Jak řešíte bydlení s malými dětmi v 2+1?

kopretina82
3. zář 2017

Ahojky všem...
Mátě někdo tipy/vychytávky/nápady/rady jak řešit nedostatek místa v malém (56 m) 2+1...se dvěma menšími dětmi (u nás 10 a 6)?

Předem chci říct, že se nám v bytě líbí a stěhování minimálně momentálně nemáme úplně v plánu 😉
Jinak máme to vyřešené asi vcelku klasicky, tj, dětský pokoj a v druhém pokoji ložnico-obývák. Jsme tu trochu jako sardinky, ale věřím, že kdybych přišla na nějaké vychytávky jak ušetřit místo, dalo by se s tím dost udělat. Teď mě třeba zaujal nápad sklápěcích postelí nebo postele schované do malého pódia...

Nemáte někdo podobné vychytávky, ať už z vlastní zkušenosti nebo z doslechu...

Pojďte se podělit o tipy jak na malý byt 🙂

konidana
4. zář 2017

Tak skládací či sklape

konidana
4. zář 2017

Sklápěcí postele jsem zavřela nebo chodíme spát každý jindy. Máme spíš velkou kuchyň se spacím koutem. Obyvak ne. Úložné prostory řešíme vestavěnými skříněmi snad nás každým dveřmi. Nejblbější je nedostatek soukromí a klidu na spaní. Máme 1+1 předělané na 2+kk.

konidana
4. zář 2017

Zavrhla neb...

jmisa
4. zář 2017

Máme sklápěcí postele. Sklopit jdou jednotlivě. Ale neřeším to. Protože před sklopenim nemusim nijak hýbat dalším nábytkem. Takže klidně sklopit a jdu spát a manžel když se chce jemu
Vyhovuje mi, že je to standardní rozměr, každý jsme si vybrali matraci, jen musí být stejně vysoka😊

liynks
4. zář 2017

@jmisa snad nevadí, ze se přidávám s dotazem... odkud máte postele? Taky chceme kupovat

jmisa
4. zář 2017

@liynks veškerý nábytek máme od truhláře na míru, takže i postele jsou originál. Sháněl si na to nějaké speciální kování, písty apod.

jmisa
4. zář 2017

Jinak švagr má řešenou takto postel v garsonce a ten si kupoval postel od Pravan, když dáš do vyhledavače, vyjedou stránky.

lotosek
4. zář 2017

Vyrostla jsem v 2+1, nejdřív jsem měla postýlku v ložnici, pak se z ložnice stal dětský pokoj a z obýváku ložnicoobývák. My jsme ještě měli tu specialitu, že z ložnice vedly dveře jenom do obýváku a ten byl průchozí, takže se ještě zazdily tyto dveře a probouraly nové z ložnice do chodby. Kdyby to věděli památkáři, tak nás dozajista roztrhnou, ale my v tom bytě žijeme, ne oni, tuto úpravu už má stejně většina bytů z bytovky. Naštěstí jsou k tomu bytu dva sklepy a ještě nepoužívaná sušárna, kam jdou po domluvě umístit větší krámy typu starý nábytek nachystaný k prodeji nebo odvozu.