icon

Dítě chce vlastní pokoj, ale nemáme místo. Jak zajistit dítěti pocit soukromí ve sdíleném pokoji?

Včera ve 04:15

Dcera začala poslední dobou řešit, že by chtěla vlastní pokoj. Chápu ji, už je větší a chce mít svoje věci, klid a aspoň trochu soukromí.
Jenže bydlíme v menším bytě a další pokoj prostě nemáme. Sdílí pokoj se sourozencem a jiné řešení teď reálně není.
Napadá vás, jak dítěti udělat aspoň pocit vlastního místa, když samostatný pokoj nejde?

lv
Včera v 05:08

@anonym_autor nějak přepažit ten společný

mishka87
Včera v 05:46

@anonym_autor pamatuji si jako holka, že jedna kamarádka měla společný pokoj s rodiči (měli 2+1) a tak v půlce pokoje měli přepaženo skříněmi. Takže měla svoji část pokoje a soukromí.
Pak ještě u sousedů normálně sádrokartonem přepažili pokoj a udělali dceři svoje soukromí. Problém u obou variant byl v tom, že okno nebo balkon bylo jen v té části soukromého pokoje.

squezy
Včera v 06:18

@anonym_autor sadrokarton,nebo skříně,nebo japonská stěna třeba?

jannym
Včera v 06:45

Taky resime, ale ve 2+1, ma hold smulu, maji pokoj castecne rozdeleny nabytkem, pod zvysenou postely ma udelany svuj prostor, vystlany matraci, osvetleny lez svetylky a se zavesem

barulina
Včera v 09:15

@anonym_autor me deti maji docela větší pokojík. Každému jsme koupili vysokou postel, pod ni ma každý svůj chill koutek. Sedací vak, stůl a přizpůsobení zájmům a veku.

zuzkasim
Včera v 10:07

Vlastní část ve společném pokojíku se dá oddělit takovými těmi závěsovými panely z Ikea, kolejničky navrtat do stropu, panely jsou z nějaké vyztužené látky. Když bude potřeba - zatáhnout, když ne, dají se shrnout. Chápu tu touhu.

drzticka81
Včera v 10:12

Chapu tu touhu, krom roku, kdy jsem zila sama v byte, se mi nesplnila. Prezila jsem to. Moje tri deti maji jeden pokoj a taky maji smulu, vic mista neni, takze se musi nejak domluvit. Zatim to jde. Uvidime dal. Pokud se vas pokoj da nejak prepazit, zkuste to.

jarka993
Včera v 20:03

Kamarátka to vyriešila tak, že zo spálni(ložnice) urobili synovi detskú izbu 🤷🏻‍♀️a rodičia spia v obyváku.

izz76
Dnes v 05:08

Obětovat ložnici, pokud máte a spát v obýváku. Nebo dětský pokoj oddělit nábytkem, příčkou, samozřejmě, jestli to lze. Taky jsou v dětství toužila po vlastním pokoji,takze naprosto chápu.

karollka23
Dnes v 05:34

Můžete spát v ložnici, dejte si tam sklápěcí postel nebo pořádný gauč na každodenní spaní a dítěti ponechejte ložnici.