icon

Jak řešit kouření souseda a chránit dítě?

Dnes v 05:11

Holky jdu s nemilou situací. Bydlíme rok v bytě,kdy pod náma jsou jedni sousedi , starší pár. Máme miminko a pán má pokoj zrovna pod naší ložnicí,kde s námi spí malej. V těhlech vedrech chce mít člověk logicky otevřené okno, aby měl syn lepší vzduch na spaní ,jinak bychom se tu udusili. Jenže pán kouří a to každých 10-15 minut. Otevřu oknu a za 3 minuty mám zahulenou ložnici. Jenže on takhle hulí od 6ti ráno do půlnoci.
V posledních dnech zavírám okno celkem zarantně doufajíce ,že ho to napadne. Jsem z toho hodně nešťastná,že vlastně nevím, co s tím dělat ,protože vím, že říct mu to nemůžu ( bydlíme nove na vesnici a tady si každý žije svým zákonem ). Včera jsem prosila manžela,ať mu to nějak řekne ,že nám hulí do ložnice ,kde spí malej a zda by nemohl kouřit aspoň z jiného okna na jiné straně bytu.
Jak byste postupovaly vy ? Zažily jste některá stejnou situaci ?

martinka_33
Dnes v 05:24

Meho muže poprosil soused jestli by mohl kouřit na balkoně v obýváku a ne v ložnici, tak to tak začal dělat a v létě chodil ven před dům. Teď přesunul závislost na nikotinové náplasti, čímž aspoň nikoho neprudí. Zase se ale k sousedům pod námi nastěhoval jejich dospělý syn a ten kouří, naštěstí chodí do práce, tak tam nedřepí celý den 🙏😀 Jinak asi nejlepší bude souseda fakt poprosit aby kouřil jinde, ale bohužel kuřáci bývají přes svou závislost dost bezohlední. Ani je nezajímá že to je třeba ve stanovách společenství... Nebo pak začnou kouřit na záchodě a to je teprv hrozný, to ti pak leze všude 🤮

autor
Dnes v 06:09
@martinka_33

Meho muže poprosil soused jestli by mohl kouřit na balkoně v obýváku a ne v ložnici, tak to tak začal dělat a v létě chodil ven před dům. Teď přesunul závislost na nikotinové náplasti, čímž aspoň nikoho neprudí. Zase se ale k sousedům pod námi nastěhoval jejich dospělý syn a ten kouří, naštěstí chodí do práce, tak tam nedřepí celý den 🙏😀 Jinak asi nejlepší bude souseda fakt poprosit aby kouřil jinde, ale bohužel kuřáci bývají přes svou závislost dost bezohlední. Ani je nezajímá že to je třeba ve stanovách společenství... Nebo pak začnou kouřit na záchodě a to je teprv hrozný, to ti pak leze všude 🤮

@martinka_33 Jsem fakt bezradná. Nemůžu otevřít ani na chvíli okno. Jen ho otevřu a slyším známé zachrchlání a zavírám. Pán chodit nemůže , dýchat nemůže , věčně chrchlá,ale hlavně ,že si zahulí 🫩
Jenže kdyby kouřil v nějakém rozumném čase ,ale on šesti ráno až do půlnoci? Několik nocí nespím, hlídám , kdy zase vystrčí hlavu z okna ,abych vyskočila z postele naše okno zavřít.
Zkusím to pomalu říct jeho ženě ,zda by ho nepoprosila ,ať kouří z jiného okna ,ale nevím no, když tohle je jeho pokoj ,oni "bydlí" každý v jiném pokoji.

anonym_60b24d
Dnes v 06:21

Hele máš smulu bohužel,já bydlela také v paneláku v bytě poslední patro vedle nás máma s 2 dětmi a hulila tam skoro pořád z okna nám to šlo do obýváku a na balkon na prádlo hodně velká hulicka plus ještě trávu když si dala to byl mazec měla astma ale hulila holkám do bytu,a ještě když si tam dělala party v tom pokoji tak to bylo ještě hustější byt 1+1 holky spali vedle.takze buď se odstehujes a nebo to zkusíš opatrně mu říct ale myslím že neuspejes bohužel.

barumrallyebum
Dnes v 09:17

Ja bych je zkusila slusne poprosit, kdyz bych je potkala na chodbe ( zvoneni na nekoho uz je takove, ze se clovek automaticky stavi do obranne pozice). Vysvetlila bych jim strucne o co mi jde a ze je chapete. Nicmene vedra nebudou vecne, ale za chvili mimco zacne chodit a pak budou s prosikem chodit oni 😉

kyti75
Dnes v 09:20

My měli to samé, nic s tím nešlo dělat. Kouřil i ve 2h ráno a u toho ještě tak kašlal, že jsem věděla, že tam je. Pak to přestalo a dověděla jsem se, že umřel.

hojda
Dnes v 17:06

Jako otevírat okno v těch vedrech ti moc nepomůže, je to právě naopak, že je v bytě pak větší horko. Větrat jen večer, v noci a ráno, přes den spíš zatemnit a okna neotevírat. Souseda bych požádala, aby kouřil jinde, že vám to jde rovnou do ložnice.