icon

Jak na zápach z kočičího záchodu?

Včera v 17:33

Už z toho začínám být trochu zoufalá. Kočku máme rádi, záchod čistíme, ale jak člověk otevře dveře do bytu, občas je to prostě cítit.

Máme obyčejné hrudkující stelivo a otevřený záchod. Přemýšlím, jestli změnit stelivo, koupit krytý záchod, nebo ho zkusit dát jinam, jenže moc možností v bytě nemáme.

kristyn86
Včera v 18:29

Podle me je zakladem kvalitni stelivo. My mame velkou kocku,mainskou a citit neni. Bydlime v byte,zachod ma kryty a stelivo je ze sojove drti cat step clumping vegetal cats littter. Ake mozna to chce vyzkouset,jake bude sedet nejvic.
Je to tohle
https://www.veselezvire.cz/cat-step-tofu-origin...

cherie24
Včera v 19:07

@anonym_autor klasické stelivo, myšleno bentonit smrdí. Stačí, že se do toho kočka vyčůrá a i když se vyndá hrudka, už smrdí celé stelivo. Aspoň tak to máme my. Používám cat's best a to je v pohodě. Vyzkoušené máme jak peletky, tak hrudkující a obojí je fajn, bez zápachu. Mě by i více vyhovovaly ty peletky, ale jedna kočka s tím byla ok a druhé se to moc nelíbilo. Takže teď kupují hrudkující, objednávám přes Allegro s doručením domů. Těch 17 kilo vydrží na měsíc.

kakba
Včera v 19:27

Uz 12 let pouzivam jen toto a kocna smrdi jen kdyz se vykadi.😄

pipi_puncocha
Včera v 20:35

My používáme Tigerino hrudkující stelivo (vůně BabyPowder) + záchody máme Hop In a máme je na našem záchodě a je to úplně v pohodě.

anonym_60e51e
Dnes v 06:02

@anonym_autor bohužel si myslím, že nijak. Kočky smrdí vždycky, pokud nejsou pouze venkovní. Tchyně měla čistotné, žádné stelivo, pouze spešl misky,které defacto obratem čistila, ale smrad v bytě zůstal. Teď 5 let už žádnou nemá a konečně je to dobré.

alianan
Dnes v 06:08

Krytý záchod, dobré stelivo - také používám Cats best a kdykoliv jdu okolo, tak čistím a cítit není nic.

anetka1701
Dnes v 07:35

Magic Litter s aktivním uhlím. Nevěřila jsem, ale doporučila mi ho prodavačka - máme fretku, je to síla 😅 a neskutečně funguje...

Jinak samozřejmě vybírat, ideální 2x denně, kdyz tam bobky budou zůstávat, nepomůže nic...

chemisterka
Dnes v 09:58

Já kupuju obyčejné stelivo z drogerie Dm a nesmrdí. Máme 2 kočky a 2 záchody. Ale přijde mi, že nesmrdí bobky ani moč po tom, co se kočky stravují barfem.

kakba
Dnes v 10:28
@anonym_60e51e

@anonym_autor bohužel si myslím, že nijak. Kočky smrdí vždycky, pokud nejsou pouze venkovní. Tchyně měla čistotné, žádné stelivo, pouze spešl misky,které defacto obratem čistila, ale smrad v bytě zůstal. Teď 5 let už žádnou nemá a konečně je to dobré.

@anonym_60e51e nesouhlasim, mam pouze domaci kocku a nikdo by nepoznal, ze ji mam uz 12 let.

anonym_8f8c39
Dnes v 10:32

Základem je kombinace kvalitního krmiva a dobrého steliva, plus samozřejmě pravidelná péče o wecko. Odpozorovat je potřeba také případné alergeny. Pak prostě kočka cítit není ani ve chvíli, kdy ji necháš celý den doma bez větrání.
My máme jednu kočku, dvě wecka (do jednoho chodí močit, do druhého kadit), do obou sypeme Fitmin kočkolit s parfemací a při pravidelné údržbě vydrží až 2 měsíce bez výměny. Kočka je alergička, takže stravu má nastavenou tak, aby odpovídala jejímu omezení. Dostává monoproteinové granule a konzervy, které neobsahují alergeny, na které reaguje.