icon

Jak se připravovat do autoškoly?

sarusa123
20. čer 2015

Holky jsem na mateřské a jelikož budeme mít nové auto chtěla bych si udělat řidičák.Jsem velká trémistka takže už ted mám z toho hruzu.Chtěla bych se předem něco naučit at tam nejdu jak opravdový hlupák.Neznám značky a i provoz je pro mne tabu.Testy na netu jsou jenže já bych chtěla všechno napřed pochopit jak provoz značky atd.je takového něco ?

tulikiss
20. čer 2015

@sarusa123 tak je i knizka do autoskoly a tam je vsechno i vysvetleny, urcite pujde nekde na netu stahnout... jinak ja sla do autoskoly uplne nepripravena, jako nejaky znacky a tak jsme znala, jako spolujezdec jsme obcas neco pochopila, ale jinak jsme se nepripravovala a byla to pohoda. Svoji prvni jizdu jsem mela hned behem spicky centrem Brna, ale byla to nejlepsi skola protoze se ted vubec nebojim jezdit v provozu. Jo a v dobe zkousek sem byla na konci 8 mesice 😀

adypro
20. čer 2015

Doporučuju koupit knihu a začít číst, s manželem nebo někým zkusit základy jízdy někde na polňačce a autoškolu dělat ve velkém městě. A začít hned po získání řidičáku jezdit.

kacca11
20. čer 2015

Nejlepší je, když budeš co nejvíc jezdit třeba s mužem. Ať ti něco poví ke každé značce, situaci, křižovatce, co potkáte. Budeš se koukat kolem sebe, vnímat a časem už budeš vědět, jak a proč jede.

simonceli
20. čer 2015

@sarusa123 jako instruktorka autoskoly ti doporucuji nic se neucit. Casto se zaci uci neco dopredu a osvoji si spatne navyky, ktere se pak spatne odbouravaji. Urcite svemu instruktorovi rict, ze jsi tremistka a co a jak chces, jestli vysvetlovat stale dokola treba krizovatku, kterou projizdis uz po 20 a tak. Rozhodne se nebat na cokoliv zeptat. Okoukavat praktiky rizeni jinych lidi take nedoporucuji. Viz. Spatne drzeni volantu, spatna prace s radici pakou, nedodrzovani bezpecne vzdalenosti, casto agresivni navyky na krizovatkach atd. Instruktot autoskoly tam je pro tebe ne ty pro nej. Pokud ti instruktor nesedne nebo budes mit pocit, ze ti to dostatecne nevysvetluje, neboj se to slusne rict. Krizovatky, znacky, technika to vse se uci na ucebnach a navazuje to vse na sebe, aby si to clovek zapamatoval a naucil i v praxi. K cemu ti budou dopravni znacky kdyz nebudes vedet co podle paragrafu 3 silnicniho zakona znamena dat prednost v jizde. Takze ja ti za sebe radim nic dopredu se neuc.

eldam3
24. únor 2016

To je otazka pro jednotlivce, nekdo se potrebuje pripravovat vic nekdo min, ja musela trosku vic protoze jsem toho moc neumela :D