icon

Jak překonat mateřskou nudu bez blízkých přátel?

30. led 2023

Zdravím všechny, prosím maminky, které to mají podobně jako já, jak se vám podařilo se dostat z "nudy" na mateřské?
napíšu v skratce moje pocity, i když jsem se na miminko hodně těšíla několik let, materská je pro mně čisté utrpení...
žiju ve městě, odkud ale nepocházím a nemám tady ani jednu kámošku (mám několik známých, ale kámošky to prostě nejsou)...mám pocit, že dítě ze mně doslova vysálo život, nemám ani kapku energie....mám jak se říká "náročné" dítě vyžadující velkou pozornost, a v noci hodně dlouho spala přímo hororově, ale neřekla bych, že to je příčina....spíš mě ubíjí ta starostlivost o dítě, bohužel....
můj ideální model mateřské by byl někde blízko mojí mamky a mít blízkopo ruce 2-3 dobré kámošky, které by byli na mateřské tak jako já...všechny maminky v okolí co tady bydlí ale svoje dobré kámošky anebo rodiny mají a tak se seznámení a velké kamošování nekoná....nemáte nějaké praktické rady jak z toho ven? nejlépe někdo kto zažil stejné pocity na mateřské, moc děkuji...jo a dítě má necelé 3 roky a do školky ještě nepůjde (nebudu rozvádět, děkuji)

Strana
z2
autor
2. únor 2023

@andelka zkusíme, děkuji

surikata131
2. únor 2023

Pokud máš jen jedno dítě a navíc už 3 leté, tak se toho dá dělat opravdu hodně. Naplánuj si nějaké aktivity, můžete chodit do nějakých kroužků, nebo herniček, možná se tam i s někým seznámíš, když se zkusíš dát do řeči. Nepotkáváte se s někým pravidelně na hřišti v okolí? Za chvíli bude jaro, lepší počasí, můžeš naplánovat výlety. Můžete sportovat - dát si malou na kolo, koupit sportovní kočár a chodit běhat nebo na brusle…jet za rodinou/přáteli, naplánovat společnou dovolenou nebo aspoň víkend někde na chatě…

Strana
z2