatnosti (my dali na 3 roky a to maji za 2,5%, ale na 4 roky uz to bylo 5%). Je vazne dobre si to tech autosalonu zajit, jina cena jako zakladni je na internetu v ceniku a na jinou skutecnou se pak onchodnik "dostane", kdyz vidi zajem kupujiciho. U nas se cena snizila o 140 tis., coz je krasne, a sam rekl, ze muze I niz, ale uz by nemel marzi a jeho prace by nebyla tim zaplacena 🙂

lenoulinkaa
30. bře 2018

Tak já mám taky na 3 roky úvěr. Vlastního jsem mela cca 70 %. Preplatim 2 tisíce. Nabízeli mi k tomu úvěr, kde chtěli od smluvní pojišťovny za povinné a havarijní cca 17 tisíc za rok. Zjišťovala jsem, zda by slo levnejc a dostala jsem se na polovinu. Nastesti u tohoto úvěru nebylo vázané pojisteni a mohla jsem si ho sjednat sama. Takže se vyplatí tomu věnovat čas a zjistit si alternativy.

adelinda89
31. bře 2018

z me zkusenosti se vetsinou vyplati uver primo od prodejce. jednou u nas pan nechtel financovani, ze si to vyridi ve sve bance a preplati ted hrozne penez. prodejce ma hodne moznosti. chce to s nim komunikovat a chtit po nem co nejvyhodnejsi nabidku. vetsinou se vyplati financovani i s pojistenim. a samozrejme, cim vetsi akontace, tim nizsi a vyhodnejsi splatky 😉